Witam wszystkich dzisiaj a raczej wczoraj w nocy zwróciłem uwagę na prace silnika w mojej Madzi, a mianowicie słychać coś dziwnego w silniku tak mi się wydaje. Jak stałem przy samochodzie to słyszałem lekki świt i nic więcej, ciężko było się spostrzec że silnik wgl jest właczony... a teraz jakiś dziwny klekot.
Zamieszczam filmik, bardzo dziękuje za pomoc.
Dodam chodźi mi o to szczera kanie.
Dziwny odgłos pracy silnika.
Strona 1 z 1
Ostatnio edytowano 10 lut 2016, 23:06 przez rafałmazda, łącznie edytowano 1 raz
Powód: poprawienie linku youtube
Powód: poprawienie linku youtube
- Od: 14 lut 2015, 09:07
- Auto: mazda 6 ll 2009
Witam! Mysle ze mam podobny problem, Moja Madzia jest szczegolnie glosna po dluzszym postoju, pozniej slychac dziwny metaliczny dzwiek. Koledzy z forum stwierdzili zeby sprawdzic luz zaworowy. Czy Tobie udalo sie naprawic Twoja usterke? Nagralem krotki filmik.
https://www.youtube.com/watch?v=O35bA03XOwI
Dzieki pozdr
https://www.youtube.com/watch?v=O35bA03XOwI
Dzieki pozdr
- Od: 9 wrz 2015, 14:20
- Auto: Mazda6 Kombi, GH 2008, 2,5l Sport
Łatwo zdiagnozować czy to klapy – wypnij czerwoną/bordową kostkę (bez obaw, wszystko będzie działać i nie zaszkodzi silnikowi) i będziesz wiedział to czy jednak coś innego. Znajduje się ona z prawej strony (patrząc od przodu auta na silnik) obudowy. Kostka wyciągana od góry.
Pozdrawiam
Adrian
Adrian
- Od: 6 wrz 2012, 13:17
- Auto: Mazda 6 GH L5 '09
Była: Mazda 3 BK LF '04
Mazda 323F 1.8 BG SOHC '90
Witam! Wczoraj wieczorem sprawdzalem, odpialem kostke o ktorej mowiles, niestety bez zmian.
W poprzednim aucie, mialem podobny problem, kilkusekundowy halas po odpaleniu na zimnym silniku, lub po dluzszym postoju, bylem u mechanika powiedzial ze to hydronaponacz zmiennych faz rozrzadu.
Czy w silnikach mazdy tez tak jest? Ten metaliczy dzwiek dochodzi tak jakby z zaworow, moze tak byc?
Dzieki za pomoc!!!
W poprzednim aucie, mialem podobny problem, kilkusekundowy halas po odpaleniu na zimnym silniku, lub po dluzszym postoju, bylem u mechanika powiedzial ze to hydronaponacz zmiennych faz rozrzadu.
Czy w silnikach mazdy tez tak jest? Ten metaliczy dzwiek dochodzi tak jakby z zaworow, moze tak byc?
Dzieki za pomoc!!!
- Od: 9 wrz 2015, 14:20
- Auto: Mazda6 Kombi, GH 2008, 2,5l Sport
Strona 1 z 1