Wybieram się na pierwszy przegląd po roku użytkowania auta, w połowie lutego. Przebieg 9800km.
Poza niestety naprawa blacharska auta, dosyć poważna, po kolizji w sierpniu tamtego roku, nic się nie działo.
Zastanawia mnie jednak jedna rzecz-pod autem na parkingu, są ciemne plamy. Wyglada jakby coś wyciekało brudnego z podwozia. Tez tak macie?
Byłem z tym w aso, to powiedzieli, ze to normalne, ze to skrapla się w układzie wydechowym, przy różnicach temperatur. Pokazywali mi otworek w rurze wydechowej, który do tego służy. OK, niech będzie, faktycznie nie jest to olej, sam to zauważyłem, (brudne ale nie tluste plamy), ale wygląd miejsca parkingowego nieciekawy. Ciagle stawiam w tym samym miejscu i tylko zależy czy przodem czy tyłem parkuje, dwie jebitne czarne plamy są. Nowe auto a sasiedzi pewnie myślą, ze olej gubię.
Plama pod autem
Strona 1 z 1
Ostatnio edytowano 6 lut 2016, 01:25 przez darrecki, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Pytanie dot. oprogramowania przeniesione do odpowiedniego watku
Powód: Pytanie dot. oprogramowania przeniesione do odpowiedniego watku
Co do syfu, to raczej z klimy cieknie, wiem o co Ci chodzi bo też to zaobserwowałem, jak się schylisz to można zobaczyć po obu stronach wezyki mniej więcej na wysokości tłumika nie słyszałem o odprowadzeniach wypocin z wydechu więc się nie wypowiem. Aczkolwiek przy zmianie seryjnego wydechu nie zostawiliśmy żadnych "dziurek" ku temu.
Ostatnio edytowano 6 lut 2016, 17:33 przez darrecki, łącznie edytowano 2 razy
Powód: Porządki
Klima się "poci" na czarno? Poza tym nie używam w ogóle klimy, nawet Eco czy do odparowania szyb. Tzn używam, ale przy dużych upalach tylko.
Może podłoże nie jest czyste i zmoczone skroplinami z klimy tak się dzieje. Mówię, nie wypowiem się co do wypocin z wydechu bo u mnie to nie wystąpiło. Jedynie z wezykow od klimy, które w sumie też za czyste nie są same w sobie będąc pod spodem
A to źle że nie używasz, przynajmniej trybu ECO, po dłuższym okresie nie używania będziesz miał bardzo "przyjemny" zapach z nawiewow.
A to źle że nie używasz, przynajmniej trybu ECO, po dłuższym okresie nie używania będziesz miał bardzo "przyjemny" zapach z nawiewow.
czareq napisał(a):Zastanawia mnie jednak jedna rzecz-pod autem na parkingu, są ciemne plamy. Wyglada jakby coś wyciekało brudnego z podwozia. Tez tak macie?
Mam dopiero przejechane ok. 6k ale ani plamki pod autem nie miałem – oczywiście poza "czystymi" skroplinami z klimy ( samochód stoi w garażu więc każdą kropkę zauważę ). Otworek w rurze wydechowej ? – osobiście nie słyszałem nigdy o takim rozwiązaniu. A tak z ciekawości, to w którym miejscu się on znajduje ?
- Od: 28 paź 2015, 23:51
- Auto: Mazda 3 BM 165KM HB 2015
Sky Passion
No ja demontujac swój seryjny wydech końcowy nie widziałem takowych
Widziałem tylko skropliny z klimy w pobliżu tłumika.
Może warto się do innego ASO udać z taką dolegliwościa
Widziałem tylko skropliny z klimy w pobliżu tłumika.
Może warto się do innego ASO udać z taką dolegliwościa
U mnie tez nie ma zadnych plam pod autem poza kropel wody po klimie.
Ostatnio edytowano 6 lut 2016, 17:37 przez darrecki, łącznie edytowano 2 razy
Powód: Sarkazm nie jest wskazany
Powód: Sarkazm nie jest wskazany
Jest problem bo w Gdańsku nie ma dużego wyboru. Na szczęście są dwa serwisy i właśnie jade do drugiego na przegląd. Jak będę miał możliwość to zrobie zdjęcie tego otworu w wydechu.
Te plama pojawia się jedna, nie jest brudna od podłoża napewno. Wygląda jak olejowa, ale szybko w miarę się zmywa (nie jest tlusta). Może ma znaczenie, chociaż wątpię, że mam tylko jeden wydech (silnik 1.5)?
Te plama pojawia się jedna, nie jest brudna od podłoża napewno. Wygląda jak olejowa, ale szybko w miarę się zmywa (nie jest tlusta). Może ma znaczenie, chociaż wątpię, że mam tylko jeden wydech (silnik 1.5)?
Ostatnio edytowano 6 lut 2016, 17:37 przez darrecki, łącznie edytowano 1 raz
Strona 1 z 1