Fabryczna nawigacja – pytania
Kolego, musisz podać więcej danych. Jaka to navi, jaki komunikat itp. Testowałem wiele płytek z mapami na swojej navi (uchylna winda, mazda z 2008 roku) i jeśli mapki były złe, to komunikat brzmiał "włóż płytę DVD map". Napisz więcej, może coś poradzimy
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Od: 24 mar 2010, 20:30
- Auto: Mazda 6 GJ 2012 r. 2,2D
white5 napisał(a):Mam problem z uruchomieniem nawigacji po odłączeniu i ponownym podpięciu aku. Nawigacja oryginalna, madzia 2008 poliftowa. Pojawił się oczywiście komunikat " Program cannot be read please consult to a dealer", a po włożeniu oryginalnej płyty A lub B, napęd chwile "cyka" i wywala płyte.
Szanowni Koledzy, macie jakieś pomysły, jak odpalić tą płytę?
Mam ten sam problem a do tego nie mogę przestawić zegarka ponieważ jest sterowany poprzez stację multimedialną.
Czy jest jakiś sposób na ustawienie prawidłowej godziny bez użycia "nieczynnej" stacji multimedialnej ( oprócz zresetowania komputera poprzez odłączeni akumulatora ) ?
Pozdrawiam
XmłodyX
-
XmłodyX
Przepraszam, za chwilę przerwy. Zrobiłem zdjęcie wyświetlacza po włożeniu płyty ze ściągniętymi mapami z Volvo. Czy macie może jakiś pomysł o co biega? Navi fabryczna działa z mapkami z 2009 roku wypalonymi na płytce. Radyjko z winda i zmieniarką.
- Od: 28 kwi 2016, 14:43
- Auto: Mazda 6 GH, 2.0 Diesiel (140 KM), BOSE,
Mapy z Volvo działają również w M6 GH, więc nie jest to nic dziwnego. @rporada: jaką dokładnie wersję ściągałeś? Jeżeli tegoroczne, to na 100% nie będą działać, bo są do innego typu nawigacji. Szukaj wersji MMM2, ostatnie są z 2014 i na 100% działają w naszych Mazdach.
Wypalanie standardowo z minimalną prędkością, ja używam do tego ImgBurn.
http://gpsunderground.com/forum/volvo/2 ... rsion.html
Wypalanie standardowo z minimalną prędkością, ja używam do tego ImgBurn.
http://gpsunderground.com/forum/volvo/2 ... rsion.html
katoda – a jest już nowsza mapa od 2014? Ta 2014 już jest lekko starawa
.
rporada – mam w lapku wypalarkę duallayer i i tak nie poszło ( trzy płyty do wyrzucenia) dopiero na stacjonarnym kumpla poszło ( wypalanie 1,5h).
rporada – mam w lapku wypalarkę duallayer i i tak nie poszło ( trzy płyty do wyrzucenia) dopiero na stacjonarnym kumpla poszło ( wypalanie 1,5h).
Kolego nie każda nagrywarka ci to ogarnie,musisz mieć możliwość zmiany booktype,a nie wszystkie to obsługują.Nagrywałem te mapy do Freelandera 2 i też działają.A więc krótko:
1.Płyta najlepiej Verbatim DL
2.Program imgburn ,wybrać swoją nagrywarkę i zmienić booktype dla płyt DL na DVD ROM
3.Nagrać z możliwie najmniejszą prędkością.
Czesto zdarza się ,że lasery w czytnikach są brudne i nie dają rady odczytać płyt ,wtedy najlepiej czyszczenie mechaniczne soczewki za pomocą izopropanolu.
Pozdro.
1.Płyta najlepiej Verbatim DL
2.Program imgburn ,wybrać swoją nagrywarkę i zmienić booktype dla płyt DL na DVD ROM
3.Nagrać z możliwie najmniejszą prędkością.
Czesto zdarza się ,że lasery w czytnikach są brudne i nie dają rady odczytać płyt ,wtedy najlepiej czyszczenie mechaniczne soczewki za pomocą izopropanolu.
Pozdro.
- Od: 1 cze 2011, 19:00
- Auto: Opel Insignia 2014 ST Cosmo Elite
Nie ma problemu,polecam się na przyszłość.
- Od: 1 cze 2011, 19:00
- Auto: Opel Insignia 2014 ST Cosmo Elite
Witam Panowie potrzebuje mapy Polski i np Chorwacji do Mazdy 2008.Za zrobienie płytki stawiam Danielsa,ponieważ nie znam się na wypalaniu itd.
Mogę służyć pomocą odnośnie płyty A.
Jestem z Bielska Białej.
Pozdrawiam.
Mogę służyć pomocą odnośnie płyty A.
Jestem z Bielska Białej.
Pozdrawiam.
-
Hiszpan71
Witam,
zakupiłem Mazdę 3 diesel 2.2 185KM z 2009r.
Mam również taki komunikat: ""Program cannot be read please consult to a dealer". Niestety właściciel nie posiadał żadnej płyty, kart.
Co w takiej sytuacji? Gdzie można załatwić taką kwestię i ile to kosztuje? Salon mazdy, ASO?
Z gory dzieki za info.
zakupiłem Mazdę 3 diesel 2.2 185KM z 2009r.
Mam również taki komunikat: ""Program cannot be read please consult to a dealer". Niestety właściciel nie posiadał żadnej płyty, kart.
Co w takiej sytuacji? Gdzie można załatwić taką kwestię i ile to kosztuje? Salon mazdy, ASO?
Z gory dzieki za info.
-
trebuh9
Witam wszystkich,
Panowie wielkie dzięki za informacje dotyczące płyty A po odpięciu klem – wszystko działa jak należy.
Posiadam oryginalną płytę (załącznik) – jakby ktoś potrzebował do odblokowania to zapraszam do Krakowa
Posiadam Mazdę 6 GH 2008 rok z nawigacją Denso oprogramowanie Navteq. Co do mapy to mam wgraną mapę z VOLVO RTI MMM2 2014 – DVD D i wszystko śmiga.
Panowie wielkie dzięki za informacje dotyczące płyty A po odpięciu klem – wszystko działa jak należy.
Posiadam oryginalną płytę (załącznik) – jakby ktoś potrzebował do odblokowania to zapraszam do Krakowa
Posiadam Mazdę 6 GH 2008 rok z nawigacją Denso oprogramowanie Navteq. Co do mapy to mam wgraną mapę z VOLVO RTI MMM2 2014 – DVD D i wszystko śmiga.
Ostatnio edytowano 23 sty 2017, 16:36 przez rafałmazda, łącznie edytowano 1 raz
Powód: usunięcie linku do pobrania "pirackiej" wersji mapy
Powód: usunięcie linku do pobrania "pirackiej" wersji mapy
-
maikero
Szanowni koledzy, pozwoliłem sobie zaciągnąć z linków podanych w tym wątku mapy do VOLVO. Niestety widzę po rozpakowaniu i zainstalowaniu w Daemonie, że w pliku "VERSION" widnieje zapis: 2013 ver.1; To by znaczyło, że są to mapy z 2013 roku, bo takowe posiadam, nie zaś z 2014. Tych map używam od trzech lat i niestety się przez te lata zdezaktualizowały (budowa dróg), niemniej jednak dają radę. Jeśli ktoś rzeczywiście znalazł nowsze mapy do naszych Madzi (pasują z VOLVO, ponoć SUBARU, byle pliki *KWI) proszę o informację na forum. Pozdrawiam
Dopisano 22 sty 2017, 20:10:
Dodam również, że posiadam płytę startową, gdyby ktoś był z okolic Lublina, to zapraszam. Pozdrawiam
Dopisano 22 sty 2017, 20:10:
Dodam również, że posiadam płytę startową, gdyby ktoś był z okolic Lublina, to zapraszam. Pozdrawiam
- Od: 24 mar 2010, 20:30
- Auto: Mazda 6 GJ 2012 r. 2,2D
Zdzicho43 napisał(a):Jeśli ktoś rzeczywiście znalazł nowsze mapy do naszych Madzi (pasują z VOLVO, ponoć SUBARU, byle pliki *KWI) proszę o informację na forum. Pozdrawiam
Pozwolę sobie odgrzebać temat: kilka miesięcy temu pojawiło się uaktualnienie (wersja 2016.1) map Volvo RTI MM2, które działają również w Mazdzie 6 GH. Miałem okazję wypróbować dysk A i na oko wszystko śmiga, ba, nawet są komunikaty głosowe, które nie chciały działać na płytce z roku 2014. Mapy są uaktualnione, np. kilka ulic w Brukseli, które po 2014 zmieniły się w jednokierunkowe, na nowej płytce są już poprawnie oznaczone.
Nie warto ściągać dysku D (Europa Centralna i Wschodnia, najbardziej dla nas interesująca, niestety) – to jest ten sam dysk co w wersji z roku 2014, tyle że z podmienionym plikiem version.txt.