Próbowałem regulować przy zamku od klapy ale z marnym skutkiem. Po 2-3mm w jedną i w drugą stronę i nic. Dalej słychać odgłosy jakby coś "skakało". Na 100% wykluczam plastiki bo jechałem bez nich ( nawet tych bocznych ) i odgłosy nadal są. Sprawdziłem również czy to aby nie zderzak z tyłu ale też odpada bo trzyma się jak pijany płotu. Założyłem kawałek taśmy bitumicznej na dystanse gumowe od klapy ( jakiś 1-2 mm grubości ) . Hałas delikatnie ustał ale po chwili znowu zaczęło tłuc. W wymianę klapy nie będę się bawił bo nie ma to sensu ( planuję kupić 6 .. ) . Dodam, że nie mam rolety ale to raczej nic nie zmienia ?
Dopisano 4 kwi 2016, 19:10:darioc napisał(a):Podepnę się

Wczoraj kupiłem mazdę i coś mi strasznie trzaskało. Mam z tyłu jeszcze koła zimowe i zaciągniętą roletę. Powyżej 160km/h coś trzaskało, aż się wystraszyłem, że auto pada. Takie trzaski mogą być od rolety ?
U mnie to się pojawia po 100 km/h . Od rolety raczej nie, bo jej nie mam, a trzaski nadal są. Jedynie chyba co pozostaje to zabawa z regulacją zamka od klapy co by dobrze trzymał ją. Najlepiej klucz ze sobą i robić rundkę po jakiś " dziurkach ". Ja tak robiłem jeżdżąc koło siebie po "kocich łbach" ( taka kostka brukowa, stara ) . Trochę pomogło jednak nie jest to efekt w 100% zadowalający.