Witam wszystkich!
Moj problem dotyczy Mazdy 3 rok 2006 po lif 1.6 diesel. samochod po wyjechaniu z myjni mial problem z odpalenie dokladnie 2 razy probowa;lem za 3 nie bylo juz zaplonu i zaczela swiecic sie kontrolka od imo (czerwony samochodzik z kluczykiem) probowalem z kabli nic pojechalem po 2 kluczyk nic jak przekrecam kluczyk gasnie tylko radio ale nic nie slychac zero rozrusznika nic wiec laweta i do elektryka. Elektryk nie mogl polaczyc sie z kompem wiec zostawilem autko na 2 dzien zadzwonil elektryk zebym przyjechal i cos zobaczyl okazalo sie ze po uderzeniu (kiedys samochod mial kolizje) kable byly odktyte od komputera wiec zasugerowal ze to chodzi o to wiec wymienil kable i zaizolowal bez wymiany calej wiazki. potem zadzwonil ze nie ma napiecia i nowy akumulator bo nie byl wymieniany od 7 lat potem okazalo sie ze wczesniej mial wyciety filtr dpf. po wymianie kabli i akumulatora nadal jest ten sam problem.
Dopisano 16 lut 2016, 18:22:
dzwonil wlasnie elektrykj i powiedzial ze to imo i ze potrzebuje emulatora czy jest wgl emulator do mazdy 3 na imo?
Problem z odpaleniem
Strona 1 z 1
Nie wiem czy jest immo ale jak by padło zabezpieczenie to by silnik kręcił bez odpalania
Oddam 2 czujniki ABS
Szpilki do kół
Ozonowanie samochodów i pomieszczeń.
Szpilki do kół
Ozonowanie samochodów i pomieszczeń.
To sam nie wiem co to tymbardziej ze nie chce topic kasy po wlozeniukluczyka nadal miga immo i podswietlone sa kontrolki wlacza sie radioale kiedy przekrecam kluczyk gasnie radio i to wszystko nie slychac nic
-
szlosa
Witam,miałem podobnie,migająca kontrolka immo i brak reakcji na zapłon ,w moim przypadku przyczyną było złącze z wiązką przewodów znajdująca się w skrzynce bezpieczników pod maska a dokładnie pojedyńcze wsówki w kostce nie łączyły,wystarczyło wypięcie złącza i ponowne wpięcię oraz dociśnięcie każdej wsuwki osobno w złączu.
- Od: 1 paź 2013, 19:01
- Auto: Mazda 3 BK 1.6 CiTD.
109KM
2005r.
Strona 1 z 1