Zakupiona Mazda5 z innym silnikiem niz powinien być. Jak wybrnąć z tej sytuacji?
1, 2
Robię co mogę,byłem u rzecznika praw konsumenta,niestety straciłem tylko urlop,w niczym nie pomógł,wynajmij pan adwokata.Pisałem do tej niemki co była wlaścicielem,tego auta adres z brifu ale nie odpisala na razie,może za bardzo ją postraszyłem policją.Chciałem ustalić gdzie nastąpiła zamiana.Wedugl DSRu ,ktory dostalem od kolegi @marianka,przebieg oryginalny.A sprzedawca stwierdzil że mogę mu oddać samochud jak mi parametry nie pasują,ale w takim stanie jak od niego wyjechalem,a doskonale wie że jest tam LPG,a silnik sie rozsypał.Ale teraz dobra wiadomość przywieźli mi dziś motir 2.0 LF,oczywiście używany ale ponoć w super stanie,wiec przystępuję do naprawy ,oczywiście z dokładną dokumentacją napraw,i rachunkami aby madzie ożywić którá sie nawet nie nacieszyłem 
- Od: 10 sie 2015, 04:41
- Auto: Mazda5,2.0pb+lpg,rok2006
Znam osobę w Polsce której pomagałem odzyskać dokumenty w Belgii do auta, 3lata sądzenia udało mu sie wygrać i czeka na kasę. Handlarza więcej to kosztuje teraz niż zarobił na przekręcie.
Powodzenia w walce.
Powodzenia w walce.
Ostatnio edytowano 23 sty 2016, 09:38 przez Marianek, łącznie edytowano 1 raz
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
-
Zoom -Zoom from Belgium
- Od: 26 mar 2010, 14:31
- Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.
Mają ludzie sytuacje. Nie ma co . Powodzenia w walce.
MAZDA SIĘ NIE PSUJE TO LUDZIE PSUJĄ MAZDY

Tak to chyba będzie wyglądało dopuki nie zmienią prawa,aby handlarze ni kombinowali.Czeka mnie długa walka,adwokat stwierdził że rozsądny sędzia zakończby sprawe na 1wszej rozprawie ,przy tych dokumentach co posiadam,ale to jego opinia ,tymczasem handlarz sie śmieje i sobie sprzedaje dalej ,bo co mi zrobisz 

- Od: 10 sie 2015, 04:41
- Auto: Mazda5,2.0pb+lpg,rok2006
-
Im trudniej, tym lepiej
- Od: 19 cze 2015, 07:10
- Auto: Mazda 6 GY LFVE '06
Mazda 323 BG B6 '92
1, 2