Program BiznesTank – pytania & aktualna wysokość rabatów.
Punkty Vitay jak najbardziej są nabijane przy kartach BiznesTank.
Co do sprawdzania numerów – to kwestia samego pracownika. Jak ktoś mu wbił do głowy na szkoleniach ile może zapłacić kary jak na takim procederze (tańsze tankowanie na pojazd o innych numerach = oszustwo skarbowe) zostanie przyłapany przez skarbówkę to tego pilnuje. A to jest kilka tysi z tego co słyszałem....
Ja dawno temu zatankowałem – z rozpędu – inne auto (karta była na inne numery) i absolutnie nie było mowy o rabacie.
Zresztą, moje doświadczenie jest takie że ZAWSZE numery są sprawdzane. Czy to BiznesTank Orlenu, czy Routex (BP/Statoil) czy FleetCard z Lukoilu.
Co do sprawdzania numerów – to kwestia samego pracownika. Jak ktoś mu wbił do głowy na szkoleniach ile może zapłacić kary jak na takim procederze (tańsze tankowanie na pojazd o innych numerach = oszustwo skarbowe) zostanie przyłapany przez skarbówkę to tego pilnuje. A to jest kilka tysi z tego co słyszałem....
Ja dawno temu zatankowałem – z rozpędu – inne auto (karta była na inne numery) i absolutnie nie było mowy o rabacie.
Zresztą, moje doświadczenie jest takie że ZAWSZE numery są sprawdzane. Czy to BiznesTank Orlenu, czy Routex (BP/Statoil) czy FleetCard z Lukoilu.
Wojtek napisał(a):Gdyby każdy kto ma już kartę zatankował chociaż 20 litrów to by było znacznie więcej...
Niestety, połowa kart z pierwszej edycji nie została jeszcze użyta przy tankowaniu.
Zastanawiam się po co im nasza karta rabatowa?
Moje też nie używane są , jeden samochód zimuje , drugi tankuje na innej stacji bo orlena nie ma w okolicy a trzeci na orlenie tankuje tylko jak w polske jadę
Wojtek napisał(a):Krzysiek1980 napisał(a):ktoś wczesniej pisał że na forum Fiesty mają 12 gr rabatu
to znajdz na ich forum (jest dedykowany temat) wzmiankę o tych rabatach...
Ja widziałem, że mają 8 groszy na litrze...
Co do kolejnych posunięć... myślę, że musimy się wykazać jaki mamy potencjał...kinki napisał(a):ile Ty Wojtku dorzuciłeś litrów ?![]()
Wspieram nasz program trochę inaczej, a zatankować mogę na kartę (jak wiesz) tylko na terenie Polski, więc musisz na moje tankowania jeszcze poczekać... aż przyjadę autem...
Kart na auta zagraniczne jest około 5, więc nie są one tutaj problemem... Oni zatankują jak będą w PL
Martwi mnie fakt nieużywania kart tych co są na miejscu...
W tym dwie są u mnie a już na jednej około 100l diesla było tankowanie i nie było żadnego problemu
Grzyby napisał(a):Punkty Vitay jak najbardziej są nabijane przy kartach BiznesTank.
Jak najbardziej – to dwa "niezależne" programy

Grzyby napisał(a):(...)
Wiesz, ja się zastanawiam gdzie nie są sprawdzane – o ile w "dawniejszych" czasach to średnio to sprawdzali, ale obecnie nie spotkałem się z brakiem weryfikacji.
Dopisano 30 mar 2016, 20:27:
wzl00 napisał(a):W tym dwie są u mnie a już na jednej około 100l diesla było tankowanie i nie było żadnego problemuszkoda ze akcja nie była przez ostatnie 2 lata bo narobiłem jakoś 90 tyś jak jeździłem do mej luby
Szkoda to wiesz, jak teściowa wpadnie do studni i się nie utopi
Stowarzyszenie Fiesta Klub Polska wystartowało z inicjatywą w 2010 roku i na obecną chwilę ma ponad 350 000 litrów średniomiesięcznie przy rabacie 8 groszy, czyli maksimum (to tak w kontekście negocjacji z Orlenem). Prywatnie mam 2 katy BT z MazdaSpeed i jedna zrobiła ~140 litrów (i to nie koniec w marcu), a druga na obecną chwilę zrobiła 0, ponieważ karty przyszły za późno, a na oparach za długo się nie pojeździ

Jeśli ktoś ma możliwość i korzysta przy okazji z karty Vitay, a posiadacie telefon na androidzie, zainstalujcie sobie aplikację tego programu. Są bardzo ciekawe promocje i otrzymujecie dodatkowe punkty, jak np. za tankowanie powyżej 30L (promo niestety do dzisiaj 31.03, ale co miesiąc są nowe akcje).
Dzisiaj dołożę od siebie ile wejdzie LPG + PB
Dzisiaj dołożę od siebie ile wejdzie LPG + PB
- Od: 6 wrz 2012, 13:17
- Auto: Mazda 6 GH L5 '09
Była: Mazda 3 BK LF '04
Mazda 323F 1.8 BG SOHC '90
Liczyliście ile musicie przejechać kilometrów,żeby zarobić 80zł na tankowanie?
1l/4pkt <-LPG
17700pkt –>80zł
Przy spalaniu LPG ok 10l/100km
....44250km
To daje dodatkowy rabat na 1l/lpg przy obecnej cenie 1.50zł... 1,8gr
Pamiętajcie, że punkty ważne są 3lata
Tak jak koledzy pisza wyzej, warto sledzić dodatkowe programy
PS: Prawie identycznie wychodzi w przypadku spalania PB95 7l/100km
1l/4pkt <-LPG
17700pkt –>80zł
Przy spalaniu LPG ok 10l/100km
....44250km
To daje dodatkowy rabat na 1l/lpg przy obecnej cenie 1.50zł... 1,8gr
Pamiętajcie, że punkty ważne są 3lata
Tak jak koledzy pisza wyzej, warto sledzić dodatkowe programy
PS: Prawie identycznie wychodzi w przypadku spalania PB95 7l/100km
Ostatnio edytowano 31 mar 2016, 11:14 przez widmo82, łącznie edytowano 1 raz
-
Moderator "3BK" -Paweł
- Od: 26 paź 2008, 10:23
- Auto: Mazda3 BK
była: 1,6 Y6 109KM 12.2006
jest: 2.0 LF 150KM 06.2008
U mnie plus jest taki, że nie tylko ja korzystam z tej karty
Raz na 2 tygodnie znajomy tankuje około 500L ON do ciężarówki. Paradoks jest taki, że kierownik stacji daje mu wyższy rabat niż wszelakie programy lojalnościowe 

- Od: 6 wrz 2012, 13:17
- Auto: Mazda 6 GH L5 '09
Była: Mazda 3 BK LF '04
Mazda 323F 1.8 BG SOHC '90
@widmo82
Z Vitay mozna duzo szybciej uzbierac punkty.
Kupony na dodatkowe punkty są zarówno w aplikacji Vitay, jak i w Yanosiku/zakładka Vitay – mozna je uzyć przy jednej transakcji.
Dla przykładu – tankujemy 30l, podajemy kartę Vitay (pkty 1:4), kod do zeskanowania z aplikacji Vitay na dodatkowe punkty za 30l (200pkt) + kod z aplikacji Yanosik za zatankowanie 25l (150pkt) – wszystko sie ładnie sumuje.
A ten kod który dzis wygasa... prawdopodobnie jutro będzie kolejny taki sam;)
Z Vitay mozna duzo szybciej uzbierac punkty.
Kupony na dodatkowe punkty są zarówno w aplikacji Vitay, jak i w Yanosiku/zakładka Vitay – mozna je uzyć przy jednej transakcji.
Dla przykładu – tankujemy 30l, podajemy kartę Vitay (pkty 1:4), kod do zeskanowania z aplikacji Vitay na dodatkowe punkty za 30l (200pkt) + kod z aplikacji Yanosik za zatankowanie 25l (150pkt) – wszystko sie ładnie sumuje.
A ten kod który dzis wygasa... prawdopodobnie jutro będzie kolejny taki sam;)
kallak napisał(a):@widmo82
kod do zeskanowania z aplikacji Vitay na dodatkowe punkty za 30l (200pkt) + kod z aplikacji Yanosik za zatankowanie 25l (150pkt) – wszystko sie ładnie sumuje.
Do tej pory myślałem, że albo jedno, albo drugie. "Polak" jednak potrafi znaleźć dziurę w systemie
Sent from my E2105 using Forum Fiend v1.3.3.
Była MAŹDZINKA 323C BA 1,3 B3, 323F BA 1,8 BP, MPV LW 2.0 FS-DE
Jest: M5 CR 2.0 z podtlenkiem gazu
Mitsubishi Colt 05 1.3 ;)
Można też taki kupon wydrukować i nosić w portfelu żeby go przy każdym tankowaniu zeskanować.
Tylko jest 1 haczyk.... Przy użyciu karty FLOTA, ten kupon nie może zostać użyty. Czyli inaczej, albo zniżka na paliwo z karty FLOTA albo kupon rabatowy na dodatkowe punkty – próbowałem
Tylko jest 1 haczyk.... Przy użyciu karty FLOTA, ten kupon nie może zostać użyty. Czyli inaczej, albo zniżka na paliwo z karty FLOTA albo kupon rabatowy na dodatkowe punkty – próbowałem

Sprzedam większość części do Mazdy Xedos 9 Millenii 2.5 V6 2001 2002

- Od: 16 mar 2009, 22:08
- Auto: Była Mazda Xedos 2.0 V6 KF 1994
Jest Mazda Millenia S 2.3 V6 KJ 2001
Mi działa
Biznes tank plus vitay aplikacja plus janosik plus super vitay karta więc przy 40-45l LPG mam ponad 500 punktów x2 auta w tygodniu więc miesięcznie 4tys punktów jest plus ewentualne paliwo daje mi co 2 miesiąc rabat 40 zł przy tankowaniu
Biznes tank plus vitay aplikacja plus janosik plus super vitay karta więc przy 40-45l LPG mam ponad 500 punktów x2 auta w tygodniu więc miesięcznie 4tys punktów jest plus ewentualne paliwo daje mi co 2 miesiąc rabat 40 zł przy tankowaniu
–=[SzkodniK]=– –=[506112282]=– –=[790525980]=– –=[szkodnikbyd@gmail.com]=–
BRAVO WY (bo ja jeszcze czekam na karte)
! Następny tydzień da nam odpowiedź, jaki algorytm używa Orlen w obliczeniach.

Wojtek napisał(a):Przekroczylismy wczoraj poziom 15000 litrów...
czyli wywalczyliśmy na razie dodatkowy 1 grosz rabatu

jeszcze 3000 litrów i będą dodatkowe 2 grosze

tankować, tankować

aż po korek...
a reszta do korka...
taxlaw napisał(a):Wojtek napisał(a):
Przekroczylismy wczoraj poziom 15000 litrów...
czyli wywalczyliśmy na razie dodatkowy 1 grosz rabatu
jeszcze 3000 litrów i będą dodatkowe 2 grosze
tankować, tankować
aż po korek...
a reszta do korka...
To się okaże już wkrótce
futrzak1966 napisał(a):Wiesz, ja się zastanawiam gdzie nie są sprawdzane
Nie zmuszaj mnie aby podał dwa miejsca gdzie nie sprawdzają

Jak ktoś wyżej napisał można korzystać z wszelkiego rodzaju promocji Vitay typu dodatkowe 200p. za 30l. paliwa.
"Pierwszego samochodu i pierwszej kobiety nigdy nie zapomnisz."
Stirling Moss
Stirling Moss
Maniekvip napisał(a):futrzak1966 napisał(a):Wiesz, ja się zastanawiam gdzie nie są sprawdzane
Nie zmuszaj mnie aby podał dwa miejsca gdzie nie sprawdzają![]()
Jak ktoś wyżej napisał można korzystać z wszelkiego rodzaju promocji Vitay typu dodatkowe 200p. za 30l. paliwa.
A co ma karta Vitay do kart BiznesTank/Flota w kwestii weryfikacji numerów rejestracyjnych?
kallak napisał(a):Z Vitay mozna duzo szybciej uzbierac punkty.
najszybszy przyrost daje korzystanie z usług partnerów online VITAya gdzie za wydane 1zł można uzyskać po kilka-kilkanaście punktów (rekord jaki widziałem to chyba 25pkt/1zł). I często są to partnerzy z poziomu budżetowego statystycznego kowalskiego a nie kulczykopodobnych...