Czateria...cd
Myślę, że do turlania się optimum jest 500
Jakby mnie było stać to bym to realizował hehe

[quote="nemi"]No bez jaj. Dzięki turbo moc jest dostępna bardzo szybko i znacznie mniej trzeba go kręcić niż wolnossaka[/quote
Bo ten silnik jedzie momentem, na wykresie widać jak szybko rośnie moment obrotowy prawie jak w dieslu i jego wartość jest fajna, moc raczej tu nie ma nic do roboty bo jego wartość max jest gdzieś wysoko
. To technologia wtrysku sprawia że jedzie z dołu.
Bo ten silnik jedzie momentem, na wykresie widać jak szybko rośnie moment obrotowy prawie jak w dieslu i jego wartość jest fajna, moc raczej tu nie ma nic do roboty bo jego wartość max jest gdzieś wysoko
jeden uj czym jedzie, jeździłem tym na jazdach testowych, do tego jeździłem kolegi golfem 1.4 w trasie, dały radę.
Niestety nie bardzo mam kasę na coś większego, mocniejszego i nowego, stąd taki wybór. IMHO auto nadrabia wyposażeniem i wyglądem, stąd całokształt mi pasuje. Decyzja zapadła, wnioski wypełnione, zostaje tylko podpisać umowę, zaliczkować i czekać do końca maja na auto.
Niestety nie bardzo mam kasę na coś większego, mocniejszego i nowego, stąd taki wybór. IMHO auto nadrabia wyposażeniem i wyglądem, stąd całokształt mi pasuje. Decyzja zapadła, wnioski wypełnione, zostaje tylko podpisać umowę, zaliczkować i czekać do końca maja na auto.
..::Born To Rise Hell::..
Bartek1986 napisał(a):Myślę, że do turlania się optimum jest 500![]()

bierz, nie dziękuj
Stała pod ścianą prężąc kakao
Z ojcem raz pojechaliśmy kupić odśnieżarkę a wróciliśmy z wpłaconą zaliczką na Toyotę 

Dominator napisał(a):Johny, ten seat w wersji 5d jest dostepny w niebieskim kolorze? Czy tylko najmocniejsze wersje FR?
Niebieski jest dostępny w każdej wersji, nie jest przywiązany do mocy.
Ja zamawiam przez brokera wiec jestem mocno ograniczony, na chwile obecną mam wybór 3 kolorów, ale różne dostępności. Mógłbym zamówić niebieski, ale czas dostarczenia pewnie – sierpień/wrzesień dopiero.
Biały będzie na koniec maja. Zresztą według mnie wygląda to dobrze w białym i nie muszę dopłacać za lakier metalizowany.
Łukasz już wybrałem. Kombinowałem przez chwilę, zacząłem szukać używek, ale wróciłem do koncepcji jednak nowego Leona, cena wydaje mi się OK u brokera. Teraz roczne auta kosztują tyle ile teraz zapłacę u brokera za nowy.
Jeśli cena ok i auto pasuje to tylko brać 
Gib jak nie audi a8 4,2 to może Bmw 540i
Gdzies czytałem że będzie na sprzedaz
http://kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=24840
Gdzies czytałem że będzie na sprzedaz

http://kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=24840
-
Przemek...
- Od: 8 wrz 2006, 16:22
- Auto: Mazda 6gh 2.5pb
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT
Chyba budżet na takie auto bedzie zbliżony do mojej pierwszej wpłaty, nie wiem czy to poziom cenowy jaki Gib zakłada.
Jak dla mnie fajne auto, jeśli toś używa tego nie jako narzędzia pracy.
Mam dziwne wrażenie, że dla Gib'a idelanym autem byłby jakiś Pickup z USA z jakimś V8 i LPG
.
Na kresce to się bujni konkret, zapewni wzgledną ekonomię, zapakuję sporo krat browaru, a na wypad majowy, na pace zmieści materac.
Dopisano 22 mar 2016 21:45:
Nie pytałem, ale mogę zapytać. Nie jest to jednak PL, w standardzie do pakietu FR są jeszcze dodatki, więc nie ejst t wersja FR z PL.
Jak dla mnie fajne auto, jeśli toś używa tego nie jako narzędzia pracy.
Mam dziwne wrażenie, że dla Gib'a idelanym autem byłby jakiś Pickup z USA z jakimś V8 i LPG
Na kresce to się bujni konkret, zapewni wzgledną ekonomię, zapakuję sporo krat browaru, a na wypad majowy, na pace zmieści materac.
Dopisano 22 mar 2016 21:45:
loockas napisał(a):Skąd bedzie ściągany ten samochód? Masz takie info?
Nie pytałem, ale mogę zapytać. Nie jest to jednak PL, w standardzie do pakietu FR są jeszcze dodatki, więc nie ejst t wersja FR z PL.
Ostatnio edytowano 22 mar 2016, 22:47 przez JohnnyB, łącznie edytowano 1 raz
loockas napisał(a):Przy zakupie u brokera możesz leasingowac, czy tylko kredyt wchodzi w grę (pisałeś o ratach)?
Mogę zakupic za gotówkę, mogę leasingoeać, mogę kredytować.
Nie tajemnica, zamawiam w http://www.ciesielczyk.pl
Natomaist przy zakupie leasingu i zapewne kredytu mają oni umowy z swoimi podmiotami i obligatoryjnie bierzesz to u nich.
Ofertę leasingu zaproponowali mi 109,3 , po drobnych negocjacjach teraz mam 105,7
Spoko, dzięki za link. Po prostu dla mnie to nieznana forma zakupu, ale z tego co już słyszałem różnice w cenie są znaczne. Jeszcze jedno pytanie... kto jest sprzedawcą na fakturze, którą dostaniesz? Salon zagraniczny czy broker?
Jutro dostanę umowę, aczkolwiek z mojego puntu będzie to zapewne Santander
.
Mogę oczywiscie dopytać.
Jeślik pytasz o gwarancje, to w UE dla Seata ma ona 4 lata, stąd po zakupie idę do ASO i pytam ile biorą za przegląd. Bez problemu mogę auto serwisować w dowolnym ASO a ASO z racji ugólnej gwarancji nie mogą mi odmówić naparawy garancyjnej. Jak coś bedzie nie tak, to zawsze można pisać do TVN Turbo
To co ja dostałem to:
Seat Leon 1.4 TSi 125 Start/Stop w kolorze białym z wyposażeniem FR + wyświetlacz LCD 6,5 cala dotykowy, kamerę cofania, czujnik deszczy, czujnik świateł drogowych, asystent pasa ruchu, jakieś "doświetlanie drogi do domu" w cenie 68 400 Brutto.
Identyczna konfiguracja z konfiguratora Seat przekracza 84 tyś PLN brutto. Zatem od ręki dostaje ok 16 tyś taniej samochód. Tracę na leasingu, bo w VW bank pewnie dałbym radę otrzymać leasing 102 %, ale jeśli masz gotówkę to jest to konkret oferta. Ja w przypadku leasingu nieco tracę, ale jeszcze nie skończyłem negocjacji.
Mogę oczywiscie dopytać.
Jeślik pytasz o gwarancje, to w UE dla Seata ma ona 4 lata, stąd po zakupie idę do ASO i pytam ile biorą za przegląd. Bez problemu mogę auto serwisować w dowolnym ASO a ASO z racji ugólnej gwarancji nie mogą mi odmówić naparawy garancyjnej. Jak coś bedzie nie tak, to zawsze można pisać do TVN Turbo
To co ja dostałem to:
Seat Leon 1.4 TSi 125 Start/Stop w kolorze białym z wyposażeniem FR + wyświetlacz LCD 6,5 cala dotykowy, kamerę cofania, czujnik deszczy, czujnik świateł drogowych, asystent pasa ruchu, jakieś "doświetlanie drogi do domu" w cenie 68 400 Brutto.
Identyczna konfiguracja z konfiguratora Seat przekracza 84 tyś PLN brutto. Zatem od ręki dostaje ok 16 tyś taniej samochód. Tracę na leasingu, bo w VW bank pewnie dałbym radę otrzymać leasing 102 %, ale jeśli masz gotówkę to jest to konkret oferta. Ja w przypadku leasingu nieco tracę, ale jeszcze nie skończyłem negocjacji.
Ostatnio edytowano 22 mar 2016, 23:12 przez JohnnyB, łącznie edytowano 1 raz
To by musiała być jakaś sportowa wersja dodgea dakoty, albo Chevy S10, bo niestety kurcze te pickupy fullsize to są dobre na wieś a nie do europejskiego miasta
A8 zresztą też. Chociaż znajomy jeździ Phaetonem i E65 i nie narzeka zbytnio.
Mam swoje powody że jeszcze nie kupiłem. Zresztą w oplu kółka się kręcą, ja od 1,5 miesiąca nie zarabiam (a jak kasę dostaje się co tydzień to się inaczej trochę liczy) bo mamy małe inwestycje gospodarcze, co nie sprzyja za bardzo wydawaniu na konsumpcję. Taka sytuacja. A koncepcji mam 150....Obejmują wszystkie segmenty i wszystkie typy nadwozi
Jak mnie coś na prawdę złapie za serce to kupię. Piękne A8 FL pojawiło się na moim osiedlu stąd ten pomysł, natomiast po przemyśleniu to raczej auto na autostrady, w mieście szybciej klęknie relatywnie drogi zawias, nie bardzo jest jak łatwo znaleźć dla niego miejsce do parkowania i żal żeby poobijali, a na AC przy takim roczniku nie ma co liczyć. No i to kompletnie dla mnie niepraktyczne auto, w ch... miejsca z tyłu którego nie wykorzystam w żaden sposób
3 pasażerów ostatnio opel widział w grudniu chyba.
Mam swoje powody że jeszcze nie kupiłem. Zresztą w oplu kółka się kręcą, ja od 1,5 miesiąca nie zarabiam (a jak kasę dostaje się co tydzień to się inaczej trochę liczy) bo mamy małe inwestycje gospodarcze, co nie sprzyja za bardzo wydawaniu na konsumpcję. Taka sytuacja. A koncepcji mam 150....Obejmują wszystkie segmenty i wszystkie typy nadwozi
Ostatnio edytowano 22 mar 2016, 23:15 przez Gib, łącznie edytowano 1 raz
Stała pod ścianą prężąc kakao