No i przetwornica zamówiona....250 zł.......mam nadzieję, że tylko jej się dostało ........jutro wymiana.......
I po wymianie.....wszystko działa :–)
Xenony – Różne problemy
Witam, mam taki problem.
Jak auto stoi to obszar oświetlany przez xenon wydaje się dość długi, ale gdy jadę szybciej mam wrażenie, że struga światła się skróciła, wydaje mi się, że świeci max na 15 metrów przed autem. Czy to jest normalne w przypadku reflektorów xenonowych?
Kolejne pytanie to czy w M5 przy zapalaniu reflektorów lampy powinny wykonać samopoziomowanie? Bo gdy włączam światła nic takiego nie widać, lampy świecą w to samo miejsce cały czas.
Pozdrawiam
Jak auto stoi to obszar oświetlany przez xenon wydaje się dość długi, ale gdy jadę szybciej mam wrażenie, że struga światła się skróciła, wydaje mi się, że świeci max na 15 metrów przed autem. Czy to jest normalne w przypadku reflektorów xenonowych?
Kolejne pytanie to czy w M5 przy zapalaniu reflektorów lampy powinny wykonać samopoziomowanie? Bo gdy włączam światła nic takiego nie widać, lampy świecą w to samo miejsce cały czas.
Pozdrawiam
- Od: 9 gru 2015, 18:17
- Auto: Mazda 5 2.0 MZR. Rok 2008 (Po lifcie)
U mnie też nie ma samo-poziomowania. Ponoć nie wszystkie mają – gdzieś wyczytałem ale nie twierdzę , że tak musi być. Pytanie czy tak jest w istocie 

MAZDA SIĘ NIE PSUJE TO LUDZIE PSUJĄ MAZDY

wg przepisów jeśli są fabryczne lampy Xenon to musi być automatyczne poziomowanie + spryskiwacze reflektorów.
Tu raczej model i wyposażenie nie ma znaczenia. To wymóg.
Także jeśli masz u Siebie pokrętło do ustawiania świateł, to raczej xenony masz dołożone nie oryginalnie.
Tu raczej model i wyposażenie nie ma znaczenia. To wymóg.
Także jeśli masz u Siebie pokrętło do ustawiania świateł, to raczej xenony masz dołożone nie oryginalnie.
Są oryginalne a samo-poziomowania brak
– chodzi o ruch świateł góra dół po odpaleniu – nie mylić z poziomowaniem pod obciążeniem
Regulacji świateł brak
MAZDA SIĘ NIE PSUJE TO LUDZIE PSUJĄ MAZDY

Dokładnie, u mnie też nie ma tego pokrętła więc ksenon uważam za oryginalny, zwłaszcza że są też spryskiwacze. Ksenon sam w sobie się poziomuje – sprawdziłem obciążając bagażnik, ale nie ma tego samopoziomowania się przy odpaleniu świateł. Stąd też wyszło moje pytanie odnoście długości oświetlanej drogi przy wyższych prędkościach.
- Od: 9 gru 2015, 18:17
- Auto: Mazda 5 2.0 MZR. Rok 2008 (Po lifcie)
jeśli poziomowanie przy obciążeniu działa. to nie ma się czym martwić, widocznie ten typ tak ma i przy odpalaniu startują xenony z ostatniej zapamietanej pozycji, czyli tej przy której zostały wyłączone
Nadane telegrafem Z1
Nadane telegrafem Z1