rav 75 napisał(a):Ja natomiast jak widzę "vat-marża" i do tego "vip-gwarancja" zapala mi się czerwona lampka.
Zapytaj czy da fakturę źródłową (pewnie nie,a nawet nie pokaże).
Dlaczego masz taką awersję do FV Vat-marża? Czego należy się obawiać przy zakupie auta na taką FV?
Pytam się jak najbardziej serio, gdyż sam zakupiłem auto na taką FV i wydaje mi się, że wszystko jest okej.
Jakie warunki muszą być spełnione aby taki zakup był bezpieczny?
EDIT:
Znalazłem taki artykuł:
http://www.pit.pl/zakup-auta-z-komisu-- ... hod-13416/a w nim:
"Uwaga na oszustów
Przy sprzedaży samochodów w oparciu o metodę VAT marża można czasami spotkać nieuczciwych sprzedawców. Problem ten dotyczy aut sprowadzanych z Unii Europejskiej. Jeżeli sprzedaży dokonuje firma zagraniczna, a odbiorcą jest przedsiębiorca, który posiada europejski numer NIP, stosowana do takiej transakcji stawka wynosi 0 %. Jest to bowiem po stronie sprzedawcy tzw. wewnątrzwspólnotowa dostawa towarów (WDT, art. 13 Ustawy o VAT). Podatek VAT od takiego zakupu powinien być zapłacony w Polsce. Jeżeli jednak nabywca samochodu szybko dokona jego sprzedaży rozliczając się w oparciu o metodę VAT marża lub dokona tego za pośrednictwem komisanta, to obowiązek zapłaty podatku VAT pojawi się już u ostatecznego nabywcy. Organy podatkowe potrzebują bowiem kilku miesięcy aby sprawdzić, czy samochód opodatkowany jest jako WDT u sprzedawcy i wówczas przy braku zapłaty podatku w Polsce rozpoczną poszukiwania nabywcy. Nieuczciwy przedsiębiorca z NIPem unijnym najczęściej jest trudny do znalezienia i odpowiedzialność ponosić będzie ostateczny nabywca.
Co więcej, komisant nie ponosi odpowiedzialności przy takiej transakcji, nie jest bowiem zobowiązany do sprawdzania, jak wcześniej był rozliczany zakup przez komitenta, który zleca mu pośrednictwo przy sprzedaży. Z kolei nabywca, w oparciu o otrzymaną fakturę, umowę i inne dokumenty, może legalnie zakupiony pojazd zarejestrować."
Za parę miesięcy napiszę Wam, czy dałem się naciąć

.