Witam.
Posiadam Mazdę 626 GF, 1998r, Hatchback, 1.8 benzyna 90KM.
Problem polega na tym iż po wymianie kpl. sprzęgła, końcówek drążków i klocków hamulcowych z przodu przestał mi działać ABS.
Przed naprawą wszystko śmigało. Co lepsze, nie wyświetla mi się kontrolka na desce z błędem (wtedy bym wiedział że coś nie tak) i bezpieczniki są dobre w komorze silnika i w kabinie również.
Problem zauważyłem przy gwałtownym hamowaniu (koła zablokowało i był jednolity pisk opon).
Sprawdzałem też na mokrej nawierzchni i to samo.
Prosiłbym o pomoc co to może być.
Dziękuje
ABS przestał działać
Strona 1 z 1
zawisza47 napisał(a):Witam.
Posiadam Mazdę 626 GF, 1998r, Hatchback, 1.8 benzyna 90KM.
Problem polega na tym iż po wymianie kpl. sprzęgła, końcówek drążków i klocków hamulcowych z przodu przestał mi działać ABS.
Przed naprawą wszystko śmigało. Co lepsze, nie wyświetla mi się kontrolka na desce z błędem (wtedy bym wiedział że coś nie tak) i bezpieczniki są dobre w komorze silnika i w kabinie również.
Problem zauważyłem przy gwałtownym hamowaniu (koła zablokowało i był jednolity pisk opon).
Sprawdzałem też na mokrej nawierzchni i to samo.
Prosiłbym o pomoc co to może być.
Dziękuje
Żarówkę w kokpicie warto sprawdzić. Wcześniej działał? Może być też tak, że żarówka już dawno się spaliła a w czasie naprawy ktoś coś popsuł i wyszło "przy okazji"
poszuka se jak tu nie ma:)
www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=125&t=13846
szerokości
grzech
grzech
Raczej nie powinno się nic stać bo robiliśmy to wszystko sami ze szwagrem. Nie ruszaliśmy nic od abs. A tu nie działa.
sprawdze jeszcze błędy na kompie i oczywiście tą kontrolke. Dzięki za podpowiedź. 
-
zawisza47
mark.87 napisał(a):Szybkie pytanko. Czy czujnik abs tył z gf pasuje do ge? Wyglądają identyko a cena jest dużo większą na niekorzyść ge
Szkoda, że swój walnięty wywaliłem – bo bym Ci wysłał na przymiarkę. Może ktoś ma po wymianie i mu zalega? Trzeba by mocowanie sprawdzić. Jak masz jakiś stacjonarny intercars po drodze to powinni pomóc.
szerokości
grzech
grzech
Strona 1 z 1