Migająca kontrolka poduszek
Strona 1 z 1
Witam gdy przekrece kluczyk to kontrolka poduszek świeci długo przestanie a potem mignie 3 razy krótko przerwa znów 3 razy krótko przerwa i znów 3 razy krótko i tak bez końca o co chodzi mam mazde 323f 2.0 DiTD 2003r nie wiem czy poduszki wystrzelone bo kupilem to auto wczoraj juz z tym defektem
Szukaj tutaj opisu błędów
viewtopic.php?t=59692
viewtopic.php?t=59692
być może wystarczy poprawić połączenie pomiędzy kostkami złącz elektrycznych – chodzi o przewody przyłączeniowe foteli(pod fotelami)
U mnie często po maksymalnym odsunięciu fotela pasażera również migała kontrolka.
Posprawdzaj te kostki, wyczyść, lekko podoginaj konektorki,żeby był właściwy styk i być może usuniesz usterkę..
U mnie często po maksymalnym odsunięciu fotela pasażera również migała kontrolka.
Posprawdzaj te kostki, wyczyść, lekko podoginaj konektorki,żeby był właściwy styk i być może usuniesz usterkę..
Historie mojej młodości :
[url]https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=102&t=151548&start=140[/url]
staraj się nie rozlewać zbyt dużo przelewając z pustego w próżne...
[url]https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=102&t=151548&start=140[/url]
staraj się nie rozlewać zbyt dużo przelewając z pustego w próżne...
Witam jestem świeży jak nabiał w biedronce mam podobne kłopoty z tym że u mnie po zapaleniu silnika nie gasną 3 kontrolki ABS, Ręczny i Poduszka powietrzna ratatunku....nie mam pojecia co z tym zrobic
-
szwagier123
szwagier123 napisał(a):Witam jestem świeży jak nabiał w biedronce mam podobne kłopoty z tym że u mnie po zapaleniu silnika nie gasną 3 kontrolki ABS, Ręczny i Poduszka powietrzna ratatunku....nie mam pojecia co z tym zrobic
Padł ci system EBD, czyli czujniki ABS pójdą do wymiany. Codo ręcznego sprawdź, czy nie masz wycieku płynu hamulcowego albo czy w ogóle masz ten płyn w zbiorniczku
Dopisano 22 sie 2016, 01:28:
Dwojas napisał(a):Prawdopodobnie błędy 47 i 48 czyli bardzo częsta usterka w BJ. Jest to uszkodzona mata obecności pasażera w fotelu
Pewnie mata pasażera – przeczyść styki i wtyczki (na odłączonym aku), a jak nie pomoże to poszukaj jakiegoś emulatora i podłącz go zamiast wadliwej maty
- Od: 25 lip 2013, 21:08
- Auto: Jest: Mazda6 GL'17
Była: MAZDA6 GH '08 Była: MAZDA 323F SPORT '03
Dziena Panowie w piatek odstawie do mechanika i niechaj działa w tygodniu jakos trzeba do pracy jeździc heheeh pozdro
-
szwagier123
Witam,
mam Mazde 3 BK, od jakiegoś czasu nie gaśnie po odpaleniu lub zapala się w czasie jazdy kontrolka poduszek powietrznych, zarówno jak jeżdżę sam lub mam pasażera. Nie ma reguły kiedy ta kontrolka się zapala a kiedy gaśnie. OCB
mam Mazde 3 BK, od jakiegoś czasu nie gaśnie po odpaleniu lub zapala się w czasie jazdy kontrolka poduszek powietrznych, zarówno jak jeżdżę sam lub mam pasażera. Nie ma reguły kiedy ta kontrolka się zapala a kiedy gaśnie. OCB
- Od: 1 sty 2009, 23:09
- Auto: 3 '03r BK 2.0i 16V 150 KM
Strona 1 z 1