Mazda 323F BG B6 '92 TWR / FOHA / Ori GT by zawisza gruszka
benq323 napisał(a):Hehe dawaj swoją z profilu bo ja na szybkiego oglądając pomyliłem się ze te z boku to twoje auto i takie łyse z wczoraj.
Specjalnie dla Ciebie jutro zrobię fotkę
Pomalował bym ale na WM nie wiem gdzie szukać dobrego lakiernika tak jak caroleck pisał. Wiem sam po sobie jak poprzedni "fachowiec" pomalował mi zderzak , błotnik i przedni nosek pod lampą . Wszystko odpada i rdzewieje i suma Sumarów jest wszystko do wymiany . Myślałem w garażu zrobić wyciąg , kupić sprężarkę , pistolet profesjonalny i samemu spróbować pomalować .
Dorób farbę w sprayu o kolorze twojej madzi. Podkład, baza i klar. Będzie pomalowane i nie będą się czepiali
Dorobienie od 30-40zł za całą puche. Jak wszystko dobrze zrobisz to będzie gites i nie będzie odpadało. 
Moje autko : http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=312&t=135174

no właśnie, plastiki ciężko dobrze zapodkładować i mało który lakiernik chce się tego podjąć. Co innego elementy już polakierowane, są one ogólnie przystosowane do malowania.
Tutaj może nie być łatwo ale Karol dobrze podpowiada, dorób sobie puchę za kilka zł i sam pryśnij.
Tutaj może nie być łatwo ale Karol dobrze podpowiada, dorób sobie puchę za kilka zł i sam pryśnij.
-
Moderator GJ
- Od: 10 cze 2012, 18:04
- Auto: M6 GY-L3 2,3l 122kW '04
Karol dobrze podpowiada, ja malowałem dokładkę właśnie dobraną farbą w sprayu. Koszt dobrania i nabicia 45zł. Jak dobrze pamiętam farbę dobrali niemalże idealnie, zresztą podeślę fotkę 
Dziś moja magdalenka dostała soczystego całusa od opla vectry
. Co ogarnę autko zawsze coś się musi wydarzyć lecz dzisiejszy sprawca przeszedł sam siebie
. Jeśli ma ktoś na sprzedanie lewy , przedni błotnik to bardzo chętnie go przygarnę tak samo jak przedni zderzak 
trudno będzie ci znaleźć błotnik w kolorze. Ale może kasy dostaniesz sporo to ograniesz zderzak, błotnik i cały pakiet w kolor 
Moje autko : http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=312&t=135174

Z ubezpieczenia spokojnie starczy Ci na lakierowanie dokładek
Za sam przedni błotnik do BA dostałem 1200zł. Ze zderzakiem będzie ze 2 koła
Gorzej jak przyznają szkode całkowitą.
- Od: 22 sty 2012, 16:09
- Auto: Jest: 6 MPS L3-VDT
Była: 323F BA KL
Szkoda autka
Pytanie kiedy dostałeś tyle kasy, ja też pierwszą szkodę 4 lata temu dostałem ponad 2x koszta naprawy, teraz już kokosów nie ma z OC, dobrze będzie jak wystarczy na naprawę tego co jest, dużo zależy też od ubezpieczalni.
Teraz ceny liczone są na czesciach ori, wiec beda wyzsze odszkodowania niz jeszcze 2 lata temu (składki od polowy zeszlego roku tez są przez to wyższe). Swoja szkode mialem jakies 3 lata temu. W przypadku BG bardziej martwiłbym się o wartość katalogową auta, bo jak policzą wymiane zderzaka, błotnika i felgi to na bank wyjdzie szkoda całkowita 
- Od: 22 sty 2012, 16:09
- Auto: Jest: 6 MPS L3-VDT
Była: 323F BA KL