Czateria...cd
Pany, Citroen C3, 2012 rok, silnik benzyna 1,4 95KM. Skrzynia automat.
Ktoś coś? Teść kumpla chce toto kupić.
Nie trafi na jakiś kosmiczny wynalazek?
Ktoś coś? Teść kumpla chce toto kupić.
Nie trafi na jakiś kosmiczny wynalazek?
nemi napisał(a):W ten weekend zrobiłem około 560 km i wydałem na to 85 zł. W dość ciężkich sandałach
Fajno, u mnie wyszło 8.8l po ~ 4,40zł – 5,30zł x 1020km czyli 426,80zł mimo super lekkiego obuwia, ale z przyczepką
Dodatkowo moto przebiłem rekord spalania na moto – przy pojemności 0,6l wyszło 11,4l/100km

Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
nemi napisał(a):To jest przecież Citroen – wynalazek z definicji .
Nie wiem, nie miałem. Ale poza XM, BX czy innymi kosmosami robili też normalne auta
Bardziej chodzi mi o tą skrzynię bo silnik to pewnie jakiś standard.
Grzyby napisał(a):Bardziej chodzi mi o tą skrzynię bo silnik to pewnie jakiś standard.
Pytanie, czy to faktycznie automat, czy mechaniczna zautomatyzowana.. ta druga niezbyt godna polecenia.
Kolega miał w c4 i bardzo narzekał na kulturę pracy i dziwne awarie..
McMan napisał(a): czy to faktycznie automat, czy mechaniczna zautomatyzowana..
Czyli coś chya jest na rzeczy bo usłyszał od sprzedającego tekst o jakiejś nakładce automatycznej czy coś w tym stylu.
Nie wiem. Nie mam bladego pojęcia o tych autach a kumpel własnie wczoraj z teściem takiego modela dopadli (i chcieliby kupić). No i pytanie czy nie robią życiowego błędu...
brii napisał(a):u mnie wyszło 8.8l po ~ 4,40zł – 5,30zł x
to ja w weekend tankowałem najdrożej
Musiałem w niemcowni dzwignąć paliwo po 5,74 za litr.
Okazało się, że na jednym baku nie obrócę z Wrocławia do Lipska, po okolicy i do granicy DE/PL

W C4 szybko zużywa się sprzęgło w tej skrzyni zautomatyzowanej. To jest coś na zasadzie skrzyni manualnej, ale sprzęgło wciska się samo i bieg też wyrzuca maszyna
. To co innego niż automat. W ogłoszeniach C4 piszą często, że jest prawdziwy automat, a nie ta beznadziejną podróbka, więc chyba to jest gorsze... Ale sam nie mam większej wiedzy na ten temat i co tam boli te skrzynie.
Dokładnie ta sama skrzynia była montowana w Mazda 2 – jednym słowem: porażka 
Trusted computing – Yes or No?
brii napisał(a):Dokładnie ta sama skrzynia była montowana w Mazda 2 – jednym słowem: porażka
oraz o tym samym sposobie działania w toyocie, nazywana MMT
Grzyby napisał(a):Czyli raczej olać temat i szukać manuala.
brii napisał(a):Zdecydowanie.
+1
Grzyby napisał(a):McMan napisał(a): czy to faktycznie automat, czy mechaniczna zautomatyzowana..
Czyli coś chya jest na rzeczy bo usłyszał od sprzedającego tekst o jakiejś nakładce automatycznej czy coś w tym stylu.
Nie wiem. Nie mam bladego pojęcia o tych autach a kumpel własnie wczoraj z teściem takiego modela dopadli (i chcieliby kupić). No i pytanie czy nie robią życiowego błędu...
Idź Pan z tą skrzynią w uj. Nie słyszałem w Citroenie pozytywnych opinii na jej temat. I nie mówię tu o klientach, a o pracownikach
Już coś innego wynaleźli. Micra 1.2 80KM z 2013 roku z 28kkm przebiegu.
Niby po stłuczce ale zrobiona.
Zresztą, na działkę dla 1 max. 2 osób będzie jak złoto
Niby po stłuczce ale zrobiona.
Zresztą, na działkę dla 1 max. 2 osób będzie jak złoto