Mazda3 BK LF '03 2.0 ★ Stanced "MPS"/IGI
Tą "puszkę", którą zaznaczyłeś na czerwono to tłumik końcowy (komorowy), który wygłusza cały wydech dlatego wszystko co zamontujesz za nim i tak będzie ciche. Musisz najpierw pozbyć się tego tłumika aby ten al'a mugen dał jakiś efekt dźwiękowy 
żeby takie coś zaryczało musi w niego trafić odpowiednie ciśnienie = układ przelotowy
Pozbycie się końcowego będzie miało wpływ na przegląd?
W poprzednim aucie walnąłem końcówkę i to malutką, efekt był zadowalający, tutaj jak widać wchodzi nieco większa ingerencja w układ. Natomiast 100% przelot to zabójcze koszty, głównie chodziło mi o wypełnienie otworu w zderzaku no i jakiś tam dźwięk, pierwszy punkt osiągnąłem.
W poprzednim aucie walnąłem końcówkę i to malutką, efekt był zadowalający, tutaj jak widać wchodzi nieco większa ingerencja w układ. Natomiast 100% przelot to zabójcze koszty, głównie chodziło mi o wypełnienie otworu w zderzaku no i jakiś tam dźwięk, pierwszy punkt osiągnąłem.
- Od: 9 sty 2015, 17:34
- Auto: Mazda 3 HB
2.0 Benzyna
2003
Tak chyba będzie trzeba zrobić.
Ja wiem, tak naprawdę końcówka utopiła się w tym otworze a na foto zdjęcie na którym wszystko widać, tylko sporo kombinacji było żeby upchnąć puchę, na razie zostaje tak jak jest, może w przyszłości zmieni się na coś innego
Ja wiem, tak naprawdę końcówka utopiła się w tym otworze a na foto zdjęcie na którym wszystko widać, tylko sporo kombinacji było żeby upchnąć puchę, na razie zostaje tak jak jest, może w przyszłości zmieni się na coś innego
2.0 Benzyna
2003
Dawno mnie nie było, czas na lekkiego upa 
Więc tak po wszelkich pytaniach odnośnie woskowania w końcu się tego zadania podjąłem, jak na pierwszy raz wyszło w porządku aczkolwiek zeszło mi się calutki dzień, ręce padły
Dziękuję za wszystkie wcześniejsze wskazówki, jestem już bogatszy o nowe doświadczenie 
A co nowego jeśli chodzi o przeróbki:
1. Nowa felga, o której wie mała garstka osób, wychylę się z tym na wiosnę, przez zimę spokojnie to założę
Będzie o cal większa 
2. Dokładka od Seata Cupry, która już została przerobiona i po lekkich modach pasuje do M3.
3. Największa przeróbka to 100% kompletne fotele + boczki z Mazdy 3 MPS- są jak nówki, dosłownie
Na tę chwilę to wszystko, teraz zima więc zapewne będę miał chwilę przerwy, ale niedługo powrót a w zamiarze jest wyjazd w pełnym zmodzeniu w 2k16
Więc tak po wszelkich pytaniach odnośnie woskowania w końcu się tego zadania podjąłem, jak na pierwszy raz wyszło w porządku aczkolwiek zeszło mi się calutki dzień, ręce padły
A co nowego jeśli chodzi o przeróbki:
1. Nowa felga, o której wie mała garstka osób, wychylę się z tym na wiosnę, przez zimę spokojnie to założę
2. Dokładka od Seata Cupry, która już została przerobiona i po lekkich modach pasuje do M3.
3. Największa przeróbka to 100% kompletne fotele + boczki z Mazdy 3 MPS- są jak nówki, dosłownie
Na tę chwilę to wszystko, teraz zima więc zapewne będę miał chwilę przerwy, ale niedługo powrót a w zamiarze jest wyjazd w pełnym zmodzeniu w 2k16
2.0 Benzyna
2003
pokasz co to za felgi
wnetrze mps
niezle
wnetrze mps

Świetna robota
W kwestii realizacji planów wyprzedzasz mnie o lata świetlne
Z tym setupem co wspomniałeś wiosna jest Twoja

W kwestii realizacji planów wyprzedzasz mnie o lata świetlne
Z tym setupem co wspomniałeś wiosna jest Twoja
-
Maciek
- Od: 17 sie 2013, 20:33
- Auto: JEST
Mazda6 GJ Sky-G 2.5 '14 SkyPassion
BYŁA
Mazda3 1.6 BK MZ-CD '05
Na razie nie zauważyłem żeby się jakoś mocno marszczyło. To tylko fotel, ale przynajmniej taki jaki sobie wymarzyłem 
Jeśli chodzi o felgę, na razie na lajcie, muszę je oddać do regeneracji niestety. Powiem tylko że troszkę na grubo poleciałem bo nie dość że będę potrzebował dystansu to i muszę zmienić rozstaw śrub. Myślę, że niebawem pokaże co wybrałem
Już zostałem zjechany, że wąsko... 
Mówisz macvas że szybko? Ja osobiście odnoszę wrażenie że to wszystko jakoś mozolnie idzie, buduję to już tyle czasu
Swoją drogą zapraszam na mój fp na Facebooku, tam na bieżąco wszystko wrzucam
https://www.facebook.com/stancedmazda3
Jeśli chodzi o felgę, na razie na lajcie, muszę je oddać do regeneracji niestety. Powiem tylko że troszkę na grubo poleciałem bo nie dość że będę potrzebował dystansu to i muszę zmienić rozstaw śrub. Myślę, że niebawem pokaże co wybrałem
Mówisz macvas że szybko? Ja osobiście odnoszę wrażenie że to wszystko jakoś mozolnie idzie, buduję to już tyle czasu

Swoją drogą zapraszam na mój fp na Facebooku, tam na bieżąco wszystko wrzucam
https://www.facebook.com/stancedmazda3
2.0 Benzyna
2003
Nie mam fejsa i nie wiem ile maja te fele. Stawiam na jakies 8,5 cala. Jak na stance, to nic nie zwojujesz z szerokosciami ponizej 9J. Ale jak chcesz tym samochodem nie tylko sie toczyc a jezdzic, to moze byc optymalnie.
Dominator napisał(a):Nie mam fejsa i nie wiem ile maja te fele. Stawiam na jakies 8,5 cala. Jak na stance, to nic nie zwojujesz z szerokosciami ponizej 9J. Ale jak chcesz tym samochodem nie tylko sie toczyc a jezdzic, to moze byc optymalnie.
To mój pierwszy projekt powiedzmy z prawdziwego zdarzenia, będę walczył dystansami bo to mi tylko zostaje, może felgi "wiadra" kupi się na kolejny sezon, eksperymentuje
W zamiarze jest odwiedzić trochę miejsc w Polsce, więc chciałbym jechać więcej niż 50 km/h
2.0 Benzyna
2003
Bardzo długo mnie nie było, ale żyje i wracam z nową porcją przeróbek! Witajcie w nowym roku 
Temat na pierwszej stronie jak mogłem tak zaktualizowałem, wszystko po kolei jest przedstawione w wątku, można poczytać.
Tymczasem Mazda trochę jeździła, trochę zimowała, daily kupi się może na przyszłą zimę
Problemów na całe szczęście nie mam, więc mogłem skupić się na modyfikacjach i tak.. pomyślałem sobie że fajnie by było mieć podświetlenie w aucie a że tematycznie idę w stronę "burdelu na kółkach" to nie wiele myśląc zrobiłem czerwone 'neony'! Opinii tak dużo jak ludzi, ale mi się podoba
Dalej polowałem na owiewki szyb i udało mi się trafić na komplet firmy WELLvisors, stan fabryczny mnie nie zadowolił więc zrobiłem sobie handmade wersję dymioną, czekają na założenie.
Jednak najlepszą modyfikacją, która wpadnie w tygodniu jest gwint ISC, cieszyłem się jak dziecko otwierając paczkę także... glebo witaj!
Teraz trzeba myśleć powoli nad kolorem felg no i chyba mam zwycięzce..
Temat na pierwszej stronie jak mogłem tak zaktualizowałem, wszystko po kolei jest przedstawione w wątku, można poczytać.
Tymczasem Mazda trochę jeździła, trochę zimowała, daily kupi się może na przyszłą zimę

Problemów na całe szczęście nie mam, więc mogłem skupić się na modyfikacjach i tak.. pomyślałem sobie że fajnie by było mieć podświetlenie w aucie a że tematycznie idę w stronę "burdelu na kółkach" to nie wiele myśląc zrobiłem czerwone 'neony'! Opinii tak dużo jak ludzi, ale mi się podoba

Dalej polowałem na owiewki szyb i udało mi się trafić na komplet firmy WELLvisors, stan fabryczny mnie nie zadowolił więc zrobiłem sobie handmade wersję dymioną, czekają na założenie.
Jednak najlepszą modyfikacją, która wpadnie w tygodniu jest gwint ISC, cieszyłem się jak dziecko otwierając paczkę także... glebo witaj!
Teraz trzeba myśleć powoli nad kolorem felg no i chyba mam zwycięzce..
2.0 Benzyna
2003
Wszystko zależy od wzoru felg. Upieram się przy tym czarnym, a jeżeli już to można dołożyć czerwony lip, tak jak to jest w tym Leonie:
Miedziany też może być niczego sobie, no ale tak jak pisałem, wszystko zależy od wzoru felgi, tu siadło fajnie:
(chociaż nie wiem czy to czasem nie brąz?)
Masz zamontowaną tę dokładkę od Ibizy? Chciałbym zobaczyć jak to wygląda?
Miedziany też może być niczego sobie, no ale tak jak pisałem, wszystko zależy od wzoru felgi, tu siadło fajnie:
(chociaż nie wiem czy to czasem nie brąz?)
Masz zamontowaną tę dokładkę od Ibizy? Chciałbym zobaczyć jak to wygląda?
- Od: 5 cze 2014, 20:57
- Auto: Mazda 3 BK Top '05, 2.0 MZR (LF)
Fiat Punto 55 SX, 96'
Gałka skrzynia biegów i ten kolor leda we wnętrzu przynosi mi tylko jedno na myśl
Felga jak najbardziej na plus! 
-
Axela!
- Od: 5 maja 2014, 22:14
- Auto: Mazda3 BK Z6 2004r, HB. Winning Blue 27B <-- Było.
Jest Mazda 3 BP SKYACTIV G 2019 HIKARI. https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtop ... 2&t=212463