Dusi się na beznzynie
Strona 1 z 1
Witam. Moja Mazda to GE 2.0 z instalacją LPG sekwencyjną Stag. Mam z nią ten problem, że samochód nie chodzi na benzynie. Jak jest zimny to odpali, obroty są w porządku, troszkę podjadę, i jak się rozgrzeje to za cholerę nie idzie na benzynie, wolne obroty też są mizerne (niestabilne i niskie, aż gaśnie). Dusi się, szarpie, nie jedzie. Na gazie wszystko w porządku. Pompa paliwa jest dobra, paliwo podaje, dochodzi do niej prawidłowe napięcie, dalej jest nowy filtr paliwa, wymieniony regulator ciśnienia paliwa. Do wtrysków też dochodzi napięcie, chociaż mogą nie podawać paliwa. Nie wiem jak to sprawdzić... Może ktoś miał podobny problem i wie jak go rozwiązać? Z góry dzięki za wszelkie wskazówki.
- Od: 28 mar 2016, 20:08
- Auto: Mazda 626 GE, 2.0 FS 1993 + LPG Stag 300.
to ze pompa podaje paliwo nie znaczy ze daje dobre cisnienie-sprawdz cisnienie najlepiej pompy,
jak dla mnie wtryski moga byc kiepskie stad problemy, skoro na lpg jest ok to wina jest w ukladzie paliwowym
jak dla mnie wtryski moga byc kiepskie stad problemy, skoro na lpg jest ok to wina jest w ukladzie paliwowym
Podjedz do jakiegoś mechanika to ci zmierzy na miejscu po co zaraz kupować manometry niepotrzebnie
Miałem podobny problem w polonezie i winna okazała się pompa mimo iż miała pół roku na dodatek wtryskiwacz też był zapieczony. Pomiar dał winnego
Miałem podobny problem w polonezie i winna okazała się pompa mimo iż miała pół roku na dodatek wtryskiwacz też był zapieczony. Pomiar dał winnego
Strona 1 z 1