Zakup nowego auta – Mazda CX-3 (2015 – obecnie)
Witam interesuje się zakupem auta 4 napędowego .
Aktualnie posiadam dustera ale nie potrzebne mi już takie możliwości terenowe jakie te auto oferuje i szukam czegoś bardziej na asfalt . Stąd moje pytania .
1. Czy auto ma tryb 4x4 lock ? (chodzi o stały napęd do jakieś prędkości np 50 )
2.Jaka jest pojemność układu klimatyzacji (chodzi o wydajność )
3. Czy w każdej wersji wyposażenia jest dostęp bez kluczykowy (ja bym wolał go nie mieć )
4.Mieszkam pod warszawą a wiadomo jaka jest tu obiegowa opinia o kradzieżach . Czy salon oferuje blokady skrzyń biegów ?
5. Jakie są średnie koszty przeglądu w ASO po roku , 2 i 3 ?
6. Czy jest już jakiś sposób na stałe wyłączenia start and stop ? w renault wystarczy wyciągnąć stycznik maski i system nie działa
Aktualnie posiadam dustera ale nie potrzebne mi już takie możliwości terenowe jakie te auto oferuje i szukam czegoś bardziej na asfalt . Stąd moje pytania .
1. Czy auto ma tryb 4x4 lock ? (chodzi o stały napęd do jakieś prędkości np 50 )
2.Jaka jest pojemność układu klimatyzacji (chodzi o wydajność )
3. Czy w każdej wersji wyposażenia jest dostęp bez kluczykowy (ja bym wolał go nie mieć )
4.Mieszkam pod warszawą a wiadomo jaka jest tu obiegowa opinia o kradzieżach . Czy salon oferuje blokady skrzyń biegów ?
5. Jakie są średnie koszty przeglądu w ASO po roku , 2 i 3 ?
6. Czy jest już jakiś sposób na stałe wyłączenia start and stop ? w renault wystarczy wyciągnąć stycznik maski i system nie działa
-
karenz
Coś w tym może być, lepiej miło zaskoczyć, niż nieprzyjemnie rozczarować
plus dla mazdy 
Nie sądzę Sosenka, bo widzę, że wszyscy marcowi zaczynają mieć odbiory w czerwcu. Może tak jak mi sprzedawca mówił w marcu, że Mazda zakładała otworzenie dodatkowej nitki produkcyjnej na Europe.

Nie sądzę Sosenka, bo widzę, że wszyscy marcowi zaczynają mieć odbiory w czerwcu. Może tak jak mi sprzedawca mówił w marcu, że Mazda zakładała otworzenie dodatkowej nitki produkcyjnej na Europe.
Jak takie wieści są podniecające ... sam coś o tym mogę powiedzieć
To co widać na filmiku to już euforia .... !
Nikomu się nie przyznawałem ale (po cichu
) Wam powiem ,że ja nawet śledziłem ruchy statków w Antwerpii nie mówiąc o lekcjach geografii i drodze od Hiroszimy do Europy . Przy tym wiele można było się nauczyć – chociażby i o nowym Kanale Sueskim.
Zawsze ceniłem " Japończyków" ale nie wydaje mi się Sosenko ,że tak szybko wybudowaliby montownie Mazdy w Europie ale to co pisze Seba to by się zgadzało. Mają jeszcze montownie w Chinach bodajże ?
Oby tylko nie odbiło się to na jakości naszych CX-3ek
!
To co widać na filmiku to już euforia .... !

Nikomu się nie przyznawałem ale (po cichu

Zawsze ceniłem " Japończyków" ale nie wydaje mi się Sosenko ,że tak szybko wybudowaliby montownie Mazdy w Europie ale to co pisze Seba to by się zgadzało. Mają jeszcze montownie w Chinach bodajże ?
Oby tylko nie odbiło się to na jakości naszych CX-3ek

Koleżanka Iglasta w pełnym tego słowa znaczeniu...
Na szczęście wszystkie CX3 na placu zaczynają sie od wielkiego J
A na lawecie moja jedzie chyba zaraz za szoferką na dolnym pokładzie....
Na szczęście wszystkie CX3 na placu zaczynają sie od wielkiego J
A na lawecie moja jedzie chyba zaraz za szoferką na dolnym pokładzie....
Żona bedzie jeździla, i to Ona wybierała ( czerwony nie podszedł ze wzgledu na powszechność, a do tego testowa w salonie była tak blada jakby zaraz miała wylinieć).
Mieszkam pod Wieliczką, ale auto bedzie na KR
Mieszkam pod Wieliczką, ale auto bedzie na KR
... i potwierdza się ,że to oczyma kupujemy auta.
My byliśmy zdecydowani na kolor auta i to właśnie titanium flash .Honda HRV odpadła m.in. nie było takiego koloru.Mazdę zamówiliśmy w wymienionym kolorze lecz takiej Cx 3 nie było w Salonie.Zobaczyliśmy w innym ASO testową Mazdę Cx 5 właśnie w kolorze titanium flash ... i czar prysł
Ta Cx 5 wyglądała taka wyblaknięta dlatego już następnego dnia zmienialiśmy zamówienie ...
W Waszym przypadku było podobnie ...
My byliśmy zdecydowani na kolor auta i to właśnie titanium flash .Honda HRV odpadła m.in. nie było takiego koloru.Mazdę zamówiliśmy w wymienionym kolorze lecz takiej Cx 3 nie było w Salonie.Zobaczyliśmy w innym ASO testową Mazdę Cx 5 właśnie w kolorze titanium flash ... i czar prysł
W Waszym przypadku było podobnie ...
Lukk75 czyli to jednak Twoją widziałam w drodze na Wielicką 
Mam zagwostkę! Ktokolwiek słyszał, ktokolwiek wie co to za pikanie. Pika 5 x po 2 sygnały przy włączeniu zapłonu. Co ciekawe, nie zawsze pika. Byłam z tym w ASO ale ich odpowiedź mnie nie satysfakcjonuje
Mam zagwostkę! Ktokolwiek słyszał, ktokolwiek wie co to za pikanie. Pika 5 x po 2 sygnały przy włączeniu zapłonu. Co ciekawe, nie zawsze pika. Byłam z tym w ASO ale ich odpowiedź mnie nie satysfakcjonuje
Widzę, że CX-3 ma jeden wątek do wszystkiego
Jeśli masz alarm Omega z dodatkowym immobilizerem, to może być on. Podobny problem miało kilku użytkowników w dziale BM, chodziło chyba o słabą baterię.
- Od: 14 cze 2006, 01:01
- Auto: 1. Mazda CX60 KH PHEV
2. Mazda 3 BM Skyactiv-D
Przez telefon Pan w ASO mi powiedział, że mogłam przypadkowo włączyć dodatkowy immobiliser w tryb serwisowy. Na miejscu Pan mi powiedział, że to jednak nie to. Na 99,9% to po prostu ostrzeżenie przed włączeniem zapłonu z otwartymi drzwiami. Problem w tym, że mi pika czy mam otwarte drzwi czy zamknięte. Złośliwość rzeczy martwych musiała być i w ASO przestało pikać, wróciłam do domu i znowu 
Dogrzebałam się wątku o BM, zadzwonię dziś do ASO w sprawie wymiany baterii. No bez jaj samochód nie ma 8 miesięcy...
Dogrzebałam się wątku o BM, zadzwonię dziś do ASO w sprawie wymiany baterii. No bez jaj samochód nie ma 8 miesięcy...
Pilot a dodatkowy immobilizer to 2 różne rzeczy. Tutaj chodzi o że tak powiem ton tego dźwięku z filmu sosenki. Nie jest on tonem standardowym (zbyt piskliwy), więc żadne standardowe wyposażenie go nie wydaje – musi być to coś dołożonego później.andrep napisał(a):Spróbuj drugim pilotem odpalić,powinna bateria być w lepszym stanie.
Pozdrawiam
- Od: 14 cze 2006, 01:01
- Auto: 1. Mazda CX60 KH PHEV
2. Mazda 3 BM Skyactiv-D
tak, dokupiłem dodatkowy, ale koszt to około 150-200 złSosenka napisał(a):Pilot a dodatkowy immobilizer to 2 różne rzeczy. Tutaj chodzi o że tak powiem ton tego dźwięku z filmu sosenki. Nie jest on tonem standardowym (zbyt piskliwy), więc żadne standardowe wyposażenie go nie wydaje – musi być to coś dołożonego później.

Sosenka, czy masz dostęp bezkluczykowy u siebie? Czy mogłabyś przy okazji sprawdzić 2 sytuacje również u siebie?
1. Wychodząc z samochodu, zamykasz go przyciskiem i wędrujesz do bagażnika, który od razu otwierasz – czy u Ciebie też występuje trzykrotnie jakiś sygnał (ostrzeżenia)?
2. Czy naciskając przycisk na drzwiach w celu odblokowania samochodu i natychmiastowym otwarciu drzwi u Ciebie również alarm nie zostaje zdezaktywowany? (najczęsciej albo dalej jest migająca lampka alarmu, albo znów ten durny potrójny sygnał). Kończy to się tak, że czasem tego nie zauważasz, wsiadasz do auta i bam, alarm się odpala przy otwartych drzwiach

A to ja nie wiedziałam, że można dokupić... mam go spiętego z kluczykami i się zastanawiałam co będzie jak je zgubię, tfu tfu.
Sprawdzę jak wyjdę z pracy, szczerze to nigdy nie zauważyłam 3 sygnałów. Czasami jak zamknę bagażnik to mam jedno piknięcie a czasami nic. Nie wyczaiłam od czego to zależy
Kilka razy jak otworzyłam przyciskiem i pociągnęłam od razu za klamkę to klamka się zablokowała w pół otwierania i alarm zawył
Sprawdzę jak wyjdę z pracy, szczerze to nigdy nie zauważyłam 3 sygnałów. Czasami jak zamknę bagażnik to mam jedno piknięcie a czasami nic. Nie wyczaiłam od czego to zależy
Kilka razy jak otworzyłam przyciskiem i pociągnęłam od razu za klamkę to klamka się zablokowała w pół otwierania i alarm zawył
To co piszecie, może zależy od tego jaki jest alarm założony. Każdy może inaczej sygnalizować. W cenniku jest kilka do wyboru.
Sosenka jak gdzieś pamiętam to z baterię trzeba wymieniać dość często (nie pamiętam gdzie to czytałem – więc nie podam źródła) Wymiana nie powinna być problematyczna.
Sosenka jak gdzieś pamiętam to z baterię trzeba wymieniać dość często (nie pamiętam gdzie to czytałem – więc nie podam źródła) Wymiana nie powinna być problematyczna.
- Od: 29 sty 2016, 20:02
- Auto: Mazda CX-5 2.0 165KM