Mazda6 GH LF '08 Sedan Exclusive by Jpski – Madzia sprzedana!!!
DamianoV6 napisał(a):Te na dole po prawej będą się palić i topić jak będą w miejscu postojowek bądź rejestracji do oświetlenia mogą być, bo nie świecą cały czas
Te akurat idą do Nissana Micry mojej żonki

Widzę, że na światła cofania zakupiłeś te same co ja. Szczerze? Kicha jak jasna cholera, bo skupia światło punktowo i odbłyśnik nie daje tyle co zwykła żarówka.
Na postojówki kupowałem z metalowym trzonkiem, dłużej trzymają niż te z plastikowym.
Wewnątrz, w podsufitce też wymieniałem. O ile przód wszedł gładko (lekko rozgięte), tak z tyłem miałem problem... 31mm upchniesz, ale będzie krzywo siedziała. Chińskie rączki nie zrobiły mocniejszego skosu, a ja już nie chciałem kombinować z podginaniem, jakoś wsadziłem.
W daszki przeciwsłoneczne jakbyś chciał wsadzić to wpisz sobie na Ali: "led mirror sun 3smd" i znajdziesz coś ciekawego.
Na postojówki kupowałem z metalowym trzonkiem, dłużej trzymają niż te z plastikowym.
Wewnątrz, w podsufitce też wymieniałem. O ile przód wszedł gładko (lekko rozgięte), tak z tyłem miałem problem... 31mm upchniesz, ale będzie krzywo siedziała. Chińskie rączki nie zrobiły mocniejszego skosu, a ja już nie chciałem kombinować z podginaniem, jakoś wsadziłem.
W daszki przeciwsłoneczne jakbyś chciał wsadzić to wpisz sobie na Ali: "led mirror sun 3smd" i znajdziesz coś ciekawego.
- Od: 6 wrz 2012, 13:17
- Auto: Mazda 6 GH L5 '09
Była: Mazda 3 BK LF '04
Mazda 323F 1.8 BG SOHC '90
zelka napisał(a):dzę, że na światła cofania zakupiłeś te same co ja.
No właśnie jak je wczoraj oglądałem to tak sobie pomyślałem, że światło nie będzie rozproszone i może być kicha, a one pochłonęły największą część całej kwoty, no ale cóż na zdjęciach aukcji było zdjęcie i fajnie to wyglądało
Kurczę o daszkach słonecznych całkowicie zapomniałem – trzeba będzie zrobić kolejne zamówienie, ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło to zamówię od razu inne do świateł cofania

zelka napisał(a):O ile przód wszedł gładko (lekko rozgięte), tak z tyłem miałem problem
No właśnie wczoraj wieczorem nie wytrzymałem i z ciekawości poszedłem założyć ledki na podsufitkę i faktycznie z tyłem jest lekki problem, ale myślę, że sobie poradzę...
Jak już wszystko powymieniam to wrzucę fotki.

No i fachowe podejście.
O ile się nie mylę to kupiłeś komplet 2 szt tych świateł.
Mi za pierwszym razem przysłali całkowicie podeptane, kolejnym razem dostałem tego 4 szt za 0.01$.
Co do światła cofania myślałem o czymś takim jak Power LED 10W. Janow na forum "szóstek" coś tam modził i pisał o tym, ale trzeba już stosować radiator coby nie przegrzewało się za bardzo i gdzieś to ciepło odciągało (wytwarza się jego dość sporo). Możesz poczytać, znajdziesz na wujku google na pewno.
No Ty chociaż coś działasz, a ja odziwo jakoś nie mogę zebrać się do założenia wątku.
O ile się nie mylę to kupiłeś komplet 2 szt tych świateł.
Co do światła cofania myślałem o czymś takim jak Power LED 10W. Janow na forum "szóstek" coś tam modził i pisał o tym, ale trzeba już stosować radiator coby nie przegrzewało się za bardzo i gdzieś to ciepło odciągało (wytwarza się jego dość sporo). Możesz poczytać, znajdziesz na wujku google na pewno.
jpski napisał(a):Jak już wszystko powymieniam to wrzucę fotki.
No Ty chociaż coś działasz, a ja odziwo jakoś nie mogę zebrać się do założenia wątku.
zelka napisał(a):No Ty chociaż coś działasz, a ja odziwo jakoś nie mogę zebrać się do założenia wątku.
No, teraz jak już po pół roku przeglądania ofert i weryfikowania ich, kupiłem Szósteczkę, to mam bardzo dużo czasu, który mogę jej poświęcić aby czuła się dobrze i woziła mnie bezawaryjnie...

Z zakładaniem wątku też miałem tak samo jak Ty i nie mogłem się zebrać, ale jeśli mogę Ci podpowiedzieć jak to w końcu zrobiłem to proszę bardzo:
Dzień I (bodajże niedziela po południu) – zrobienie fotek i wybranie tych, które miały znaleźć się w wątku

Dzień II, III i IV (to był chyba kolejny weekend) – w notatniku robiłem sobie opis oraz go modyfikowałem gdy coś przyszło do łba...

Dzień V – zrobiłem "kopiuj" z notatnika i "wklej" do forum oraz załadowałem zdjęcia

I już gotowe

Może robiłem to jak amator ale ciężko było mi znaleźć tyle czasu aby zrobić to jednego popołudnia
Zazdroszczę auta ::)
Może jakaś fotka, jak to oświetlenie Ci wyszło
A do bagażnika podłącz drugą identyczną listwę po drugiej stronie – światło będzie równomiernie rozprowadzone, no i gdy wsadzisz coś większego na stronę z ledem, to przynajmniej będzie doświetlone z obu ston
Ja u siebie zrobiłem 3-stronnie: prawa, lewa i 2 od strony klapy po obu stronach zamka – wieczorem jest tam całkiem milusio
A do bagażnika podłącz drugą identyczną listwę po drugiej stronie – światło będzie równomiernie rozprowadzone, no i gdy wsadzisz coś większego na stronę z ledem, to przynajmniej będzie doświetlone z obu ston
Ja u siebie zrobiłem 3-stronnie: prawa, lewa i 2 od strony klapy po obu stronach zamka – wieczorem jest tam całkiem milusio

- Od: 25 lip 2013, 21:08
- Auto: Jest: Mazda6 GL'17
Była: MAZDA6 GH '08 Była: MAZDA 323F SPORT '03
pudelkozapalek napisał(a):Zazdroszczę auta ::)
pudelkozapalek, nie ma co zazdrościć – jeszcze wszystko przed Tobą

maestro81 napisał(a):Może jakaś fotka, jak to oświetlenie Ci wyszło
Oczywiście fotki wrzucę jak tylko wszystko powymieniam i cyknę foty po zachodzie słońca – może uda mi się w weekend bo ten tydzień zawalony mam od rana do nocy
Plan był właśnie taki, że listwa miała być po dwóch stronach (dlatego nawet zakupiłem 2 takie listwy), ale po podłączeniu jednej stwierdziłem, że światła wystarczy, poza tym jak mój Papuś zobaczył wykonaną robotę to też chciał, więc druga listwa siedzi u niego w bagażniku
Ale nie mówię, że na tym koniec, bo faktycznie chyba zakupię jeszcze jedną i podłączę na drugą stronę.

maestro81 napisał(a):Może jakaś fotka, jak to oświetlenie Ci wyszło
A więc tak, jak zwykle plany były ale nie do końca udało się je zrealizować
Mam nadzieję, że jutro uda się dokończyć wymianę żarówek.
Dzisiaj Madzia również otrzymała nowe pióra wycieraczek Valeo – zobaczymy jak to będzie zbierać wodę
No dobra teraz fotki – aparat mam kiepski bo tylko zwykłą "małpkę" Canona, więc szału nie ma – na żywo wygląda to znacznie lepiej...
Zaczynamy od oświetlenia wnętrza

W drzwi włożyłem niebieskie, ale zastanawiam się czy nie włożyć jednak białej – co myślicie

Oświetlenie tablicy wydaje mi się OKi
Postojówkę włożyłem na razie jedną – specjalnie aby zobaczyć różnicę pomiędzy zwykłą żarówką a LED'em
Na jutro zostaje już tylko druga postojówka (tu chyba nie obejdzie się bez demontażu filtra powietrza) oraz światło cofania – tak to jest jak się nie ma garażu tylko pod blokiem "mody" robi, ale cóż jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma

No i tak się zastanawiam, teraz właśnie mi to przyszło do łba, że żarówki H11 od świateł mijania też trzeba będzie wymienić na świecące bielszym światłem, bo przy tych postojówkach to

Wiadomo ze co ledy to ledy
Nie dość że świecą jaśniejszym światłem to i wygląd o niebo lepszy
Ja tez używam tylko wycieraczek Valeo i jestem bardzo zadowolony
Ja u siebie tez mam podsufitke na biało a drzwi i nogi na niebiesko
Nie dość że świecą jaśniejszym światłem to i wygląd o niebo lepszy
Ja tez używam tylko wycieraczek Valeo i jestem bardzo zadowolony

Ja u siebie tez mam podsufitke na biało a drzwi i nogi na niebiesko
Nightfallówna
makmarc napisał(a):Te niebieskie z drzwi tylko bym wywalił i po zawodach
No właśnie się zastanawiam czy nie zmienić na białe
Senior napisał(a):Tez takie chcę
Zapraszam we wtorek do mnie, kupiłem LED'ów z zapasem, więc i wystarczy dla Ciebie

jpski napisał(a):Zapraszam we wtorek do mnie, kupiłem LED'ów z zapasem, więc i wystarczy dla Ciebie
Oczywiście skorzystałem z zaproszenia i też mam wymienione na ledy

Dzięki jpski

Senior napisał(a):Oczywiście skorzystałem z zaproszenia i też mam wymienione na ledy
Dzięki jpski
Nie ma sprawy, polecam się na przyszłość
Dzisiaj, razem z Seniorem dokończyłem swoje dzieło w temacie wymiany żarówek. Doszła druga postojówka, podświetlenie schowka przed nogami pasażera oraz światło cofania

zelka napisał(a):Widzę, że na światła cofania zakupiłeś te same co ja. Szczerze? Kicha jak jasna cholera, bo skupia światło punktowo i odbłyśnik nie daje tyle co zwykła żarówka.
Faktycznie, jak się patrzy z tyłu to widać, że ładnie i mocno świeci ale z kabiny dalej nic nie widać

Akurat dzisiaj za autem było drzewo, więc jak blisko jest przeszkoda to coś tam widać – będę musiał pomyśleć nad inną żarówką do świateł cofania...
Aaa, zamówiliśmy sobie jeszcze dzisiaj przy okazji z Seniorem takie cudo na Alie...ss

ładnie świeci 

Fajnie wyszło podświetlenie drzwi – jak podłączałeś??
Wsteczny do bani, ale podświetlenie schowka chyba sobie również zrobię, bo ciemno tam jak w
Jak u Ciebie ze spalaniem
Wsteczny do bani, ale podświetlenie schowka chyba sobie również zrobię, bo ciemno tam jak w

Jak u Ciebie ze spalaniem
- Od: 25 lip 2013, 21:08
- Auto: Jest: Mazda6 GL'17
Była: MAZDA6 GH '08 Była: MAZDA 323F SPORT '03
maestro81 napisał(a):Fajnie wyszło podświetlenie drzwi – jak podłączałeś??
Jeszcze nie podłączyłem – dopiero zamówiłem takie podświetlane logo pod drzwi, a zdjęcie dołączyłem poglądowe aby zobrazować o co mi chodzi

Ale u mnie też tak będzie

maestro81 napisał(a):podświetlenie schowka chyba sobie również zrobię, bo ciemno tam jak w
Do schowka wsadziłem tylko mocnego led'a w5w, ale jak widać na fotce to w końcu w schowku coś widać...
Niebieskie z drzwi out na pewno
(chyba, że już zdążyłeś wymienić, bo nieobecny byłem przez majówkę)
Hihi, jednak miałem rację.
Ja póki co tak jeżdżę, bo poprzednią niechcący zbiłem, a zapasowej nie kupowałem już. Na pewno przy czasie wymyślę coś z Power Ledem 10W + sposób na odprowadzenie ciepła.
Środek u Ciebie bardzo ładnie świeci – grzebałeś coś z tylnym w podsufitce czy wsadziłeś po ukosie 31mm?
Senior napisał(a):Faktycznie, jak się patrzy z tyłu to widać, że ładnie i mocno świeci ale z kabiny dalej nic nie widać
Akurat dzisiaj za autem było drzewo, więc jak blisko jest przeszkoda to coś tam widać – będę musiał pomyśleć nad inną żarówką do świateł cofania...
Hihi, jednak miałem rację.
Środek u Ciebie bardzo ładnie świeci – grzebałeś coś z tylnym w podsufitce czy wsadziłeś po ukosie 31mm?
Pozdrawiam
Adrian
Adrian