Czateria...cd
Ty forum emiksowego nie czytasz?! nie zakłada się innego fedka niż RS-R – każdy pałuje do odcinki i bokiem jak zły, to jedyna dopuszczalna guma
Ja kupiłem Rainsporty3 i się boję przyznać, bo mi po rajtuzach pojadą
Ja kupiłem Rainsporty3 i się boję przyznać, bo mi po rajtuzach pojadą

RS-R super ale to już prawie trackdayowa opona jest.
A tak poważnie to bałbym się bokiem cisnąć na RSR ... z moim skilem i refleksem katastrofa w ruchu lądowym i fejm w TVNie gwarantowane.
Pozdrawiam, Tomek
Drinking wine and killing time
Bimbak napisał(a):ale SS ma chyba koło 7,5mm ... zależy od profilu
SS w ogóle nie brałem pod uwagę. Chyba słaba jest ta opona, tak mi wychodzi przynajmniej po opiniach... Poza tym nie mam jakoś zaufania do tej firmy. Jakbym miał coś brać to tylko RSR'y, ale nie na daily.
Już to ma lepszą ocenę:
http://www.oponeo.pl/model-opony/falken-ze-914
Xenocyd napisał(a):a kupiłem Rainsporty3 i się boję przyznać, bo mi po rajtuzach pojadą
Też je rozważałem, ale miękka ściana boczna i lipa
If you’re in control, you’re not going fast enough.
jacobs napisał(a):Też je rozważałem, ale miękka ściana boczna i lipa
I co z tego skoro trakcja i poręczność rewelacyjna?
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Ja nie byłem wybitnie zadowolony z RainSportów. Nie miałem jednak dużej szansy sprawdzić je na pełnej wody ulicy. Ogólnie dobra opona, ale głośna. Jeździłem na lepszych.
Teraz mam Dunlop Blueresponse i jest OK, jest cicha, ale na dziurach słuchać z niej dudnienie, nie maiłem czegoś takiego jeszcze. Dziwnie tak. Ostatnio jak jedne Pan zmienił pas gdy go wyprzedzałem i zrzucił mnie prawie na wysepkę, udało się wyjść z tego cało. Więc opona dość dobra.
Kupiłem w IC na poczatku sezonu taniej niż gdziekolwiek indziej była w necie.
Teraz mam Dunlop Blueresponse i jest OK, jest cicha, ale na dziurach słuchać z niej dudnienie, nie maiłem czegoś takiego jeszcze. Dziwnie tak. Ostatnio jak jedne Pan zmienił pas gdy go wyprzedzałem i zrzucił mnie prawie na wysepkę, udało się wyjść z tego cało. Więc opona dość dobra.
Kupiłem w IC na poczatku sezonu taniej niż gdziekolwiek indziej była w necie.
..::Born To Rise Hell::..
jacobs napisał(a):SS w ogóle nie brałem pod uwagę. Chyba słaba jest ta opona, tak mi wychodzi przynajmniej po opiniach...
Bo wszyscy je porównują do RSRów lub do zwykłych opon, a to taki średniak jest. Jak chcesz coś zwykłego to faktycznie ... nie polecam. Sztywna kostrukcja powoduje gwałtowną utratę przyczepności na mokrym ale przy niskim profilu robi robote. Są też głośne.
Siorze do trójki kupiłem Fuldy SportControl i są super. Bardzo dobra uniwersalna opona i do tego super cicha.
Pozdrawiam, Tomek
Bimbak napisał(a):Siorze do trójki kupiłem Fuldy SportControl i są super. Bardzo dobra uniwersalna opona i do tego super cicha.
Nie ma w moim rozmiarze. Generalnie 205/45 ma słabe pokrycie w ofertach producentów.
jacobs napisał(a):Co to poręczność?
Chodzi o to, że dają bardzo dobre czucie przy skręcaniu – nie są nerwowe i nie zaskakują nagłą reakcją przez co pojazd jest bardziej "poręczny" w prowadzeniu na co dzień. W sumie termin poręczność bardziej pasuje do opon moto a nie samochodowych.
Trusted computing – Yes or No?
jacobs napisał(a):Jakiś sprawdzony sprzedawca? Też na allegro widzę taniej, ale trochę się boję czy nie przyślą każdej opony z innego roku.
Ty tak serio?
brii napisał(a):Chodzi o to, że dają bardzo dobre czucie przy skręcaniu
Przecież jacobs i tak będzie jeździł max 50km/h, najlepiej tylko na wprost aby nie zniszczyć
Jedno trzeba oponeo przyznać ... opony są prosto z pieca. Letniaki zakładaliśmy siorze w tygodniu 16stym na oponie był DOT 14/16. Poza tym jako typ aspołeczny podoba mi się opcja dostawy do wybranego wulkanizatora. Nie muszę dzwonić i prosić łaskawce o przyjęcie moich opon czy samemu się z nimi szarpać. Wszystko załatwione bez żadnej interakcji z człowiekiem.
Pozdrawiam, Tomek
Bimbak napisał(a):Poza tym jako typ aspołeczny podoba mi się opcja dostawy do wybranego wulkanizatora. Nie muszę dzwonić i prosić łaskawce o przyjęcie moich opon czy samemu się z nimi szarpać. Wszystko załatwione bez żadnej interakcji z człowiekiem.
Też bym tak chciał, i to jeszcze do wulkanizatora który nie zniszczy felg
Ale najprawdopodobniej będę musiał sam je zawieźć na dwa samochody.
jacobs napisał(a):Chyba różnica tkwi w tym, że zbijasz cenę po oględzinach.
Ale ja generalnie zawsze dzwonię z pytaniem/info że nie jestem w stanie zapłacić aż tyle co w ogłoszeniu i pytam czy jest szansa na jakieś negocjacje (z racji odległości itp.) Jak słyszę że nie, to temat odpuszczam. Zwykle słyszę jednak że się dogadamy.
Dobra, każdy ma swoją metodę. Tylko nie rozumiem czemu miałbym na kogoś naskakiwać bo ma mniej kasy niż to co dałem w ogłoszeniu.
loockas napisał(a):Przecież jacobs i tak będzie jeździł max 50km/h, najlepiej tylko na wprost aby nie zniszczyć
hyhyhy
jacobs napisał(a):Ale najprawdopodobniej będę musiał sam je zawieźć na dwa samochody.
A po co?
Ja załadowałem 4 do MXa i wysłałem Zośkę do wulkanizaotra
Potwierdzam świeżość, Rainsporty w momencie odbioru miały dot sprzed 2 tygodni.