Witam.
Mam taki problem z termometrem że źle mi pokazuje temperaturę.
Jest on zamontowany w odpowiednim miejscu także pod tym względem wszystko jest ok, gdy na dworze jest na plusie tam ok.10 stopni to pokazuje mi on temperaturę ujemną, np. -22 , -17 itp.
Gdy załączam klimatyzację nic ona nie chłodzi czy błędne wskazania termometru mają wpływ na działanie klimatyzacji? Pamiętam gdy w zimę obluzował mi się termometr i był przy chłodnicy to pokazywał zawyżoną temperaturę ok. 30 stopni to wtedy ciepłe powietrze leciało gdy pokrętło ustawiłem na 29 stopni. Czy ma to wpływ na działanie klimy? Muszę go wymieniać czy wystarczy jak odłączę kostkę?
Problem z termometrem i klimatyzacją.
Strona 1 z 1
Tak wiem, ale dodajmy że nie włączy się przez nieprawidłowe wskazania termometru. Temperatura rzeczywista na dworze to przykładowo +13 stopni, odłączając kostkę przy czujniku termometru rozwiążę chwilowo problem?
- Od: 22 lip 2012, 12:36
- Auto: Mazda 3 2.0 Top Sport 2004r.
nie wiem, ale klima sie wyłącza wg jakiegoś impulsu od czujnika, bo nawet jak na zewnątrz masz -22 a samochód masz w garażu gdzie stał chcwile i było cieplej i wyjedziesz z tego garażu to klima sie załączy jak szybki zaparują.
więc moim zdaniem to jest powiązane
więc moim zdaniem to jest powiązane
Strona 1 z 1