Witam,
Mam problem ze sprężarką klimatyzacji (mazda 3 bm 120 km hb benzyna). Chyba będę musiał ją wymienić (czasem dochodzi z niej dziwny dźwięk, widać lekki luz koła napędzającego układ, powiększyło się spalanie). Mam pytanie czy któryś z forumowiczów wie może czy te sprężarki są montowane tylko w Mazdzie 3 czy może też w innych samochodach? Może zna ktoś numer części? Przeszukuję internet ale na razie nie znalazłem zbyt wielu informacji....
Dziękuję za odpowiedź.
Sprężarka klimatyzacji – problem
Strona 1 z 1
Na chlopski rozum cala rodzina Skyactiv-G powinna miec takie same sprezarki. BM jest w miare nowym modelem i jeszcze wszystkie pojazdy bez przejsc sa na gwarancji. Zgaduje, ze Twoje auta albo import z USA albo po przejsciach? Polecam wybrac sie do dealera, niech ci da nr czesci. Moze tez sprawdzic, czy numer bedzie pasowal np do 6 czy CX-5. Niestety nie liczyl bym na wiecej informacji u nas, za nowy model, za wczesnie na problemy, a nawet jesli wystapia to mamy gwarancje. Tak czy owak, jesli dowiesz sie czegos ciekawego prosze o informacje w tym watku, bedzie dla potomnych.
Tak przy okazji, temat pasuje bardziej do dzialu nadwozie i tam wlasnie zawedruje
Pozdro.
Tak przy okazji, temat pasuje bardziej do dzialu nadwozie i tam wlasnie zawedruje
Pozdro.
- Od: 14 cze 2006, 01:01
- Auto: 1. Mazda CX60 KH PHEV
2. Mazda 3 BM Skyactiv-D
Piotrek_22 napisał(a):Może zna ktoś numer części?
numer części to: KD-45-61-450A
Producent to japan climatesystem do numeru VIN:
BM**** – 329938
BM54*** – 329892
Arkana , Captur , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
Dzięki za odpowiedź. Z moją mazdą jest wszystko ok, tylko z różnych względów przegląd okresowy zrobiłem poza ASO.
-
Piotrek_22
Strona 1 z 1