Zakupiłem viaBox dla samochodów osobowych (viaAuto). W instrukcji jest napisane, że należy przykleić obok lusterka na powierzchnię niemetalizowaną (o ile samochód posiada metalizowaną).
W mojej mazdzie 3 BM mam po jednej stronie lusterka (od kierowcy) przestrzeń z czarnymi kropkami (od pasażera tego nie ma).
Czy mogę to przykleić w tym miejscu, czy muszą po drugiej stronie na przeźroczystej szybie?
https://zapodaj.net/71dd5f07fd5c1.jpg.html
Mazda3 BM – gdzie na szybie znajduje się pole niemetalizowane?
Strona 1 z 1
Temat nie jest problemem technicznym, wędruje więc do motorozmów. Tam zapewne będzie większy odzew.
- Od: 14 cze 2006, 01:01
- Auto: 1. Mazda CX60 KH PHEV
2. Mazda 3 BM Skyactiv-D
Nie wiem czy będzie działać. Cały system opiera się o fale radiowe, które nie lubią elementów metalowych. Umiejscowienie go na tych kropkach to:
1. Bliskość stalowego dachu
2. Biały gadżet widoczny z kabiny nie jest zbyt atrakcyjny
Pianka klejąca jest na tyle mocna, że jedno nieprawidłowe zamocowanie skończy się jej rozerwaniem, więc warto mocować to z głową.
Dodam, że ViaAuto zadziała mi raz nawet w kieszeni kurtki.
Jak nie zapomnę zrobię fotkę.
1. Bliskość stalowego dachu
2. Biały gadżet widoczny z kabiny nie jest zbyt atrakcyjny
Pianka klejąca jest na tyle mocna, że jedno nieprawidłowe zamocowanie skończy się jej rozerwaniem, więc warto mocować to z głową.
Dodam, że ViaAuto zadziała mi raz nawet w kieszeni kurtki.
Jak nie zapomnę zrobię fotkę.
Nie wiem jak wygląda wzajemne ustawienie anten systemu oraz modułu ViaAuto. Ja mam układ prostopadle do jezdni (równolegle do tabletu), z zaczepem tak ustawionym, że możliwe jest usunięcie modułu ViaAuto poprzez przesunięcie go w lewą stronę.
Strona 1 z 1