Witam,
mam zamiar kupic mazde mx-5 nowa od 2007 w gore i zastanawiam sie jak sprawdzi sie ten materialowy dach w zime? czy lepiej doplacic za hardtop'a ? Pozdrawiam
[NA/NB/ NC] Softtop a zima.
Strona 1 z 1
rgi poprawilem za ciebei temat, prosze o zapoznanie sie z regulaminm dzialu: http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=4306 . Dziekuje.
Co do tematu, a co mialoby sie z nim dziac? Po prostu nie skaldaj go na mrozie i nie skrob z lodu. Przezyje wieki.
Poz tym nowa mx5 w polsce dostepna jest tylko z HT chyba ze pod nowa masz na mysli uzywana z zagranicy.
Co do tematu, a co mialoby sie z nim dziac? Po prostu nie skaldaj go na mrozie i nie skrob z lodu. Przezyje wieki.
Poz tym nowa mx5 w polsce dostepna jest tylko z HT chyba ze pod nowa masz na mysli uzywana z zagranicy.
Less roof, more fun

Dzieki zapoznam sie.
tak chce sprowadzic z usa, zastanawiam mnie natomiast kwestia temperatury w srodku auta czy jest duzo zimniej niz w HT czy tak samo?
tak chce sprowadzic z usa, zastanawiam mnie natomiast kwestia temperatury w srodku auta czy jest duzo zimniej niz w HT czy tak samo?
-
rgi
W NB sprawny softtop jest bardzo szczelny, sądzę, że w NC również 
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Ulubione pytanie właścicieli cabrio – czy zimą jest zimno 

- Od: 6 paź 2007, 22:03
- Auto: MX-5 (NA) 1.8
rgi napisał(a):Dzieki zapoznam sie.
uwierz mi jest cieplutko w parę sekund zimą ! mam soft top , a autko nagrzewa sie momentalnie. w moim poprzednim aucie z hard topem w zimie marzłam bardziej niz w mazdzie z soft topem
- Od: 24 sty 2010, 13:21
- Auto: Mazda MX-5 (Eunos)
Napewno nie jest zimniej niż w 323f bg z zepsutym termostatem
.
Sorry za offtop, ale sama się przymierzam do kupna mx-5. Często sie zdarza nieszczelny softtop? Łatwo go uszkodzić? Trudno ocenić trwałość materiałów po zdjęciach
.
Sorry za offtop, ale sama się przymierzam do kupna mx-5. Często sie zdarza nieszczelny softtop? Łatwo go uszkodzić? Trudno ocenić trwałość materiałów po zdjęciach
- Od: 14 wrz 2009, 15:10
- Auto: Mazda 3 2.0 165 km 2014r.
Suzuki SX4 1.6 120km 2010r.
hello_kate napisał(a):Napewno nie jest zimniej niż w 323f bg z zepsutym termostatem.
Sorry za offtop, ale sama się przymierzam do kupna mx-5. Często sie zdarza nieszczelny softtop? Łatwo go uszkodzić? Trudno ocenić trwałość materiałów po zdjęciach.
Dach nigdy nie cieknie na glowe chyba ze jest przeciety. Jesli jzu to cieknie ze wzgledu na naturalne zużycie to robi to przy szybach – na uszczelkach. Ew. uszkodzenia widac golym okiem – poprzeczne pękniecia w miejscach zginania sie dachu przy jego zdejmowaniu.
Less roof, more fun

hello_kate napisał(a): Łatwo go uszkodzić?
podstawowa zasada to nie otwierać dachu przy ujemnych temperaturach
Winkle Kotliny http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewt ... 93#p490493
jeśli dach nie zostanie przecięty lub poniszczony, to nie ma prawa przeciekać w miejscu gdzie jest materiał...
nie należy otwierać dachu na mrozie
nie należy skrobać dachu
nie należy ze zbyt bliskiej odległości używać myjki ciśnieniowej w okolicy szyb (uszczelek), bo doprowadzi się do ich zniszczenia
jest ciepło, tak jak w każdym innym aucie
to tylko w naszym kraju są mity jakie są odnośnie bezdaszników, w tej kwestii jesteśmy daleko za....
nie należy otwierać dachu na mrozie
nie należy skrobać dachu
nie należy ze zbyt bliskiej odległości używać myjki ciśnieniowej w okolicy szyb (uszczelek), bo doprowadzi się do ich zniszczenia
jest ciepło, tak jak w każdym innym aucie
to tylko w naszym kraju są mity jakie są odnośnie bezdaszników, w tej kwestii jesteśmy daleko za....

- Od: 8 paź 2009, 11:09
- Auto: evo9
stanley napisał(a):Pytanie czy w softtop zimą jest zimno zadają idioci
Proszę, daruj sobie może tego typu epitety.
"Nie ma głupich pytań, są tylko głupie odpowiedzi" – niekiedy się sprawdza.
Dla takiego laika w temacie roadster/cabrio jak ja, temacik przydatny
Przy okazji, ładnie odkopałeś temat

Strona 1 z 1