Mazda Millenia S TA KJ '01 2.3 V6 Miller Cycle Engine B+G
No coming home miałem podłączone i halogeny i DRL, ale w tym wypadku zostałyby tylko DRL te które właśnie bym wbudował w halogeny
Sprzedam większość części do Mazdy Xedos 9 Millenii 2.5 V6 2001 2002

- Od: 16 mar 2009, 22:08
- Auto: Była Mazda Xedos 2.0 V6 KF 1994
Jest Mazda Millenia S 2.3 V6 KJ 2001
Ja w swojej "efce" planowałem to nieco inaczej zrobić – wykorzystać chcę żarówki ledowe CREE zamiast oryginalnych H3.
Oczywiście posiadane ledy nie mieściły się w reflektorze z powodu zamontowanej tam przesłonki.
Reflektory rozkleiłem i przesłonki pousuwałem co spowodowało, że strumień świetlny w zasadzie już jest zbliżony do tego co mamy w światłach drogowych jak i również wymagany w światłach DLR.
Nie powiem – całkiem przyzwoicie to świeciło ale jeszcze nie doczekało się zamontowania w aucie.
Oczywiście posiadane ledy nie mieściły się w reflektorze z powodu zamontowanej tam przesłonki.
Reflektory rozkleiłem i przesłonki pousuwałem co spowodowało, że strumień świetlny w zasadzie już jest zbliżony do tego co mamy w światłach drogowych jak i również wymagany w światłach DLR.
Nie powiem – całkiem przyzwoicie to świeciło ale jeszcze nie doczekało się zamontowania w aucie.
Ford C-MAX 1.6TDCi & AR 156 2.0TS & Honda Shadow VT1100 C3 Aero ’99
Były:
323F BA Z5 & Xedos 9 KL ’01
Honda Shadow VT1100C2 Sabre ’03
Honda Shadow VT500C '84
Były:
323F BA Z5 & Xedos 9 KL ’01
Honda Shadow VT1100C2 Sabre ’03
Honda Shadow VT500C '84
Rozważałem to właśnie, ale nawet po zdemontowaniu tej przesłony która zastawia czoło żarówki strumień świetlny jest tak samo odcięty od góry (ta przesłona ogranicza światło od dołu, więc to mnie nie urządza bo DRL musiałby świecić jednak bardziej w górę a odbłyśnik jest tak skonstruowany że świeci nisko. Jedynie soczewka w ledzie CREE mogłaby dawać lepszy efekt.
Myślisz, że wywalając przesłonę i montując żarówkę z soczewką w środku będzie to zdawać egzmin?
Takie żarówki można kupić, ale żeby to było efektywne.
Masz jakieś fotki chociaż bez zamontowania w aucie, ale jak to świeci do przodu?
Myślisz, że wywalając przesłonę i montując żarówkę z soczewką w środku będzie to zdawać egzmin?
Takie żarówki można kupić, ale żeby to było efektywne.
Masz jakieś fotki chociaż bez zamontowania w aucie, ale jak to świeci do przodu?

Wpadła okleina drewienka. Myślałem, że wyjdzie trochę ciemniejsza, ale chyba nie jest tak źle. Pasuje do górnej części deski.
Sorry za jakość fotki, na szybko robiona
Aaa, niektórzy czepiają się chromów
Sorry za jakość fotki, na szybko robiona

Aaa, niektórzy czepiają się chromów

Przełączniki szyb będą oklejone tylko jeszcze. Tzn te elementy drewnopodobne

Okleina na czasie bo drewienko do tego auta nie pasuje. Też kiedyś to zrobię jak skończę z ledami w podświetleniu
. Także super wyszło i też bym okleił te kratki.
https://www.facebook.com/BippuPoland
https://www.facebook.com/LS4HVIP/
Wsparcie przy wyszukaniu oraz pomoc przy sprowadzeniu części z Japonii
https://www.facebook.com/LS4HVIP/
Wsparcie przy wyszukaniu oraz pomoc przy sprowadzeniu części z Japonii
-
Tomek grupa rozwoju forum
- Od: 11 kwi 2008, 15:18
- Auto: Lexus LS400 4.0 V8 1998
Mazda6 GG LF`06 2.0 156,5KM@6676RPM 196,3Nm@4218RPM Noblessgrau
była Mazda Xedos 9 TA KL 2001 AT
była Mazda 323f 2.0 V6 BA
była Mazda 323f 1.6 BG
To jest wzór szczotkowane aluminium, ale jakie firmy itd to nie wiem, bo robi mi to znajomy (ten co szyby mi przyciemniał), na razie mam tylko ramkę, bo z przełącznikami nie miał czasu się bawić

Ładniutko, kratki niekoniecznie, choć bardzo łatwo je okleić w porównaniu z "drewnianymi" przełącznikami do szyb 

- Od: 4 paź 2010, 21:50
- Auto: Mazda Xedos 9 2001r. 2.5 B+G
No ja kratki też odpuszczam. Zostają w oryginale, no ale przełączniki będą oklejone koniecznie.
A właśnie. Zastanawiałeś się przy oklejaniu jak rozebrać przełączniki. Bardzo prosto. Nie trzeba ich demontować nawet. Wystarczy ten pstryczek który się naciska podważyć śrubokrętem i wyskakuje pięknie
Dopisano 18 maja 2016 22:17:
Teraz mam trochę lepszą fotkę tego panelu
Dziś przyszły żarówki ledowe na światła drogowe.
Wstępnie różnica wygląda tak:
A właśnie. Zastanawiałeś się przy oklejaniu jak rozebrać przełączniki. Bardzo prosto. Nie trzeba ich demontować nawet. Wystarczy ten pstryczek który się naciska podważyć śrubokrętem i wyskakuje pięknie

Dopisano 18 maja 2016 22:17:
Teraz mam trochę lepszą fotkę tego panelu

Dziś przyszły żarówki ledowe na światła drogowe.
Wstępnie różnica wygląda tak:

Aktualizacja w zakresie oświetlenia ledowego... Szału nie ma. O ile na tej fotce wyżej widać że robi oszałamiającą różnicę to w praktyce nie jest już tak fajnie.
A dokładniej chodzi o to, że led za bardzo rozprasza światło w odbłyśniku, tzn nie świeci tak skupioną wiązką jak żarówka tylko daje szerszy kąt. Co w efekcie daje radę idealnie do 20-30 metrów. Wtedy jest bajka, ale już dalej zasięgu za bardzo nie ma. Gdyby świeciło mniejszym kątem to myślę, że byłaby nieporównywalna różnica z żarówkami. A tak to trochę kicha. Przerzuciłem je na mijania i zobaczymy jaki będzie efekt zamiast xenonu. Ogólnie światło daje dużo ładniejsze, czysto białe
A dokładniej chodzi o to, że led za bardzo rozprasza światło w odbłyśniku, tzn nie świeci tak skupioną wiązką jak żarówka tylko daje szerszy kąt. Co w efekcie daje radę idealnie do 20-30 metrów. Wtedy jest bajka, ale już dalej zasięgu za bardzo nie ma. Gdyby świeciło mniejszym kątem to myślę, że byłaby nieporównywalna różnica z żarówkami. A tak to trochę kicha. Przerzuciłem je na mijania i zobaczymy jaki będzie efekt zamiast xenonu. Ogólnie światło daje dużo ładniejsze, czysto białe

Te ledy też od dawna mnie korciły
ale właśnie naczytałem się opinii, że słabo rozpraszają i że xenon ogólnie lepiej oświetla drogę. Daj znać jak będzie na mijania.

-
Keeper of the Art
- Od: 22 kwi 2012, 18:06
- Auto: Xedos 6 KF 98' – Sprzedany
Xedos 9 KJ 97' – Sprzedany
200SX SR20DET 89'
Gdyby aż tak nie rozpraszały to wydaje mi się, że potencjał mają. Na mijania wstępnie widać, że świecą lepiej niż zwykłe żarówki ale chyba trochę gorzej od xenonu 55w. Zobaczę jak to się będzie spisywać na drodze, bo na razie tylko przed domem testowałem
Dopisano 25 maja 2016 7:41:
<dupa>
Na światłach mijania jest podobnie. Tzn może wiązka jest OK, ale słabiej świeci niż Xenon 55w. Na pewno jest lepiej niż na zwykłych żarówkach czy na xenonie 35w.
Także ewentualnie na światła mijania można pomyśleć żeby to montować jako alternatywa dla xenonu. Światło jest ładne jednolite, tej samej barwy. Kwestia tylko jak z trwałością.
W każdym razie ja na pewno wracam do xenonu 55w bo jednak lepiej świeci
Dopisano 25 maja 2016 7:41:
<dupa>
Na światłach mijania jest podobnie. Tzn może wiązka jest OK, ale słabiej świeci niż Xenon 55w. Na pewno jest lepiej niż na zwykłych żarówkach czy na xenonie 35w.
Także ewentualnie na światła mijania można pomyśleć żeby to montować jako alternatywa dla xenonu. Światło jest ładne jednolite, tej samej barwy. Kwestia tylko jak z trwałością.
W każdym razie ja na pewno wracam do xenonu 55w bo jednak lepiej świeci

U mnie z aktualności wpadła dodatkowa chłodniczka oleju w skrzyni (bo w stanach sobie wymyślili, że jest nie potrzebna i chłodzenie było tylko to przez zwykłą chłodnicę. Trzeba było dorobić mocowanie to od strony osuszacza bo tam jest inna chłodnica klimy i nie ma miejsca na mocowanie chłodniczki. Poza tym kawałek węża, opaski i trochę samozaparcia. Byłoby znacznie łatwiej, gdyby nie to, że trzeba było zdejmować do tego zderzak, bo za mało manewru było, żeby to zrobić tak jak stoi...
Przy okazji wymieniony olej w skrzyni.
Od razu wyrzuciłem też światła dzienne te dodatkowe a zamontowałem w halogenach lepsze żarówki diodowe z aliexpress. Rozkleiłem halogen i pozbyłem się tej czołowej osłonki żarówki, bo dioda ta soczewkę z przodu i lepiej daje jako dzienne
Tak się zająłem działaniem, że nawet nie zrobiłem żadnej fotki podczas akcji
Wrzucę jutro tylko fotki halogenów
Szykuję jeszcze jeden gadżet ale to jeszcze chwila. Jak skończę to się pochwalę. Dla posiadaczy X9 to może nic nadzwyczajnego ale w Millenii to dodatek
Przy okazji wymieniony olej w skrzyni.
Od razu wyrzuciłem też światła dzienne te dodatkowe a zamontowałem w halogenach lepsze żarówki diodowe z aliexpress. Rozkleiłem halogen i pozbyłem się tej czołowej osłonki żarówki, bo dioda ta soczewkę z przodu i lepiej daje jako dzienne

Tak się zająłem działaniem, że nawet nie zrobiłem żadnej fotki podczas akcji

Wrzucę jutro tylko fotki halogenów

Szykuję jeszcze jeden gadżet ale to jeszcze chwila. Jak skończę to się pochwalę. Dla posiadaczy X9 to może nic nadzwyczajnego ale w Millenii to dodatek

jedrzej07 napisał(a):nawet nie zrobiłem żadnej fotki podczas akcji
no właśnie... gdzie fotki?

Kurcze, z czasem niby się wydaje, że jest sporo ale jednak ciągle coś i nie ma kiedy się nigdzie wybrać
Obiecane fotki już na gotowo po założeniu żarówek (z akcji odnośnie chłodnicy nie mam, ale tam się nic specjalnego nie działo, kilka wężyków i opasek i podłączone
Beny, wiem, że dodatki z Millenii do X9 są fajne, ale niektórych rzeczy w Milleniach pożałowali, a szkoda
Obiecane fotki już na gotowo po założeniu żarówek (z akcji odnośnie chłodnicy nie mam, ale tam się nic specjalnego nie działo, kilka wężyków i opasek i podłączone

Beny, wiem, że dodatki z Millenii do X9 są fajne, ale niektórych rzeczy w Milleniach pożałowali, a szkoda