Seat Toledo S NH 1.2 TSI '12 by Wojtek

Postprzez Wojtek » 17 lut 2016, 12:47

Mam na sprzedaż swoją "starą" 100% sprawną stację multimedialną na WinCe 6.0 wraz z kamerą DVR:
szczegóły w temacie:
viewtopic.php?f=5&t=189159

Zapraszam :)
Skoda Rapid Obrazek , Mii FR-line 1.0 Obrazek
byly: Mazda 323 BG, Tribute, M6 GG, M5 CR i M2 DE, SEAT Mii SE 1.0, Seat Toledo NH S 1.2
Avatar użytkownika
Zarząd – Członek Zarządu
Koordynator Forum
 
Od: 21 gru 2013, 12:44
Posty: 17235 (116/427)
Skąd: UK
Auto: Rapid 1.2 SE-L 110KM
Mii FR-line 1.0 75KM

Postprzez maestro81 » 17 lut 2016, 13:17

Ty mi ino chłopie powiedz jak ten "chińczyk" się sprawuje, bo mój eonon po naprawie serwisowej w Hongkongu!! (a właściwie, po wymianie bo nie dało się naprawić) ponownie odmówił posłuszeństwa – więc poszedł do lamusa :| Teraz poszedłem w Xtrona – zobaczymy. A z tego co wiem, Erisin to "wierna kopia" Eonona... <nie powiem>
Avatar użytkownika
Klubowicz
 
Od: 25 lip 2013, 20:08
Posty: 1152 (23/15)
Skąd: United Kingdom / Piła
Auto: Jest: MAZDA6 GH LF '08

Była: MAZDA BJ 323F 2.0 SPORTIVE 2003r

Postprzez Wojtek » 17 lut 2016, 16:39

Erisin i Xtrons, to dwie równe firmy :)
Przykłady na androidzie 4.4.4

Erisin

3333.jpg


Xtrons

4444.jpg


Jak widać oba są zbudowane podobnie... :P

Z obu dostawców miałem sprzęt i w obu wszystko było w porządku... <diabełek>
Aktualnie przesiadłem się na sprzęt (Erisin) postawiony na androidzie 4.4.4
Mój poprzedni był WinCE 6.0 jak już wspominałem, a wcześniejsze na WinCE 5.0.
Skoda Rapid Obrazek , Mii FR-line 1.0 Obrazek
byly: Mazda 323 BG, Tribute, M6 GG, M5 CR i M2 DE, SEAT Mii SE 1.0, Seat Toledo NH S 1.2
Avatar użytkownika
Zarząd – Członek Zarządu
Koordynator Forum
 
Od: 21 gru 2013, 12:44
Posty: 17235 (116/427)
Skąd: UK
Auto: Rapid 1.2 SE-L 110KM
Mii FR-line 1.0 75KM

Postprzez Yoki » 17 lut 2016, 22:21

A czy 1GB RAM-u nie zamula sprzętu jak jest kilka programów w tle bo już widzę powoli zaczynają się pojawiać sztuki 2 GB i nie wiem czy czekać czy brać takie?
https://www.facebook.com/BippuPoland
https://www.facebook.com/LS4HVIP/
Wsparcie przy wyszukaniu oraz pomoc przy sprowadzeniu części z Japonii
Tomek grupa rozwoju forum
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 11 kwi 2008, 14:18
Posty: 1869 (63/50)
Skąd: Olsztyn/Szczytno/obecnie Łódź
Auto: Lexus LS400 4.0 V8 1998

Mazda6 GG LF`06 2.0 156,5KM@6676RPM 196,3Nm@4218RPM Noblessgrau

była Mazda Xedos 9 TA KL 2001 AT
była Mazda 323f 2.0 V6 BA
była Mazda 323f 1.6 BG

Postprzez Wojtek » 17 lut 2016, 22:42

Pytasz o androida :P
Nie, to taki tablet / telefon / stacja multimedialna... 1GB operacyjnej pamięci całkowicie wystarcza, a minimum 12GB pamięci nand wystarcza dla pozostałych programów. Dodatkowo system obsługuje 2 gniazda pamięci mikro SD i USB. Według producenta mojego sprzętu maksymalna pamięć wspierana to 32GB, a ja już używałem pamięć masową 64GB :)
Oprócz tego masz działający sklep google, więc aplikacji pod dostatkiem... <jupi>
Pytanie jest inne...
Co zamierzasz używać w aucie co by mogło zatrzymać działanie systemu?
Skoda Rapid Obrazek , Mii FR-line 1.0 Obrazek
byly: Mazda 323 BG, Tribute, M6 GG, M5 CR i M2 DE, SEAT Mii SE 1.0, Seat Toledo NH S 1.2
Avatar użytkownika
Zarząd – Członek Zarządu
Koordynator Forum
 
Od: 21 gru 2013, 12:44
Posty: 17235 (116/427)
Skąd: UK
Auto: Rapid 1.2 SE-L 110KM
Mii FR-line 1.0 75KM

Postprzez Yoki » 17 lut 2016, 22:54

Chyba maksymalne obciążenie to na przykład jakiś film przesyłany do tylnych monitorów (tak hipotetycznie i przyszłościowo) plus jakaś nawigacja
https://www.facebook.com/BippuPoland
https://www.facebook.com/LS4HVIP/
Wsparcie przy wyszukaniu oraz pomoc przy sprowadzeniu części z Japonii
Tomek grupa rozwoju forum
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 11 kwi 2008, 14:18
Posty: 1869 (63/50)
Skąd: Olsztyn/Szczytno/obecnie Łódź
Auto: Lexus LS400 4.0 V8 1998

Mazda6 GG LF`06 2.0 156,5KM@6676RPM 196,3Nm@4218RPM Noblessgrau

była Mazda Xedos 9 TA KL 2001 AT
była Mazda 323f 2.0 V6 BA
była Mazda 323f 1.6 BG

Postprzez Wojtek » 18 lut 2016, 06:08

Yoki napisał(a):jakiś film przesyłany do tylnych monitorów (tak hipotetycznie i przyszłościowo) plus jakaś nawigacja

...dodaj do tego obsługę DVR i nagrywanie na kartę w stacji... :)
I nadal to działa... <faja>
Skoda Rapid Obrazek , Mii FR-line 1.0 Obrazek
byly: Mazda 323 BG, Tribute, M6 GG, M5 CR i M2 DE, SEAT Mii SE 1.0, Seat Toledo NH S 1.2
Avatar użytkownika
Zarząd – Członek Zarządu
Koordynator Forum
 
Od: 21 gru 2013, 12:44
Posty: 17235 (116/427)
Skąd: UK
Auto: Rapid 1.2 SE-L 110KM
Mii FR-line 1.0 75KM

Postprzez Wojtek » 2 mar 2016, 21:04

Wojtek napisał(a):Mam na sprzedaż swoją "starą" 100% sprawną stację multimedialną na WinCe 6.0 wraz z kamerą DVR...

Stacja została już zamontowana u nowego właściciela... Pozdrawiam :D
Mam nadzieję, że będzie on zadowolony z jej działania jak ja byłem... ;)
Skoda Rapid Obrazek , Mii FR-line 1.0 Obrazek
byly: Mazda 323 BG, Tribute, M6 GG, M5 CR i M2 DE, SEAT Mii SE 1.0, Seat Toledo NH S 1.2
Avatar użytkownika
Zarząd – Członek Zarządu
Koordynator Forum
 
Od: 21 gru 2013, 12:44
Posty: 17235 (116/427)
Skąd: UK
Auto: Rapid 1.2 SE-L 110KM
Mii FR-line 1.0 75KM

Postprzez maestro81 » 14 mar 2016, 20:54

Dawaj wstawkę coś Ty z tą anteną naciapał <rotfl> Bo mnie normalnie ciekawość wzbiera <lol>



PS. Za 2 dni będę walczył dalej ze sterowaniem radia z kiery <nie powiem>

PS2. No pochwal się no <rotfl>
Avatar użytkownika
Klubowicz
 
Od: 25 lip 2013, 20:08
Posty: 1152 (23/15)
Skąd: United Kingdom / Piła
Auto: Jest: MAZDA6 GH LF '08

Była: MAZDA BJ 323F 2.0 SPORTIVE 2003r

Postprzez Wojtek » 14 mar 2016, 21:14

maestro81 napisał(a):Dawaj wstawkę coś Ty z tą anteną naciapał <rotfl> Bo mnie normalnie ciekawość wzbiera <lol>

Trafiła się o taka... :)

antena1.jpg


http://www.dabonwheels.co.uk/Kinetic_DR ... erial.html
Ostatnio edytowano 14 mar 2016, 21:17 przez Wojtek, łącznie edytowano 1 raz
Skoda Rapid Obrazek , Mii FR-line 1.0 Obrazek
byly: Mazda 323 BG, Tribute, M6 GG, M5 CR i M2 DE, SEAT Mii SE 1.0, Seat Toledo NH S 1.2
Avatar użytkownika
Zarząd – Członek Zarządu
Koordynator Forum
 
Od: 21 gru 2013, 12:44
Posty: 17235 (116/427)
Skąd: UK
Auto: Rapid 1.2 SE-L 110KM
Mii FR-line 1.0 75KM

Postprzez maestro81 » 14 mar 2016, 21:16

A ten twój unit to DAB-a obsługuje? czy to tylko taki "bajerek"
Avatar użytkownika
Klubowicz
 
Od: 25 lip 2013, 20:08
Posty: 1152 (23/15)
Skąd: United Kingdom / Piła
Auto: Jest: MAZDA6 GH LF '08

Była: MAZDA BJ 323F 2.0 SPORTIVE 2003r

Postprzez Wojtek » 14 mar 2016, 21:23

Skoda Rapid Obrazek , Mii FR-line 1.0 Obrazek
byly: Mazda 323 BG, Tribute, M6 GG, M5 CR i M2 DE, SEAT Mii SE 1.0, Seat Toledo NH S 1.2
Avatar użytkownika
Zarząd – Członek Zarządu
Koordynator Forum
 
Od: 21 gru 2013, 12:44
Posty: 17235 (116/427)
Skąd: UK
Auto: Rapid 1.2 SE-L 110KM
Mii FR-line 1.0 75KM

Postprzez Wojtek » 26 mar 2016, 17:44

Dzisiaj zaktualizowałem ekran startowy stacji...

ekran media1.jpg
Skoda Rapid Obrazek , Mii FR-line 1.0 Obrazek
byly: Mazda 323 BG, Tribute, M6 GG, M5 CR i M2 DE, SEAT Mii SE 1.0, Seat Toledo NH S 1.2
Avatar użytkownika
Zarząd – Członek Zarządu
Koordynator Forum
 
Od: 21 gru 2013, 12:44
Posty: 17235 (116/427)
Skąd: UK
Auto: Rapid 1.2 SE-L 110KM
Mii FR-line 1.0 75KM

Postprzez maestro81 » 27 mar 2016, 10:45

No teraz wygląda jak unit seata <lol> A te czerwone ramki dookoła... to raczej coś nowego :>

Jak się DAB sprawuje??
Avatar użytkownika
Klubowicz
 
Od: 25 lip 2013, 20:08
Posty: 1152 (23/15)
Skąd: United Kingdom / Piła
Auto: Jest: MAZDA6 GH LF '08

Była: MAZDA BJ 323F 2.0 SPORTIVE 2003r

Postprzez Wojtek » 27 mar 2016, 12:04

maestro81 napisał(a):A te czerwone ramki dookoła... to raczej coś nowego :>

Nie, jest już dość długo w aucie... :)

1111.jpg


http://www.aliexpress.com/item/5M-Lot-C ... 14879.html

maestro81 napisał(a):Jak się DAB sprawuje??

Mam około 60 stacji... <faja>
Gra dobrze... <spoko>

maestro81 napisał(a):No teraz wygląda jak unit seata <lol>

To logo otwierające zrobiłem do poprzedniego sprzętu na winCE 6.0
Dopiero teraz mialem czas wrzucić <glupek2>
Skoda Rapid Obrazek , Mii FR-line 1.0 Obrazek
byly: Mazda 323 BG, Tribute, M6 GG, M5 CR i M2 DE, SEAT Mii SE 1.0, Seat Toledo NH S 1.2
Avatar użytkownika
Zarząd – Członek Zarządu
Koordynator Forum
 
Od: 21 gru 2013, 12:44
Posty: 17235 (116/427)
Skąd: UK
Auto: Rapid 1.2 SE-L 110KM
Mii FR-line 1.0 75KM

Postprzez Wojtek » 11 kwi 2016, 20:52

Mała aktualizacja :)
Trasa do PL (2 x 1386 km) i średnie spalanie na autostradzie to 5,8 l/100km
Dla mnie bomba <jupi>
Skoda Rapid Obrazek , Mii FR-line 1.0 Obrazek
byly: Mazda 323 BG, Tribute, M6 GG, M5 CR i M2 DE, SEAT Mii SE 1.0, Seat Toledo NH S 1.2
Avatar użytkownika
Zarząd – Członek Zarządu
Koordynator Forum
 
Od: 21 gru 2013, 12:44
Posty: 17235 (116/427)
Skąd: UK
Auto: Rapid 1.2 SE-L 110KM
Mii FR-line 1.0 75KM

Postprzez piotrekkk1985 » 11 kwi 2016, 21:15

Ale jaka srednia predkosc :>
Obrazek
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 11 sty 2010, 21:13
Posty: 793 (1/5)
Skąd: Brzozów
Auto: Mazda 6 GJ 2.2 SH SPORT NAV

Postprzez Wojtek » 11 kwi 2016, 21:20

średnia prędkość wynosiła 110 km/h :)
Skoda Rapid Obrazek , Mii FR-line 1.0 Obrazek
byly: Mazda 323 BG, Tribute, M6 GG, M5 CR i M2 DE, SEAT Mii SE 1.0, Seat Toledo NH S 1.2
Avatar użytkownika
Zarząd – Członek Zarządu
Koordynator Forum
 
Od: 21 gru 2013, 12:44
Posty: 17235 (116/427)
Skąd: UK
Auto: Rapid 1.2 SE-L 110KM
Mii FR-line 1.0 75KM

Postprzez mysiak » 11 kwi 2016, 21:34

jak na silnik kosiarki nieźle :D
Power is nothing without control
http://www.4kolkaszczescia.pl
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 11 wrz 2010, 20:02
Posty: 927 (1/9)
Skąd: pomorskie
Auto: Honda Civic FK2 Elegance Pasion Red Pearl

Postprzez Wojtek » 11 kwi 2016, 21:55

Oj nieźle... jak na kosiarkę... :)
Skoda Rapid Obrazek , Mii FR-line 1.0 Obrazek
byly: Mazda 323 BG, Tribute, M6 GG, M5 CR i M2 DE, SEAT Mii SE 1.0, Seat Toledo NH S 1.2
Avatar użytkownika
Zarząd – Członek Zarządu
Koordynator Forum
 
Od: 21 gru 2013, 12:44
Posty: 17235 (116/427)
Skąd: UK
Auto: Rapid 1.2 SE-L 110KM
Mii FR-line 1.0 75KM

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości

Moderator

Moderatorzy Nasze Mazdy