przez Richie » 28 lut 2011, 11:45
Witam,
Tak to (przynajmmniej wizualnie) ten model. Sciągnąłem go bezpośrednio z Chin, ponieważ w tym czasie nie znalazłem jeszcze tego (lub podobnego) modelu w Polsce, czyli dla CX-7 po FL (2010 r). Zamontowałem sam (prawie), więc koszt był niewielki. Mam trochę smykałki do majsterkowania, więc nie było z tym problemu. Oddzielny mikrofon i ewentualną antenę do TV (którego niestety nie mam w moim odtwarzaczu) zamontowano mi w warsztacie, ponieważ odpinanie bocznych listw (przy szybie), którymi trzeba poprowadzić przewody, może być kłopotliwe. Co się tyczy mojej opinii. Po kilku miesiącach użytkowania i trzeźwej ocenie można już coś więcej powiedzieć. Generalnie sprzęt zdaje egzamin, jednakże nie jest wolny od wad. Pierwszy problem – radio (nie ma automatycznego śledzenia stacji nadawczej) tzw AF, więc jak pojedziesz dalej niż zasięg konkretnej anteny – zgubi sygnał i nie przełączy. Dodatkowo – RDS pokazuje co chce i kiedy chce i to w oknie nazwy stacji, więc bałagan totalny. W zasadzie soft radia do całkowitej poprawki. Odtwarz MP3 – działa w miarę ok, ale mi brakuje np. rozbudowanego korektora częstotliwości i innych bajerów takich jak np. "analizator widma". Telefon poprzez Bluetooth – bez większych problemów, jednakże dużym błędem jest brak możliwości strowania telefonem przyciskami w kierownicy (odbiór i zako ńczenie rozmowy) .Nawigacja działa w miarę sprawnie – bez problemu można wgrać dowolną. Odtwarzacz filmów avi – bez zastrzeżen i to w maksymalnej rozdzielczości ekranu. Ostatnio pojawił się u mnie problem z podswietlaniem przycisków w tzw "trybie nocnym" – wydaje mi się że coś tam nie łączy i podswietlanie zmienia się dopiero po jakimś podskoku na więszej dziurze w drodze. Zdaje się że to właśnie ta "chińska" jakość wychodzi. Mam nadzieję, że nie będzie się działo nic więcej. Reasumując, – jestem ze sprzętu średnio zadowolony. Być może to przypadłość mojego modelu.
Teraz jest ten komfort, i można zadzwonić do firmy, która oferuje sprzęt i zapytać o to co wyżej wspomniałem. (przede wszystkim radio). Co do ceny samego urządzenia, jak podliczysz koszt przesyłki, cło etc no i oczywiście gwarancję (na brak której niestety ja muszę narzekać) to wychodzi to samo. Pozdrawiam.