Oglądałem ten samochód i powiem Ci tak. Progi jak zauważono wyżej wgniecione w czterech miejscach przy każdym z kół – podobno ktoś źle podniósł na warsztacie. Korozja zaczyna brać progi, okolice klamki w tylnych lewych drzwiach i ogólnie drzwi od wewnątrz-pojawiają się małe ogniska rdzy. Na masce rzucają się w oczy odpryski od kamieni. Całe podwozie samochodu zabezpieczone jest antykorozyjnie, ale co z tego jak pod zabezpieczeniem, które odchodzi jest rdza. Każdy element gumowy, który jest elementem podwozia jest spróchniały. Zabezpieczenie antykorozyjne jest również pod maską- wszystko się to tego klei.
W duńskim przeglądzie masz warunkowe dopuszczenie samochodu właśnie z powodu potrzeby wymiany dolnych sworzni wahacza, bo guma spróchniała – ale dla niepoznaki jest okręcona izolacją. Układ wydechowy do lekkiej poprawy, bo na łączeniach ruda tańczy jak szalona, trzeba wyciąć i zaspawać – słowa mechanika.
Opony trzeba kupić nowe, bo te co są, nie nadają się do jazdy – są od nowości samochodu.
Xenon świeci na żółto jak zwykła żarówka.
Wnętrze jest utrzymane bardzo ładnie, silnik i skrzynia chodzą równo i cicho – nie ma wycieków.
Ten samochód był do opłat o czym dowiedziałem się na miejscu. Pewnie zrobił opłaty i dlatego cena w górę.
Ze względu na rdzę dla mnie odpada.
Sprzedający znany w sieci:
http://bez-wypadkowe.net/showthread.php ... S-42-530-D