1. Póki co, ruda się u mnie nie pojawiła.
2. Audio gra jak dla mnie bardzo przyjemnie. Na pewno lepiej niż BOSE w GY.
3. Felgi: rozstaw ten sam, otwór centralny ten sam, jedynie trochę wąsko będzie, bo w serii jest 7J ET46, ale pasować będą.
Pora napisać parę słów na temat zlotu w Poznaniu, na której byłem Lancerem i miałem okazję pojeździć po pełnej pętli Toru Poznań. Choć nie jest to maszyna torowa stworzona do takich prób, to było to naprawdę super doświadczenie i świetna zabawa

Pełnowymiarowy tor, to jednak zupełnie co innego niż mini oesy. Misiek może nie wykręcił imponującego czasu (na co nawet nie liczyłem), ale też nie zawiódł i mimo całego dnia wkręcania na czerwone pole, nie spalił grama oleju. Nic też nie odpadło. Żeby móc pojechać trochę odważniej, przydałoby się na kupić przynajmniej na przód dodatkowy komplet felg z oponami, których nie będzie szkoda w przednionapędowym, podsterownym aucie, bo obawa o zjedzenie nowych opon, na których jeżdżę na co dzień, jednak trochę hamowała zapędy. Hamulce się spisały – była okazja w końcu porządnie je przetestować. Fajnie zaczęło mi się jeździć, kiedy zaczęło padać, Rainsporty naprawdę dają radę na mokrym.
Tak czy siak, naprawdę dało się wyszaleć i każdemu, kto chce poznać granice swojej maszyny i podszlifować swoje umiejętności za kółkiem polecam udział w takiej imprezie! Nawet cywilnym kanapowozem – zabawa przednia.
Poniżej kilka zdjęć znalezionych w zlotowej galerii. Podziękowania dla fotografów.
Ponadto na zlocie odwiedziłem hamownię, żeby zobaczyć co pokaże pełnia seria. Wyszło nad wyraz optymistycznie. Dane fabryczne mówią 140KM i 176Nm, wypluło 153,8KM i 184,0Nm.