Telefony komórkowe
Mam telefon sredniopolkowy z matryca ips, żona amoleda od Samsunga, telefon też sredniopolkowy i co dostrzegam? Kąty widzenia w amoledzie lepsze, kolory lepsze ale jakoś się tym nie zachwycam. Przy oglądaniu dobrych filmów w HD, wolę oglądać je na moim tele, są bardziej naturalne,dokładniejsze. Obydwa tele ok 300ppi.
Co do wspomnianej Z3, fajny telefon aczkolwiek kanciasty i za wybitnie w dłoni nie leży, mi nie odpowiada. Kolega z którym pracuje posiada takowego, bebechy telefonu solidne, droższy dwukrotnie od mojej motki a wyświetlacz bardzo podobny. Tyle że jakościowo ekran slabo, dwa razy już wymieniał z czego jeden po delikatnym upadku. Teraz mam 5 calowy wyświetlacz. Gdybym wybierał telefon poraz kolejny, kupił bym obecne nowe moto g3 lub używanego z3compact z mniejszym wyświetlaczem. Na iPhone 6 mnie nie stac. Rzecz nie do przecenienia w obecnym tele ktory posiadam, goły Android. Już w wersji marshmalow po aktualizacji do 6.0.1.
Co do wspomnianej Z3, fajny telefon aczkolwiek kanciasty i za wybitnie w dłoni nie leży, mi nie odpowiada. Kolega z którym pracuje posiada takowego, bebechy telefonu solidne, droższy dwukrotnie od mojej motki a wyświetlacz bardzo podobny. Tyle że jakościowo ekran slabo, dwa razy już wymieniał z czego jeden po delikatnym upadku. Teraz mam 5 calowy wyświetlacz. Gdybym wybierał telefon poraz kolejny, kupił bym obecne nowe moto g3 lub używanego z3compact z mniejszym wyświetlaczem. Na iPhone 6 mnie nie stac. Rzecz nie do przecenienia w obecnym tele ktory posiadam, goły Android. Już w wersji marshmalow po aktualizacji do 6.0.1.
Ja teraz jeszcze mam Samsunga S4, ale we wrześniu jest czas na zmianę. Telefon będzie miał już dwa lata, a ja co dwa lata zmieniam. Zastanawiam się nad Samsungiem S6 albo HTC m9. Nie wiem, na który się zdecydować, oba są w sumie całkiem spoko....
-
gerten
Beny napisał(a):.Samsung jakues slabe te panele robi i to mnie troche zniechęca
Beny, moja S4 fruwa przynajmniej raz dziennie. Od 1,5 roku. I ma się wyśmienicie.
Jedna sprawa to folia na ekranie, druga to etui (Spigen SlimArmour).
Jedno do czego mam zastrzeżenia, to automatyczna jasność która bardzo często szwankuje i działa z dużym opóźnieniem (zawsze można wyłączyć
No zony s3 spadlo raz, niestety nie zdazylem kupic folii
Teraz go uzytkuje i zobaczę moze sie przekonam.
Z1 idzie na gwarancje.Zdjecia robi albo jasne w srodku albo po bokach. Ciekawe czy naprawia.
Teraz go uzytkuje i zobaczę moze sie przekonam.
Z1 idzie na gwarancje.Zdjecia robi albo jasne w srodku albo po bokach. Ciekawe czy naprawia.
-
Przemek...
- Od: 8 wrz 2006, 16:22
- Auto: Mazda 6gh 2.5pb
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT
Jako, że pieszesz o odesłaniu Sony na serwis, to ja powiem Ci jak karygodnie potraktowali mnie w serwisie sony.
Wtorek godzina 21 wypełniam zgłoszenie na stronie sony z wezwaniem kuriera, środa około 11 przyjeżdża odbiera kurier, w czwartek dostaje powiadomienie że sprzęt dotarł na serwis, a w piątek natomiast informacja że wyjeżdża z serwisu z powrotem ... no i otrzymałem go dopiero w poniedziałek. Nie dość, że zrobili to szybko, to jeszcze jestem zirytowany tym jak wykonali naprawę – zgłosiłem problem z ekranem, żółte plamy przy wyższych temperaturach CPU i oni wymienili mi ekran oraz obudowę na nówkę przez co telefon wyglądał jak z salonu, dodatkowo odsyskałem na ekranie folię z logo SONY
bo miałem ją zdjętą gdy się zrysowała. (w telefonie na czas wysłania do serwisu zablokowałem bootloader)
Skandal, szybko i sprawnie. Jak serwis mógł sobie na coś takiego pozwolić!
AMOLED – Gdy mówimy o ich żywotności, to ja powiem, że co 2-3 miesiące musimy w sklepie na ekspozycji zmieniać niektóre modele, które przez 11h dziennie wyświetlają obraz i ekran się wypala – IPSa żadnego do tej pory nie wymienialiśmy. Oczywiste, że w codziennym użytkowaniu o takie uszkodzenie bardzo ciężko, a więc spokojnie można pominąć ten aspekt przy zakupie, ale trzeba go mieć na uwadze – jak to że DPF może wpłynąć na mniejsze zadowolenie z użytkowania auta
Samsungi – są bardzo wrażliwe na upadki, nawet flagowce.
Wtorek godzina 21 wypełniam zgłoszenie na stronie sony z wezwaniem kuriera, środa około 11 przyjeżdża odbiera kurier, w czwartek dostaje powiadomienie że sprzęt dotarł na serwis, a w piątek natomiast informacja że wyjeżdża z serwisu z powrotem ... no i otrzymałem go dopiero w poniedziałek. Nie dość, że zrobili to szybko, to jeszcze jestem zirytowany tym jak wykonali naprawę – zgłosiłem problem z ekranem, żółte plamy przy wyższych temperaturach CPU i oni wymienili mi ekran oraz obudowę na nówkę przez co telefon wyglądał jak z salonu, dodatkowo odsyskałem na ekranie folię z logo SONY
Skandal, szybko i sprawnie. Jak serwis mógł sobie na coś takiego pozwolić!
AMOLED – Gdy mówimy o ich żywotności, to ja powiem, że co 2-3 miesiące musimy w sklepie na ekspozycji zmieniać niektóre modele, które przez 11h dziennie wyświetlają obraz i ekran się wypala – IPSa żadnego do tej pory nie wymienialiśmy. Oczywiste, że w codziennym użytkowaniu o takie uszkodzenie bardzo ciężko, a więc spokojnie można pominąć ten aspekt przy zakupie, ale trzeba go mieć na uwadze – jak to że DPF może wpłynąć na mniejsze zadowolenie z użytkowania auta
Samsungi – są bardzo wrażliwe na upadki, nawet flagowce.
Widocznie mi bardzo szczęśliwie upadają tak, że tylko obudowa albo ramka się nieco deformuje
Ewentualnie betonowa kostka i marmurowe schody w mojej okolicy są ponadprzeciętnie miękkie. Przy tym wszystkim nie używam i nie tolerują żadnych folii i etui.
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
W temacie telefonów Apple http://www.tabletowo.pl/2016/05/24/to-j ... rany-oled/
Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Teraz Ci którzy najwięcej psioczyli na OLEDy będą się nimi zachwycać 
Właśnie przyszła paczka z Redmi Note 3 32 – zobaczymy jak to się będzie sprawować

Właśnie przyszła paczka z Redmi Note 3 32 – zobaczymy jak to się będzie sprawować
Mojemu nic, ale mojej siostrze 1GB RAM przestał wystarczać. Jako, że właśnie wyjechała na urlop do Niemcowni to mam możliwość pokorzystania 
Nie wiem jaka to dokładnie wersja, napisali:
XIAOMI REDMI NOTE 3 LTE 13M/32GB 3GB RAM
Chyba nie kupiłem jakiegoś szrota?
Nie wiem jaka to dokładnie wersja, napisali:
XIAOMI REDMI NOTE 3 LTE 13M/32GB 3GB RAM
Chyba nie kupiłem jakiegoś szrota?
brii napisał(a):Chyba nie kupiłem jakiegoś szrota?
Szrota nie. Ale mowia, ze wersja na Snaprdragonie jest wydajniejsza i zre mniej baterii.
Wydajność to i tak pewnie będzie urywać dupsko w porównaniu z pięcioletnim zabytkiem a akumulatora to ponoć w tym sprzęcie dostatek 
brii napisał(a):Wydajność to i tak pewnie będzie urywać dupsko w porównaniu z pięcioletnim zabytkiem a akumulatora to ponoć w tym sprzęcie dostatek
Odkąd posiadam to przestalem uzywac ladowarki w aucie. Ostatnio zaliczylem trase Troun – Krakow na nawigacji i yanosiku. Mimo, ze wyjazd byl o 15:00 (wiec przez polowe dnia uzywalem normalnie telefonu) w drodze nie szukalem ladowarki.
Brakuje jedynie LTE na 800MHz, ktore dopiero zaczyna sie w naszym kraju. Poki co nie czuje zadnego dyskomfortu z tego tytulu.