156 moja, alfe biorę
Czateria...cd
1.5 to wiadomo brak zamków na panewkach, natomiast w 1.9 ludzie narzekają głównie na turbo-burbo pytanie ilu z nich stosowało zalecane przez renię zmiany oleju co 30 tys km.
156 moja, alfe biorę
156 moja, alfe biorę
Stała pod ścianą prężąc kakao
Dominator napisał(a):zresztą 1.5 to tez gowno,
Nie zgodzę się. Kwestia rocznika i modelu (tych silników było trochę). W Clio firmowym nikt nie dbał o to czy silnik jest ciepły przed pałowaniem albo czy odczekać chwilę przed zgaszeniem. Umarł dopiero po zalaniu bezołowiową. W zasadzie to nie do końca umarł, bo auto jeszcze trochę jeździło ale już to nie był ten sam samochód. Auto służyło nam chyba przez 8 lat.
Co do 1.9 to taki również posiadamy we flocie w Scenicu (2011). Ale tam póki co jest 40kkm. Poprzedni Scenic też z 1.9 dobił do 140kkm i w tym okresie problemów nie było. Z tego co się orientuje tutaj też wiele zależy od rocznika i modelu silnika. No i przebieg. Większość problemów ludzie opisują powyżej 120kkm.
Bo ja mam takiego kolege, co ma kolege, co mi mowil...
Tata, a Marcin powiedzial...
Tak sie rodza miejskie legendy
Tata, a Marcin powiedzial...
Tak sie rodza miejskie legendy
Ja bym pewnie do tej pory nie wyobrażał nawet sobie, że kiedyś kupię Renault. Zdecydowałem się tylko dlatego, że używamy renówek i daci w firmie. I żeby rozwiać wątpliwości, po skończonym leasingu jeździmy nimi nadal
Nawet muszę przyznać, że zmieniam zdanie co do Dustera. To auto nie jest jednak takie złe. Jego największa wada to brak fajnego silnika w ofercie.
Bardzo podoba mi się nowa linia Renówek. Meganka wygląda super. Talisman mniej, ale też ok. Za to bardzo spodobał mi się nowy Koleos (poprzednik był/jest okropny).
Nawet muszę przyznać, że zmieniam zdanie co do Dustera. To auto nie jest jednak takie złe. Jego największa wada to brak fajnego silnika w ofercie.
Bardzo podoba mi się nowa linia Renówek. Meganka wygląda super. Talisman mniej, ale też ok. Za to bardzo spodobał mi się nowy Koleos (poprzednik był/jest okropny).
Przestań, to auto na fffff, to nie działa i śmierdzi!
Zdecydowanie! Mozna to poznac po tym jak spojrzysz na rure wydechowa... Panie, sadza, tlusto, gorzej niz w 20 letniej benzynie palacej hektolitry oleju.
Ja akurat bazuje na podstawie doświadczeń mojej rodziny, osobiście nie posiadam Francuza, choć lagunę 3 w pb bym przygarnął. Tymczasem Mazda dzisiaj doczekała się przeglądu u bananmina i gaz nie szkodzi, 118 kkm przejechane na lpg. W tym dzisiaj ok 270 km i na drogach Sajgon z korkami, Kraków Masakra, do tego burze, deszcz.
A ja na opinii szwagra józka co ma i wie. Niedalej jak rok temu przyprowadzil dizla z NRD. Panie nófka, a te niemce gupie, za pol ceny oddali.
Ta konkretna Megane 10 lat w jednych rekach
ostatnio wspominałem że skrzynia w jagu mi zwariowała, przez ostatni tydzień i dzisiaj bajka, ale i tak zdecydowałem się na zmianę oleju. Parę godzin mi zeszło z zabawą, prawie 9l weszło plus to co wypilem 

Dominator napisał(a):Ta konkretna Megane 10 lat w jednych rekach
Chyba jednak nie skumałeś
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
sq2jul napisał(a):Dominator napisał(a):Ta konkretna Megane 10 lat w jednych rekach
Chyba jednak nie skumałeś
Może. Zmęczony jestem. Ale pisałem to co wiem na 100%. Nemi, banki to jedno wielkie zlo, nie boj nic. Dobranoc.
nemi napisał(a):Heh, z ciężkim sercem idę spać. Dziś wykryłem problem w jednym ze swoich programów. Około 50 banków ma potencjalnie pewne niedogodności. Niby od marca wielu błędów nie zgłosili, ale czekam na piątek, żeby głębiej to zdiagnozować...
Jak nie siedzisz o tej porze nad robota i nie robisz pod siebie to nie ma o co plakac
Bog dal, Bog wzial
Szwagier ma Megane 2 z 1.5 dci i sobie chwali, fakt wtryski podobno były już robione (nie wiem jaki ma przelot ale pewnie nie mały) ale zaskoczyła mnie kultura pracy naprawdę fajnie cyka, moje ditd to sieczkarnia
.
Kupił za niewielkie pieniądze, fakt że trochę elektryki w środku do ogarnięcia i przycierki na zderzakach ale miało być tanio i jest bo mało pali.

Kupił za niewielkie pieniądze, fakt że trochę elektryki w środku do ogarnięcia i przycierki na zderzakach ale miało być tanio i jest bo mało pali.