Cześć.
Powiedzcie ile czasu/km trwa adaptacja po odłączeniu akumulatora na ok 40 minut( spawanie wieszaka tłumika )? może da się jakoś przyspieszyć proces adaptacji.
Przed odłączeniem wszystko było ok, po zatrzymaniu/wciśnięciu sprzęgła obroty od razu ustawiały się lekko poniżej 750 (3 kreska), a teraz wahają się parę razy od 500 do 1000 i dopiero po chwili ustawiają na ok 750. Przejechałem już 150 km i dalej takie wahania, najgorsze, że po naciśnięciu sprzęgła potrafią tak spaść obroty, że aż prawie dławi silnik.
Na razie nie używam LPG, tylko na Pb.
Z góry dzięki za odpowiedź.
adaptacja po odłączeniu akumulatora
Strona 1 z 1
Dokladnie jak gieniek pisze ,teraz musisz zresetowac ecu i ponownie zadoptowac tb, 20 minut bez wlaczania czego kolwiek tylko silnik
Proste są dla szybkich samochodów,zakręty dla szybkich kierowców. CMc.
W końcu mazda się "nauczyła"
, co prawda całość trwała ponad 300 km, a zrobiłem tak jak radziliście:
-reset
-włączenie do rozgrzania bez radia, nawiewu itp...
Przez te 300 km cały czas "szukała" wolnych obrotów, raz delikatniej, a czasami tak, że aż gasł silnik, aż raz postałem w korku, jada przez dłuższy czas na 1 i następnego dnia wolne obroty się unormowały.
Dzięki wszystkim za rady.

-reset
-włączenie do rozgrzania bez radia, nawiewu itp...
Przez te 300 km cały czas "szukała" wolnych obrotów, raz delikatniej, a czasami tak, że aż gasł silnik, aż raz postałem w korku, jada przez dłuższy czas na 1 i następnego dnia wolne obroty się unormowały.
Dzięki wszystkim za rady.
- Od: 19 sty 2015, 12:48
- Auto: Mazda 6 (GG) 1.8 benzyna/LPG/120KM, 2007r, hatchback
Strona 1 z 1