stuki przy ruszaniu i w czasie jazdy
Strona 1 z 1
Witam kolegów.problem mój polega na tym ,że podczas cofania z garażu słychać głośny metaliczny stuk (podobny jak klocki hamulcowe przywarły do tarczy i nagle puściły)a podczas jazdy słychać mniej intensywne ale jednak słychać ,szczególnie na niższych biegach przy puszczaniu gazu i ponownym dodaniu.Problem zaczął się po wymiamianie klocków hamulcowych tył(bosch) ,łączniki stabilizatora tył oraz tuleja wachacza praw przód(dolny)proszę o jakieś pomysły.z góry dzięki za fatygę.
- Od: 10 sty 2016, 13:58
- Auto: mazda 3 1.6 105 km htb sport exclusive 2004r
Czy półoś od silnika 1.6 do 2.0 pasuje? Około cm chodzi mi lewy kielich i czuje ze coś z nim jest nie tak, dlatego chcę wymienić półoś ponieważ ruszając kołem czuję luz też w środku kielicha.
Mógłby ktoś sprawdzić u siebie czy ten lewy kielich ma taki duży luz?
Jest też może ktoś, kto na wybojach miał stuki które powodowała półoś?
Jest też może ktoś, kto na wybojach miał stuki które powodowała półoś?
Jaki kielich? Wnioskuje że chodzi ci o metalową osłonę łożyska.
Jeśli dobrze rozumie element o który ci chodzi to tam nie może być luzu a jeśli jest to masz źle dokręcony przegub lub coś już mocno wyrobione.
Jeśli dobrze rozumie element o który ci chodzi to tam nie może być luzu a jeśli jest to masz źle dokręcony przegub lub coś już mocno wyrobione.
Oddam 2 czujniki ABS
Szpilki do kół
Ozonowanie samochodów i pomieszczeń.
Szpilki do kół
Chodzi mi o tą część która wchodzi w skrzynie. Ona się przesuwa około 1 lub 2 cm w stronę koła. Jest to bardzo dużo i głośno stuka. To jest wybijane czy przykręcane?
Mam podczas jazdy na nierównościach stuki. Wszystko w zawieszeniu wymienione, podejrzewam że to to.
Mam podczas jazdy na nierównościach stuki. Wszystko w zawieszeniu wymienione, podejrzewam że to to.
Półoś wchodzi w skrzynie przez uszczelniacz bez przykrecania Po prostu wkladasz do oporu i tyle. Luzu tam nie masz nie ma a na pewno nie ma takiego żeby można było ręką poruszać.
Oddam 2 czujniki ABS
Szpilki do kół
Szpilki do kół
problem rozwiązany, poluzowana śruba mocująca przegub do koła,10 min i 10 pln.trzeba zdjąć zaślepkę koła (przy alusach) i dokręcić mocno śrubę fi13waldib12 napisał(a):Witam kolegów.problem mój polega na tym ,że podczas cofania z garażu słychać głośny metaliczny stuk (podobny jak klocki hamulcowe przywarły do tarczy i nagle puściły)a podczas jazdy słychać mniej intensywne ale jednak słychać ,szczególnie na niższych biegach przy puszczaniu gazu i ponownym dodaniu.Problem zaczął się po wymiamianie klocków hamulcowych tył(bosch) ,łączniki stabilizatora tył oraz tuleja wachacza praw przód(dolny)proszę o jakieś pomysły.z góry dzięki za fatygę.
- Od: 10 sty 2016, 13:58
- Auto: mazda 3 1.6 105 km htb sport exclusive 2004r
Strona 1 z 1