Światła dzienne sam naprawiłem
Czateria...cd
Nowe nie znaczy bez wad, przekonałem się w Fiacie ojca, mechanizm wycieraczek był już wymieniany i muszę się zgłosić na akcje serwisową bo konektor zapłonu ma wadę.
Co to jest wąż od IC, spadał mi kilka razy, dużo gorszy był wąż od chłodnicy oleju zabezpieczony kawałkiem blaszki...silnik wypluł olej w kilka sekund a mi udało się niczego nie przytrzeć.
Stała pod ścianą prężąc kakao
No cóż jak widać zdarzają się gorsze rzeczy
. Jutro i tak zadzwonię do ASO i postaram się umówić w mare sprawnie na przegląd.
Widziałeś to V70 ?
Widziałeś to V70 ?
..::Born To Rise Hell::..
Johnny, sorki. Masz pw. 
Standard od 2001 roku
Cena nowego ori (Magneti Marelli) poza ASO to całe 80zł 
Poza tym kompletnie bezawaryjne auta
A ja wreszcie mam trochę oddechu (teraz) po wariackim tygodniu. Szkoda że dopiero od dzisiejszego popołudnia, a jutro wariatkowa cd.... Ubiegły tydzień był porąbany. Z głupia wyszła nam robota 100km od Kielc, w czwartek na wariata kupowałem większy automat do posadzek w Radomiu (ile gość ma maszyn na podwórku... jakby poszły jako złom to byłoby pewnie kilkadziesiąt wywrotek...).
A, dzisiaj od rana byłem w jednym hotelu zrobić próbę polerowania posadzki marmurowej.
Jeden pad diamentowy, drugi pad diamentowy, a połysku zero. Szczena opadła do ziemi. Dopiero trzecia gradacja w połączeniu z polerką wysokoobrotową przyniosła efekt. A już zamierzałem zrezygnować...
Strasznie miękki ten marmur, zwykle po drugim padzie jest duży połysk, czasem trzeci nie jest potrzebny.
Ciekawe czy coś z tego wyjdzie. Jak wyjdzie to będą znowu jaja z organizacją pracy, bo to hol główny i wejście do hotelu...
Neonixos666 napisał(a): w Fiacie ojca, mechanizm wycieraczek był już wymieniany
Standard od 2001 roku
Poza tym kompletnie bezawaryjne auta
A ja wreszcie mam trochę oddechu (teraz) po wariackim tygodniu. Szkoda że dopiero od dzisiejszego popołudnia, a jutro wariatkowa cd.... Ubiegły tydzień był porąbany. Z głupia wyszła nam robota 100km od Kielc, w czwartek na wariata kupowałem większy automat do posadzek w Radomiu (ile gość ma maszyn na podwórku... jakby poszły jako złom to byłoby pewnie kilkadziesiąt wywrotek...).
A, dzisiaj od rana byłem w jednym hotelu zrobić próbę polerowania posadzki marmurowej.
Jeden pad diamentowy, drugi pad diamentowy, a połysku zero. Szczena opadła do ziemi. Dopiero trzecia gradacja w połączeniu z polerką wysokoobrotową przyniosła efekt. A już zamierzałem zrezygnować...
Strasznie miękki ten marmur, zwykle po drugim padzie jest duży połysk, czasem trzeci nie jest potrzebny.
Ciekawe czy coś z tego wyjdzie. Jak wyjdzie to będą znowu jaja z organizacją pracy, bo to hol główny i wejście do hotelu...
Ktoś z szanownego grona orientuje się jak wygląda A4 miedzy Mysłowicami a Krakowem? Są tam jakieś utrudnienia?
Gib napisał(a):w takim syfie funkcjonowali dotychczas?
Syf zrobiłem ja sam
Ale generalnie posadzka wygląda tragicznie. Połysk niby jakiś delikatny jest ale straszliwie porysowane i wydeptane "ścieżki". Ktoś – inteligentny inaczej – namówił ich kiedyś na położenie na marmurze polimeru... I ten syf ciągnie się za nimi już kilka lat.
sq2jul napisał(a):Ktoś z szanownego grona orientuje się jak wygląda A4 miedzy Mysłowicami a Krakowem? Są tam jakieś utrudnienia?
Dzisiaj jechałem. Póki co tylko odcinek 4km jest remontowany. W stronę Krakowa są dwa pasy, a w stronę Mysłowic jeden. Bez korków, leci bardzo płynnie.
Odwiedzisz mnie?
Thx.
Niestety nie tym razem... Lecę zorganizowaną grupą w środku tygodnia. Jutro po robocie wyjazd. Powrót w środę późnym popołudniem, a w czwartek rano normalnie do roboty.
Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Niestety nie tym razem... Lecę zorganizowaną grupą w środku tygodnia. Jutro po robocie wyjazd. Powrót w środę późnym popołudniem, a w czwartek rano normalnie do roboty.
Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
taa dwa wydzielone z prawego i poboczeloockas napisał(a):sq2jul napisał(a):W stronę Krakowa są dwa pasy, a w stronę Mysłowic jeden. Bez korków, leci bardzo płynnie.
Odwiedzisz mnie?
-
Przemek...
- Od: 8 wrz 2006, 16:22
- Auto: Mazda 6gh 2.5pb
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT
Ja pierniczę, po weekendzie w szkolnej ławce, na drewnianym krzesłku moje krzesło w robocie wydaje mi się jak tron
Idąc wczoraj napotkałem sobie plakacik, że będzie w sierpniu we Wro Sabaton – fanem nie jestem jakoś specjalnie, ale za 60 zł z Hunterem i Illusion żal nie pójść
Idąc wczoraj napotkałem sobie plakacik, że będzie w sierpniu we Wro Sabaton – fanem nie jestem jakoś specjalnie, ale za 60 zł z Hunterem i Illusion żal nie pójść
Hmmm, może i ja skoczę? Huntera nie kojarzę (tylko znam ich z tego, ze komendant policji gra z nimi koncerty, ale nic z twórczości nie zapisało mi się w pamięci), ale 'Wojtek' można pokrzyczeć.
Na Sabatonie byłem nawet z córką jak miała 4 lata.
Dopisano 16 maja 2016 9:45:
W biurze jakby chłodno...
Na Sabatonie byłem nawet z córką jak miała 4 lata.
Dopisano 16 maja 2016 9:45:
W biurze jakby chłodno...
Gib napisał(a):Słuchajcie może jest ktoś bardziej ogarnięty, czy Omega MV8 z LS1 została wyprodukowana w choćby najkrótszej serii? Omega, nie holdeny, vauxhalle vxr czy inne pontiaki GTO.
Nie ma, ale ...
http://www.autobild.de/klassik/artikel/ ... 34437.html
Na wielu forach są opisy takiego swapu, co nie jest dziwne przy "niezawodoności" MV6. Z tego co czytam to jednak LS tam nie pasuje i trzeba się z nim wbijać do środka ... przerabiać grodź. Opel w sumie zrobił prawie całą robotę – prototyp powstał ale nie było gotowy na czas. Plany pewnie "wypłynęły" a tunerzy to wykorzystali.
Pozdrawiam, Tomek
Drinking wine and killing time
Bimbak napisał(a):Gib napisał(a):Słuchajcie może jest ktoś bardziej ogarnięty, czy Omega MV8 z LS1 została wyprodukowana w choćby najkrótszej serii? Omega, nie holdeny, vauxhalle vxr czy inne pontiaki GTO.
Nie ma, ale ...
http://www.autobild.de/klassik/artikel/ ... 34437.html
Na wielu forach są opisy takiego swapu, co nie jest dziwne przy "niezawodoności" MV6. Z tego co czytam to jednak LS tam nie pasuje i trzeba się z nim wbijać do środka ... przerabiać grodź. Opel w sumie zrobił prawie całą robotę – prototyp powstał ale nie było gotowy na czas. Plany pewnie "wypłynęły" a tunerzy to wykorzystali.
Ja nie wiem jaki jest problem z X30XE chyba gaz 2gen, jasne że ten silnik nie ma aż tyle mięsa co 2.5 ale bez przesady volvowski 2.4T czy 2.5T to nie jest. A nie każdy kto ma omegę zaraz by swapował LS1, już prędzej 4.2 V8 z audi których jest na pęczki
Stała pod ścianą prężąc kakao
Słabe głowice i panweki z tego co pamiętam. Trochę to może mitologia, ale dawniej MV6 = problemy.
Może i silników VW na pęczki ale to Opel sam chciał wsadzić LS1 do Omegi. Zrobił dokumentacje, przygotował części, nawet broszury powstały, aluminiowa atrapa na silnik i kilka prototypów. Wszystko co było już wcześniej wyprodukowane przez GM albo w USA albo w Australli i pasowało, a z inwencji twórczej pozostawało tylko cięcie i spawanie nowej grodzi – może wystarczyło młotkiem popracować, niewiem. Nie wiem też jak z elektroniką to ogarnęli, bo aż tak dalego mi się nie chciało sprzerać po niemieckich forach. A ten silnik od VW byłby tylko solą w oku każdego tru GM fana, jest też mniej trwały od LSa, upierdliwy w serwisowaniu i kiepsko się tuninguje ... no i 5.7 vs 4.2. Ciekaw tylko jestem jak się mają do siebie te silniki jeśli chodzi o wymiary bloku, bo wydaje mi się że LS może być nawet krótszy.
Może i silników VW na pęczki ale to Opel sam chciał wsadzić LS1 do Omegi. Zrobił dokumentacje, przygotował części, nawet broszury powstały, aluminiowa atrapa na silnik i kilka prototypów. Wszystko co było już wcześniej wyprodukowane przez GM albo w USA albo w Australli i pasowało, a z inwencji twórczej pozostawało tylko cięcie i spawanie nowej grodzi – może wystarczyło młotkiem popracować, niewiem. Nie wiem też jak z elektroniką to ogarnęli, bo aż tak dalego mi się nie chciało sprzerać po niemieckich forach. A ten silnik od VW byłby tylko solą w oku każdego tru GM fana, jest też mniej trwały od LSa, upierdliwy w serwisowaniu i kiepsko się tuninguje ... no i 5.7 vs 4.2. Ciekaw tylko jestem jak się mają do siebie te silniki jeśli chodzi o wymiary bloku, bo wydaje mi się że LS może być nawet krótszy.
Pozdrawiam, Tomek
Pytanie do ogarniętych bom noob.Pacjent lenovo t410.
Kupiony z firmy"poflotiwy" miał wgrana 7demke ori,klucz pod bateria.Jakis czas temu Update do 10tki,problemy z przyciskiem start i kilka innych.A ze mam ori win7 z drugiego kompa(opcja na płycie w pudelku Home Premium) to downgrade (instalacja z płyty) wszystko działa ale.... Nie widzi żadnej sieci wifi,jak wklepie ręcznie to wywala blad 6xx jakiś no i Windows media Player przycina.W opcjach grafiki pokazuje standardowa kartę vga.(nie wiem czy tak ma być)
Jest jakiś sposob żeby wrócić do 7ki ale tej oem co byla(podejrzewam ze gdzies jest ukryta na dysku) Byla jakby dedykowana do lenovo(byly opcje lenovo których teraz nie ma) Wtedy wszystko hulalo.
Dostęp do neta mam delikatnie mówiąc kiepski(de)
Kupiony z firmy"poflotiwy" miał wgrana 7demke ori,klucz pod bateria.Jakis czas temu Update do 10tki,problemy z przyciskiem start i kilka innych.A ze mam ori win7 z drugiego kompa(opcja na płycie w pudelku Home Premium) to downgrade (instalacja z płyty) wszystko działa ale.... Nie widzi żadnej sieci wifi,jak wklepie ręcznie to wywala blad 6xx jakiś no i Windows media Player przycina.W opcjach grafiki pokazuje standardowa kartę vga.(nie wiem czy tak ma być)
Jest jakiś sposob żeby wrócić do 7ki ale tej oem co byla(podejrzewam ze gdzies jest ukryta na dysku) Byla jakby dedykowana do lenovo(byly opcje lenovo których teraz nie ma) Wtedy wszystko hulalo.
Dostęp do neta mam delikatnie mówiąc kiepski(de)
Boźe,daj mi cierpliwość,bo jak mi dasz siłę,to ich wszystkich rpzp...le
Gib napisał(a):Heh, oglądam program o ludziach co wzięli kredyty w CHF...masakra.
Zdecydowana wiekszość ma się dobrze i nie występuje w TV. Problem mają Ci, którzy nie wykazali minimum zdrowego rozsądku i nie posiadają umiejętności myślenia. W średniowieczu by zginęli na drodze naturalnej selekcji, teraz widocznie kredyt w walucie odsiewa jednostki które nie powinny przekazywać swoich genów dalej
Sorry, ale jak ktoś nie zrozumiał dlaczego w PLN kredytu na 150 k nie dostanie a w CHF bank oferuje 300 k z niską ratą to trochę jakby wierzył, że może włożyć głowę w otwartą paszczę lwa i nie ponieść konsekwencji jak ona się zamknie