Zakup nowego auta – Mazda3 BM (2014 – obecnie)
duzers, deadeye, minotaur77 – kiedy zamawialiście Wasze auta i z jakiego są miesiąca produkcji? Zastanawiam się czy moja M3 również płynęła tym transportem.. zamówiona w połowie grudnia produkcja najprawdopodobniej z lutego.. i ile może importerom zająć przygotowanie auta do wydania ?
looker29 napisał(a):duzers, deadeye, minotaur77 – kiedy zamawialiście Wasze auta i z jakiego są miesiąca produkcji? Zastanawiam się czy moja M3 również płynęła tym transportem.. zamówiona w połowie grudnia produkcja najprawdopodobniej z lutego.. i ile może importerom zająć przygotowanie auta do wydania ?
Ja zamawiałem 1 grudnia, produkcja styczeń/luty 2016.
Niestety chwilę to jeszcze zajmie – auto musi być wyładowane, przetransporotwane do salonu, tam muszą je odczyścić, nałożyć powłokę ochronną, zainstalować dodatkowe wyposażenie (alarm/immobiliser itd). Ja mam wyznaczoną datę 15.04 i liczę że będzie troszkę szybciej ;D ale równie dobrze może być dokładnie w tym terminie.
looker29 napisał(a):duzers, deadeye, minotaur77 – kiedy zamawialiście Wasze auta i z jakiego są miesiąca produkcji? Zastanawiam się czy moja M3 również płynęła tym transportem.. zamówiona w połowie grudnia produkcja najprawdopodobniej z lutego.. i ile może importerom zająć przygotowanie auta do wydania ?
ja zamawiałem 8 grudnia, produkcja – luty 2016 r.
statek wypłynął z Meksyku 6 marca więc wg. mnie cała produkcja z tego miesiąca się załapała
dowiedziałem się w salonie, że mam termin odbioru na 9 kwiecień ale oczywiście mam nadzieję, że będzie to wcześniej

ps. w salonie powinni podać nawet dokładną datę rozpoczęcia produkcji Twojej M3
To ja zamawiałem 7 stycznia, w umowie okolice 9 maja, a z ostatnich danych opóźnienie do 17 maja. Skąd taka rozbieżność? Co ciekawe dzwoniąc na początku marca otrzymałem informację, że to produkcja lutowa... ale to nie znaczy ze w lutym jest złożona, tylko że ma jakiś numer nadany i wszystkie części gotowe. Strasznie ktoś coś chyba kręci.
Czy możecie dopisać kto jaką wersję kiedy zamawiał i kiedy ma ją dostać? Może jest to uzależnione od wyposażenia?
Ja zamówienie 7 stycznia na Enso 165km Soul Red, planowany termin 9 maja, opóźnienie do 17 maja.
Czy możecie dopisać kto jaką wersję kiedy zamawiał i kiedy ma ją dostać? Może jest to uzależnione od wyposażenia?
Ja zamówienie 7 stycznia na Enso 165km Soul Red, planowany termin 9 maja, opóźnienie do 17 maja.
Ja enso 120km snowflake white. Miała być do końca marca ale też dzwoniłem i zostałem poinformowany o jakimś opóźnieniu i że nawet klienci którzy mają odbiory do 30 marca otrzymają auta po tym terminie ale do 10 już ma być napewno.
- Od: 6 mar 2016, 22:17
- Auto: Mazda 3 enso 120km 2.0 2016
U mnie 16 grudzień 2015 zamówienie – M3 enso 120 KM, produkcja luty, odbiór na umowie do 16.05.2016, miesiąc temu info z salonu, że odbiór będzie ok. 15 kwietnia..
Widzę, że nie ma się co nakręcać i nastawiać na jakieś konkretne terminy.. lepiej nie myśleć i czekać na miłą niespodzianke.. pierwsze miesiące wcale o tym nie myślałem i już prawie zapomniałem, że kupiłem samochód
Teraz za to dłuży się to strasznie...
Z drugiej strony, nie sądziłem że w dzisiejszych czasach można czekać niemal pół roku na samochód, który de facto nie jest jakimś ekskluzywnym czy limitowanym modelem.. no ale cóż.. czekamy
Widzę, że nie ma się co nakręcać i nastawiać na jakieś konkretne terminy.. lepiej nie myśleć i czekać na miłą niespodzianke.. pierwsze miesiące wcale o tym nie myślałem i już prawie zapomniałem, że kupiłem samochód
Z drugiej strony, nie sądziłem że w dzisiejszych czasach można czekać niemal pół roku na samochód, który de facto nie jest jakimś ekskluzywnym czy limitowanym modelem.. no ale cóż.. czekamy
Trochę mnie zawiódł "dostęp bezkluczykowy". Myślałem, że to będzie coś małego do schowania w kieszonce. A tu ZONK.
Bo kluczyk trzeba nosić razem z kartą immobizera. Niby powinno się oddzielnie – ale kto będzie o tym pamiętał – przyczepiasz jedno do drugiego. Duuuuuużo w kieszeni
!
Bo kluczyk trzeba nosić razem z kartą immobizera. Niby powinno się oddzielnie – ale kto będzie o tym pamiętał – przyczepiasz jedno do drugiego. Duuuuuużo w kieszeni

Też mnie to na początku denerwowało, że pilot (i to nie licząc nawet immobilizera) jest duży i trochę uwiera w kieszeni, ale z czasem przywykłem. Ogóle po kilku miesiącach dostęp bezkluczykowy fajna sprawa, przyzwyczaja do wygody 
ereste83 napisał(a):Też mnie to na początku denerwowało, że pilot (i to nie licząc nawet immobilizera) jest duży i trochę uwiera w kieszeni, ale z czasem przywykłem. Ogóle po kilku miesiącach dostęp bezkluczykowy fajna sprawa, przyzwyczaja do wygody
To rozumiem że ten immobiliser omega też działa bezprzewodowo na większe odległości? Trzeba go zbliżać w określone miejsce, czy po prostu trzymać w kieszeni?
duzers napisał(a):Będą opóźnienia, ale pewnie już dostaliście informacje z salonu
Tzn?
Aaa, myślałem że coś "globalnie"
mi też termin się nieco odwlekł, jak u Ciebie 2 tyg. Kwestia odprawny celnej.
Czyli rozumiem, że wszystkie Mazdy z ostatniego transportu z 18 marca będą opóźnione ?
Mnie salon o niczym nie informuje, nic nie wie.. Nie są w stanie podać jakiejkolwiek daty dostawy i odbioru.. :–/
Mnie salon o niczym nie informuje, nic nie wie.. Nie są w stanie podać jakiejkolwiek daty dostawy i odbioru.. :–/