Może mi ktoś podpowiedzieć gdzie mogę dostać itd części do Mazdy jak w tytule??
Potrzebuję:
– przewody hamulcowe
– łączniki stabilizatora tył 2 sztuki
– sworzeń wahacza prawy
– hamulec tył lewy (zacisk)
Czy taniej wyjdzie na allegro czy jeden gwint??
Mazda 323 p 1.3 16v rocznik 2000- części??
Strona 1 z 1
Polecam pójść do sklepu z częściami, popytać o cenę tych części a następnie porównać z tym co znajdziemy w internecie – tak tak wiem jestem genialny 

Szkoda, że przez neta nie da się pogryźć albo podrapać ;p
Na to co poradziłeś to sama wpadałam
Sęk w tym, że ciężko dostać do mojej madzi części, więc ciężko porównać ceny ;p
Poza tym różnica w cenach też jest między sklepami – dlatego spytałam czy ktoś coś wie w tym temacie, bo np kupował i wie, że tu i tu po 1 – jest to dostępne, po 2 – w dobrej cenie. Mieszkam kawałek od tarnowa, ale jakbym dostała takie info to bym podjechała po te części.
Fakt, pytanie o allegro było niejasne- chodziło mi o to, czy jeśli ktoś dorwał te części w sklepie to czy były w lepszej cenie niż na allegro? Póki co to ja nawet na allegro nie jestem pewna czy któreś by były do mojego modelu ;/ bo wszystko jest do f, a ja mam p i rocznikowo też nie widzę. dlatego pytam ;p
Dopisano 26 kwi 2016, 01:26:
Ok, chwilowo odwołuję, bo poza forum ;p znalazłam pomoc i dowiedziałam się o sklepie carspeed.
Na to co poradziłeś to sama wpadałam
Sęk w tym, że ciężko dostać do mojej madzi części, więc ciężko porównać ceny ;p
Poza tym różnica w cenach też jest między sklepami – dlatego spytałam czy ktoś coś wie w tym temacie, bo np kupował i wie, że tu i tu po 1 – jest to dostępne, po 2 – w dobrej cenie. Mieszkam kawałek od tarnowa, ale jakbym dostała takie info to bym podjechała po te części.
Fakt, pytanie o allegro było niejasne- chodziło mi o to, czy jeśli ktoś dorwał te części w sklepie to czy były w lepszej cenie niż na allegro? Póki co to ja nawet na allegro nie jestem pewna czy któreś by były do mojego modelu ;/ bo wszystko jest do f, a ja mam p i rocznikowo też nie widzę. dlatego pytam ;p
Dopisano 26 kwi 2016, 01:26:
Ok, chwilowo odwołuję, bo poza forum ;p znalazłam pomoc i dowiedziałam się o sklepie carspeed.
mam taką na podwórku i na tyle to ona ma bębny a nie zaciski .to jest generacja BA więc nie tan dział modelowy, a w katalogach sklepowych datę trzeba ustawiać na 1998 i wtedy pojawia się model P.
https://www.4cars.pl/samochodowe/MAZDA, ... ,0.php#top
Przewody hamulcowe : tył 35 zł przód 50 zł sztuka
łączniki około 40 zł sztuka Febi Bilstein
Sworzeń wahacza Febi Bilstein 55 zł szuka
xedos1972
W carspeedzie opłaca się kupować te trudniej dostępne części, reszte warto poszperać po necie. Tysia, ja kupowałem części w sklepie autowanda w Krakowie, ceny mieli spoko, wysyłają też jak dobrze pamiętam. Łączniki tylko i wyłącznie ramech (Jgr). Jeśli będą dostępne to cena ok 22 zł. Solidne i warto, można kupić na Allegro lub przez net.
xedos1972 napisał(a):mam taką na podwórku i na tyle to ona ma bębny a nie zaciski .to jest generacja BA więc nie tan dział modelowy, a w katalogach sklepowych datę trzeba ustawiać na 1998 i wtedy pojawia się model P.
Wiem właśnie, że bębny, przecież wymieniałam i chodziło mi o cylinderek
No właśnie przez to zamieszanie z datami nic nie mogłam znaleźć- wszędzie tylko do 1998r.
Dzięki.
Dopisano 30 kwi 2016, 23:01:
Dominator napisał(a):W carspeedzie opłaca się kupować te trudniej dostępne części, reszte warto poszperać po necie. Tysia, ja kupowałem części w sklepie autowanda w Krakowie, ceny mieli spoko, wysyłają też jak dobrze pamiętam. Łączniki tylko i wyłącznie ramech (Jgr). Jeśli będą dostępne to cena ok 22 zł. Solidne i warto, można kupić na Allegro lub przez net.
Dzięki, ale do mojej czasem trudno coś znaleźć choćbyś nie wiem jak szperał
W carspeedzie mają wszystko, ale dobrze wiedzieć, że w Krakowie też jest szansa.
Dominator napisał(a): Łączniki tylko i wyłącznie ramech (Jgr)
też polecam JGR długo wytrzymują i w konstrukcji inne marki wyglądają słabo.
xedos1972 napisał(a):mam taką na podwórku i na tyle to ona ma bębny a nie zaciski .to jest generacja BA więc nie tan dział modelowy, a w katalogach sklepowych datę trzeba ustawiać na 1998 i wtedy pojawia się model P.
Dzięki za podpowiedź, ale kurde czemu jest 1998, skoro istnieje 2000??? Dlatego nie trafiłam z działem modelowym, wiem, że mam BA, ale data mi nie grała. Na wielu innych stronkach też niby jest data produkcji do 98 – pewnie ktoś kiedyś namieszał i tak zostało.
Tak czy siak- porobiłam co trzeba, ale jednak muszę sprzedać madzię- jakby ktoś coś to tu daję linka, ale oddam tylko w dobre ręce i łagodne nogi
http://olx.pl/oferta/mazda-323-CID5-IDg ... cda11e113d
Tam jest wpisana inna lokalizacja i inny nr tel, ale jak coś to jeszcze madzia jest u mnie, więc póki co – pytać mnie
Strona 1 z 1