Co powoduje to chrupanie ?
Strona 1 z 1
Tak jak w temacie – zaczęło się jakiś miesiąc temu, myślałem że złapałem gumę ale nie – pojechałem do warsztatu sprawdzili niby przekładnie kierowniczą też ponoć wszystko w normie bez luzów wzięli co prawda grosze za sprawdzenie a chrupanie ustało.Od tamtej pory przejechałem 1000 km na długi weekend i wszystko było w porządku, 2 tyg. temu samochód trafił na konserwacje podwozia i naprawę przerdzewiałego błotnika wczoraj odebrałem i od dzisiaj znowu takie odgłosy nawet jeszcze intensywniejsze. http://przeklej.org/file/zSx24e/Mazda3awaria.3gp tutaj link do krótkiego nagrania połowa po standardowej polskiej drodze, reszta to tylko manewry zawracania niemal przy zerowej prędkości. Myślę że słychać wyraźnie.
-
robi460
Na prostej tez zauważyłem że na idealnie równym nowym odcinku drogi był niemal niesłyszalny. Przy skrętach nasila się (od połowy nagrania to dużo kręcenia kierownicą przy parkowaniu) ale słyszalny jest cały czas..
-
robi460
Strona 1 z 1