![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
www.mazdaspeed.pl
Hickx napisał(a):1-1,5 l dolewki oleju na 10.000 tys.
siwy_dymek napisał(a):na mobilu wsysal mu silnik 2,5litra na 10kkm, a na midlandzie 800ml
siwy_dymek napisał(a):dzieki takim watka kazdy moze z siebie wyrzucic jakies usterki
Hickx napisał(a):i skończcie już ten daremny i wielokrotnie wałkowany temat
Hickx napisał(a):Ludzie jeżeli dla Was 1-1,5 l dolewki oleju na 10.000 tys. w 10 letnim samochodzie to dużo to wybierzcie się do salonu!
no ja wiem ze tam juz nie ma tego problemu, ale mimo wszystko, ponizej 97 roku jezdzi multum do n-tej efekHickx napisał(a):Mumin ma autko z 97...
Maro napisał(a):A ja jestem zadowolony z Swojej madzi BA 1.8 BP Madzia ma przejechane 110000 tyś kilometrów przebieg oparty na książce serwisowej i przejechałem już 2tyś kilometrów a na bagnecie nic nie było.
Zapewne miał rację ze swojego punktu widzenia.andi68 napisał(a):nigdy nie będzie
tak, jak należy
Maro napisał(a):Kolega ma Z5 z 1996 przebieg 169tyś nie ma ksiązki serwisowej ,więc nie wiadomo jak to było z przegladami i też silnik praweie nic nie pali oleju. Chodzi cichutko i sie zbiera.
To wszystko zalezy jak ktoś użytkuje auto. Jeśli jest kacony to wiadomo ,że żywotność silnika sie zmniejsza. A wiadomo Madzia ma sylwetkę sportową ,o małej mocy silniku ,więc zdażają sie często silniki już zjeżdzone i z tąd sie bierze problem z braniem oleju
andi68 napisał(a):323 F i C z silnikiem Z5 to nie sportowe samochody ale większość poprzednich właścicieli pewnie o tym nie pamiętała.
siwy_dymek napisał(a):Kajman 323F (Family), samochod byl czesto kupowany jako maly rodzinny! Watpie zeby nim jezdzili sami rajdowcy...
Kajman napisał(a):eFka zawsze sie kojarzyla z czyms sportowawym i większosć ludzi uzywa jej jak sportowego. Niestety. Rozwinięcie nazwy nie zmienia aspiracji właścicieli.
sołtys napisał(a):Kajman zgodnie z twoją teorią, co druga honda Civic z lat 90-tyvh powinna żreć olej jak smok, A one jakoś tak często nie mają takich problemów to co tylko F-ki były katowane bzdura. Mazdzie nie udał sie zbytnio ten silnik i tyle co nie znaczy że jest to zły samochód.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości