Mazda 323 BG B3 '94 / LOWERED BG (str. 13 – short video)
Koszt mały nie był
teraz trzeba żyć o chlebie i wodzie
Szczegóły kosztów mogę podać na pw. 
- Od: 15 gru 2013, 21:33
- Auto: Mazda 323 BG B3 / LOWERED BG
Jasoon napisał(a):Koszt mały nie byłteraz trzeba żyć o chlebie i wodzie
Szczegóły kosztów mogę podać na pw.
To ja poproszę PW
- Od: 21 lis 2014, 00:27
- Auto: Mazda 323f BA, 1.8, '95
Bartg napisał(a):Zdecydowanie najładniejsza Bagieta w Polsce![]()
![]()
Bardzo miło mi to słyszeć

Mam mały problem z lewym kierunkowskazem..miga 2 razy szybciej niż normalnie. Nie mam pojęcia od czego to zależy. Ktoś z was miał taki przypadek?
Kosa i tafla jak skur*****. Listwy na żywo robią niesamowitą robotę, z kolei dzięki pełnemu remontowi blacharskiemu będzie można się nią jeszcze długo cieszyć. Doszła jeszcze elipstyczna końcówka Ultera z mojej BG
– była w świetnym stanie, więc stwierdziliśmy że idealnie się wkomponuje w ten tył. Przydałby się jakiś lip z przodu, żeby wyrównać linię i zasłonić bebechy + po demontażu gazu tył podniósł się minimalnie, więc można byłoby go skręcić już do końca
. Poza tym moim zdaniem sztos – cieszyć się, patrzeć, jeździć, zadbać o detale.
Darzę ten projekt ogromnym sentymentem i bardzo mocno się z nim utożsamiam, bo jest mi go dane oglądać niemal codziennie i brać udział w jego ewolucji. Znalazło się tam kilka gratów z mojej bagietki – z czego się [tiiit] cieszę – m.in. silnik który chodzi jak pszczółka i czuć że ma więcej siły niż poprzedni, który był w tej budzie. Niedługo przed wyjęciem go z mojej Mazdy robiłem uszczelnienia i do dzisiaj motor jest suchy jak pieprz
. Ta sama niezawodność, ten sam dźwięk – aż się łza w oku kręci
.
Pamiętam jeszcze jak tym autem jeździł Łukasz (blondi's boyfriend), który kupił go przeze mnie (po kilku przejażdżkach moim autem). Cicho zazdrościłem wnętrza, kubełków i jakiegokolwiek wyposażenia
. Od następnego właściciela odkupił go Jason i doskonale pamiętam dzień, w którym po nią pojechaliśmy. Niesamowite jest to, że auto trafić miało na złom, a przeżyło tak niesamowitą metamorfozę, której każdy najdrobniejszy etap doskonale pamiętam (w większości miło, poza chwilami kiedy wkurzałem się niemiłosiernie
).
Podsumowując – cieszę się, że mogę/mogłem pomóc, cieszę się że to jeździ i tak wygląda i cieszę się że mam okazję od czasu do czasu poprowadzić tą gablotę, która ma za sobą kawał niesamowitej historii. Jest grubo.
Wieź mnie Jason.
Darzę ten projekt ogromnym sentymentem i bardzo mocno się z nim utożsamiam, bo jest mi go dane oglądać niemal codziennie i brać udział w jego ewolucji. Znalazło się tam kilka gratów z mojej bagietki – z czego się [tiiit] cieszę – m.in. silnik który chodzi jak pszczółka i czuć że ma więcej siły niż poprzedni, który był w tej budzie. Niedługo przed wyjęciem go z mojej Mazdy robiłem uszczelnienia i do dzisiaj motor jest suchy jak pieprz
Pamiętam jeszcze jak tym autem jeździł Łukasz (blondi's boyfriend), który kupił go przeze mnie (po kilku przejażdżkach moim autem). Cicho zazdrościłem wnętrza, kubełków i jakiegokolwiek wyposażenia
Podsumowując – cieszę się, że mogę/mogłem pomóc, cieszę się że to jeździ i tak wygląda i cieszę się że mam okazję od czasu do czasu poprowadzić tą gablotę, która ma za sobą kawał niesamowitej historii. Jest grubo.
Wieź mnie Jason.
.:MarciN:. napisał(a):Podsumowując – cieszę się, że mogę/mogłem pomóc, cieszę się że to jeździ i tak wygląda i cieszę się że mam okazję od czasu do czasu poprowadzić tą gablotę, która ma za sobą kawał niesamowitej historii. Jest grubo.
Będzie grubiej jeszcze

Czekam na mody z motorownią 
-
Benzin im Blut
- Od: 20 sty 2011, 00:16
- Auto: Mazda 323BG PN '94
Toyota Avensis T27 D4D '11- już wspomnienie
Mazda 626KL-ZE –> ;)
Mazda Xedos 6 KL-DE '99
Piotr89 napisał(a):Czekam na mody z motorownią
to sobie poczekasz ....
VW Passat B8 2.0 TDI -190 KM DSG
Motorowni lepszej nie planuje...chyba że siądzie silnik to przemyślę BP... za rok w planach jest powietrze ale myślę nad tym jeszcze.
Jason musi jeździć w miarę wolno, żeby każdy dał radę nacieszyć oko autem bez urywania karku.
PS Możesz zmienić tytuł tematu – dostałeś się na JAPFEST.
PS Możesz zmienić tytuł tematu – dostałeś się na JAPFEST.
Parę małych apdejtów:
– nareszcie świecą oba halogeny,
– działa trzecie światło stopu,
– nareszcie ogarnięte oświetlenie tablicy,
– całkowite wywalenie gazu,
– wleciały ramki klubowe,
– poprawiony odłażący boczek drzwi kierowcy i inne pierdółki.
Jeszcze walczę z prędkościomierzem...okazuje się, żę napęd linki z 1.8 nie pasuje do skrzyni 1.6
Może, ktoś ma na sprzedaż napęd pasujący do skrzyni 1.6?
– nareszcie świecą oba halogeny,
– działa trzecie światło stopu,
– nareszcie ogarnięte oświetlenie tablicy,
– całkowite wywalenie gazu,
– wleciały ramki klubowe,
– poprawiony odłażący boczek drzwi kierowcy i inne pierdółki.
Jeszcze walczę z prędkościomierzem...okazuje się, żę napęd linki z 1.8 nie pasuje do skrzyni 1.6
Temat prędkościomierza ogarnięty..a jednak napęd linki ze skrzyni 1.6 jest inny niż napęd linki 1.8 i 1.3
Wleciała ostatnio uniwersalna dokładka zderzaka...wykonana z elastycznej pianki w sumie nie do zajechania – replika EZ lip. Ciężko było ją ładnie spasować ze zderzakiem ale wygląda całkiem nieźle.
Wleciała ostatnio uniwersalna dokładka zderzaka...wykonana z elastycznej pianki w sumie nie do zajechania – replika EZ lip. Ciężko było ją ładnie spasować ze zderzakiem ale wygląda całkiem nieźle.
Pług konkretny
VW Passat B8 2.0 TDI -190 KM DSG
jest mega!
jeszcze od przodu jakos to wyglada. Za to z boku jest nieciekawie. Duzo lepiej bylo bez dokladki
Tu masz 2 mazdy z forum które mialy założone dokładki chyba z gofa
viewtopic.php?f=312&t=96801&start=280
Tu masz 2 mazdy z forum które mialy założone dokładki chyba z gofa
viewtopic.php?f=312&t=96801&start=280