mam to samoloockas napisał(a):5 dni pracy, w piątek wyjazd integracyjny i 3 tygodnie urlopuDawno mi się tak nie chciało zaczynać nowy tydzień
Czateria...cd
-
Przemek...
- Od: 8 wrz 2006, 16:22
- Auto: Mazda 6gh 2.5pb
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT
U mnie jakieś szkolenia, prezentację do tego trzeba wyrobić plan.....Urlop nie wiem kiedy. Żona wróci z wyjazdu, to jakiś maksymalny last chyba wpadnie.
Do tego muszę wstać o 4:50 żeby zrobić trening, wyjechać jutro o 6:00 żeby dojechać do biura przed wiekszymi korkami, spotkanie mi w poniedziałek na 8:15 umówili.....
Do tego muszę wstać o 4:50 żeby zrobić trening, wyjechać jutro o 6:00 żeby dojechać do biura przed wiekszymi korkami, spotkanie mi w poniedziałek na 8:15 umówili.....
..::Born To Rise Hell::..
W tym roku nie mam sprecyzowanych planów wakacyjnych. Trzeci raz z rzędu nie chciało mi się jechać do Chorwacji. W najgorszym wypadku wyląduje jak za małolata na wiosce w Borach Tucholskich – też będzie OK
W połowie lipca szykuje mi się 3 dniowy wyjazd na Majorkę. 'Pochodziłem' sobie trochę po wyspie na Street View i coś czuję, że to będzie kolejne miejsce, które dopiszę do listy miejsc, do których chciałbym wrócić 
Ja z racji obecnej sytuacji rodzinnej (czyli mało mobilnej żony) postawiłem na sprawdzone miejsce. W Kołobrzegu mam wynajęte mieszkanie "apartament" prawie 60m2 na II piętrze, w samym porcie. Na parterze dwie restauracje, obok pizzeria. Hotel ssie 
Nie cierpię hoteli... Czym droższy i ekskluzywny, tym bardziej go nie trawię
Nie cierpię hoteli... Czym droższy i ekskluzywny, tym bardziej go nie trawię
Pobierowo http://www.sobieraj-pobierowo.pl/ Fajne domki moge polecić,ośrodek ma chyba 3 lata.loockas napisał(a):Gdzie jedziesz?
no weż przestań,kawaler z autem za 40tys i jeszcze mu cena nie pasujejacobs napisał(a):Handlarze, gdzie kupić opony? Cena z oponeo mnie nie satysfakcjonuje.
Allegro uzywki (jeśli nie masz oporów)? Wyrwałem 2x225x45x18Bridgestona nie klejone 3 letnie za 500zł
-
Przemek...
- Od: 8 wrz 2006, 16:22
- Auto: Mazda 6gh 2.5pb
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT
jacobs napisał(a):Chyba, że całe koła podmienię
I tu tkwi sekret
Naście lat temu kolega posiadał Skode 105, mieszkał dosyć blisko granicy i wpadał w weekendy do Czech na jakieś potupajki w remizach. Raz w trakcie powrotu okazało się, że w jego bolidzie należy wymienić koło. Zajechał więc na pobliskie osiedle, wybrał jedną z kilkunastu skodzinek, stanął obok, "zeswapował" koło i pojechał do PL

Beny napisał(a):Allegro uzywki (jeśli nie masz oporów)? Wyrwałem 2x225x45x18Bridgestona nie klejone 3 letnie za 500zł
Używki odpadają. Chętnie kupiłbym nowe z dot'em 2015/14, bo i tak pewnie za długo nie pojeżdżą. Ale zupełnie nowe też spoko.
Celuję w Kumho, bo wyszło mi że to najlepsza opcja z klasy średniej. Denerwuje mnie tylko, że jak oglądałem 2 miesiące temu, to były 10-20% tańsze. I w ogóle nie wiem, czy oponeo ma teraz monopol na sprzedaż opon?
If you’re in control, you’re not going fast enough.
Bimbak napisał(a):kup federale
I na deszczu zaliczę brzozę
loockas napisał(a):Ja na allegro kupiłem taniej niż na oponeo.
Jakiś sprawdzony sprzedawca? Też na allegro widzę taniej, ale trochę się boję czy nie przyślą każdej opony z innego roku.
sq2jul napisał(a):podejście typu np. auto wystawione za 25k zl a ja mam 23k zl i dzwonie, ze tyle dam i ani zl wiecej jest dla mnie totalnie niepowazne i lekcewazace
sq2jul napisał(a):Zamieszczasz ogloszenie, ze kupisz auto za X. Ja dzwonie do Ciebie, ze mam takie auto za X+20%. Jak sie czujesz? Co pomyslisz sobie o mnie?
W pierwszym przykładzie schodzisz z ceny 7%, a w drugim dajesz 20% – mało porównywalne.
Generalnie popieram Johnnego z podejściem. Bo robię podobnie.
Kupując Mazdy (obydwie od handlarzy), pojechałem, obejrzałem, zaproponowałem cenę niższą o X i po ponegocjowaniu kupiłem za cenę wyjściową – X (plus deko więcej).
Sprzedając szóstkę dostałem propozycję ceny o ponad 10% niższą od wystawionej. Zszedłem do 10% i oddałem auto. Sprzedając Hyundaia, zszedłem z ceny może o 10% tego co chciał urwać kupujący (generalnie jego propozycję skwitowałem wesołą miną i jakimś dowcipnym komentarzem (a nie "na kopach chama". Na każdą propozycję dodatkowych nawet 50zł w dół odpowiadałem "nie", albo "ok, ale wymontowuję radio". I sprzedałem w cenie która mnie satysfakcjonowała.
Kupując klocka, po oględzinach zaproponowałem cenę niższą od tej z ogłoszenia o ... ponad 20%. potem podniosłem do ceny równo o 20% niższej i .... kupiłem.
Generalnie kupując w zasadzie jakąkolwiek rzecz powyżej 100zł pytam o możliwość "urwania". Choćby i 5zł. Jak się da, to jestem zadowolony. I jeszcze nie spotkałem się z podejściem że ktoś mnie chce "na kopach wynieść". Bo można odpowiedzieć kulturalnie "nie, nie ma takiej możliwości".
Jestem chamem i burakiem? Bo ponieważ?
Trudno, jakoś z tym dam radę żyć
Jacobs, podjedź do jakiejś wulkanizacji, coś Ci niedrogo dobiorą. Że nie będzie nowe, to szczegół
jacobs napisał(a): trochę się boję czy nie przyślą każdej opony z innego roku
A to jakiś problem napisać do sprzedającego czy zadzwonić? Nie rób z siebie takiej ofiary, a ze sprzedających oszustów, no proszę Cię...
Grzyby napisał(a):A to jakiś problem napisać do sprzedającego czy zadzwonić? Nie rób z siebie takiej ofiary, a ze sprzedających oszustów, no proszę Cię...
Mówiłem kiedyś że nie lubię dzwonić?
Grzyby napisał(a):Generalnie popieram Johnnego z podejściem. Bo robię podobnie.
Chyba różnica tkwi w tym, że zbijasz cenę po oględzinach.
Grzyby napisał(a):Jestem chamem i burakiem?
Absolutnie nie. Jedyny problem jaki dostrzegam w twoich wynurzeniach to brak zrozumienia tematu tej dysputy
Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
jacobs napisał(a):Bimbak napisał(a):kup federale
I na deszczu zaliczę brzozę
Ty masz mx5 czy tupolewa?
Hamuje się na nich spoko na deszczu, ale boczne trzymanie faktycznie lipne, ale i tak niebo lepsze od poprzednich Toyo Proxes T1-R. 595 SS to jak na razie najlepsza letnia opona jaką miałem, ale nie miałem ich zbyt wiele. Poza tym na deszczu liczy się tak na prawdę tylko jak szybko odprowadza wodę czyli w polskich realiach ... ile ma mm bieżnika i czy nie jest za twarda w temperaturach sub 20 stC
Pozdrawiam, Tomek
Drinking wine and killing time
Drinking wine and killing time
Bimbak napisał(a):Poza tym na deszczu liczy się tak na prawdę tylko jak szybko odprowadza wodę czyli w polskich realiach ... ile ma mm bieżnika i czy nie jest za twarda w temperaturach sub 20 stC
595RS-R ma tylko 5,5 mm jako nówka sztuka, więc juz na starcie o 2,5 mm mniej niż cywilne gumy