Czateria...cd
Szukając części do mx-3 znalazłem takie cuś:
http://olx.pl/oferta/sprezarka-rotacyjna-CID5-IDfk75L.html
Zapytam gościa jakie jest maksymalne ciśnienie doładowania – wymiary kompaktowe a i cena przystępna, brać?
Zapytam gościa jakie jest maksymalne ciśnienie doładowania – wymiary kompaktowe a i cena przystępna, brać?

Beny napisał(a):Grzyby który rok tego klocka masz?
Chyba 2003
Nie pamiętam

Ale pamiętaj że to tylko w trasie z prędkościami ekonomicznymi.
Miasto od 16 w górę (realnie 18-20)
Z prędkościami na trasie rzędu 120-130km/h spali jakieś 13l LPG.
No i to tylko czterobiegowy automat. Po 2007 były montowane 6b. Spalanie ponoć sporo w dół, szczególnie wyższe prędkości i miasto.
Realne w mieście juz nie takie fajne,choć ceny lpg teraz dobre
Moj nowy sąsiad ma takiego orurowany całkiem fajnie wygląda,syn jeździ stratusem.Co dziwne wioska a strasznie mało vagow jezdzi
Moj nowy sąsiad ma takiego orurowany całkiem fajnie wygląda,syn jeździ stratusem.Co dziwne wioska a strasznie mało vagow jezdzi
-
Przemek...
- Od: 8 wrz 2006, 16:22
- Auto: Mazda 6gh 2.5pb
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT
m1a1 napisał(a):Szukając części do mx-3 znalazłem takie cuś:
Ale ktoś go ślicznie okłamał

Grzyby napisał(a):Po przekroczeniu 2k obrotów przestaje być oszczędnie
Heh, ja jeżdżę najczęściej (oczywiście na drogach dwupasmowych) w okolicach 4.000 rpm
Ale co począć, nie było 1.8 z 6b.
Dopisano 02 maja 2016 15:50:
Zapomniałem się pochwalić! Moja córka – 10 miesięczna – w sobotę zaczęła chodzić
moa córa coś około 11 miesiąca dreptała. Teraz wszystko trzeba kłaść poza jej zasięgiem
Kurde nie miałem auta z automatem, może bym się skusił
Kurde nie miałem auta z automatem, może bym się skusił
Neonixos666 napisał(a):Kurde nie miałem auta z automatem, może bym się skusił
To ja mam już drugie i o ile nie bedzie to jakaś dziwna wersja auta, nie kupie już auta ze skrzynią manualną. Nie widzę sensu wachlować.
Wypad do Krynicy wczoraj, powrót dziś – średnia – 5,9 litra ON
..::Born To Rise Hell::..
Ja następne auto też biorę w A/T.
Zamówiłem dla znajomych lapka w X-KOM (Lenovo Z51). Miał być bez OS, bo przyszły użytkownik ma studenckie MSDNAA. Dostałem komputer, odpalam, a tam Windows 10. Na dodatek aktywowany pod brand Asusa
Ciekawe jak się wytłumaczą 
Zamówiłem dla znajomych lapka w X-KOM (Lenovo Z51). Miał być bez OS, bo przyszły użytkownik ma studenckie MSDNAA. Dostałem komputer, odpalam, a tam Windows 10. Na dodatek aktywowany pod brand Asusa
Gib napisał(a):Ja się boję kosztów naprawy AT, może nie potrzebnie ale jakoś się tego boję. To od 50 do 100% kwoty zakupu. w moim przypadku.
No A/T są dobre jednak wielu ludzi nie dba o te skrzynie i nie wymienia oleju na czas lub olewają chłodzenie. Potem po kupnie okazuje się że szarpie i koszty spore. Inna też sprawa jest w dieslu, wysoki moment nie sprzyja jej żywotności też widać to po sprzęgłach i 2M w M/T.
wszystko fajnie ale co gdy nie mamy auta od nowości i nie wiemy jak był użytkowany i serwisowany a dzisiejsze skrzynie są zaawansowane nie tylko mechanicznie ale i elektronicznie co czyni je drogie w naprawie.
A ja miałem okazje jeździć passatem b6 z DSG i nie przekonałem się. Jest to faktycznie fajne, można zapomnieć o zmianie biegów itd. Ale czegoś mi brakuje. A parkowanie na ciasnych parkingach, gdy nie mogę jedną nogą operować sprzęgłem, a drugą hamulcem jest dla mnie nie do przyjęcia. Wiem, że w automacie przy parkowaniu hamulec tak jakby spełnia również rolę tego sprzęgła, bo po puszczeniu auto się toczy, ale to jeszcze nie dla mnie. To ja chce decydować kiedy zrobić redukcje, to ja wiem lepiej na którym biegu za chwile będę musiał jechać. Może jeszcze do tego nie dorosłem i póki co jestem na etapie, że lubię zmieniać biegi. No i ewentualne koszty naprawy wynikające z zaniedbań poprzednich właścicieli mogą sprawić, że naprawa będzie horrendalnie droga.
Mnie właśnie jedynie automat odstrasza od X9 FL. Swoją drogą, też macie tak, że na parkingu pod pracą na większości miejsc są plamy oleju itp.? To jest masakra jak dużo ludzi olewa takie tematy jak wycieki z auta.
-
ZdzichuZ