Nie można odpalić silnika

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez hjalti » 4 sty 2016, 03:50

Witam, jestem od miesiaca nowym posiadaczem cx3, niekorzystalem z auta 2 dni ,byl mroz ok 3 st,dzisiaj chcialem odpalic auto ale ku mojemu zaskoczeniu auto nie odpalilo, po wcisnieciu sprzegla i przycisku start rozrusznik krecil lecz silnik nie odpalal, czy to wina aumulatora? Powylaczalem chyba wszystko co czerpie energie tz swiatla ,klima, podgrzewanie siedzen itd. I sprobowalem ponownie odpalic lecz bez skutku.Czy ma to zwiazek z systemem i-stop?Z racji ze byla niedziela nie moglem skontaktowac sie z serwisem, mieszkam zagranica (islandia).mial ktos podobny przypadek? Dzisiaj zadzwonie do serwisu i zdam relacje co bylo przyczyna.
hjalti

Postprzez Sosenka » 5 sty 2016, 11:15

Hej,

udało Ci się rozwiązać problem?

Mi na mrozie odpala bez problemów, nooo może sekundę dłużej kręci.
Forumowicz

Od: 1 sie 2015, 11:21
Auto: Były: Honda Civic, Toyota RAV4
Jest: Mazda CX-3 2015r. 120KM 6MT SkyPassion Soul Red

Postprzez tomasz_dk » 18 sty 2016, 10:47

Witam,
Nie oferuje Mazda assistance 24/7 do nowych samochodów? To może jednak znowu zdecyduję się na Nissana...

Pozdrowienia
Tomasz
Początkujący

Od: 31 paź 2015, 19:28
Auto: Nissan Note 1.4

Postprzez toruńczyk » 18 sty 2016, 19:58

Oj Tomaszu ...niewierny? ;)
Powodzenia w salonie Nissana ... tylko jego starych typów absolutnie nie porównuj z obecnymi . Dodam więcej ... mało ,że dostaniesz Asistans to teraz Nissan obligatoryjnie daje jeszcze auta zastępcze jak Twoje zostawisz w serwisie ! Nie wiem czy jest tak dobrze czy aż tak żle z Nissanami ?!
Ja wolę jeździć bez takich obaw a jak widzisz to nasz Kolega z Islandii chyba przez jakiś bzdet nie mógł uruchomić swoje auto ,że nawet nie chciał się z nami podzielić !?
papa
Forumowicz

Od: 8 lis 2015, 21:02
Auto: Mazda CX-3 – 2016r. , 2.0Pb – 120KM , AT , Sky Passion , Soul Red .

Postprzez mapell » 19 sty 2016, 12:27

Nie oferuje Mazda assistance 24/7 do nowych samochodów?

Mazda daje 3 lata assistance do nowych CX-3.
Początkujący

Od: 5 lis 2014, 13:41
Auto: Mazda CX-3 SkyPassion Crystal White Pearl

Postprzez hjalti » 19 sty 2016, 14:43

witam, nastepnego poranka przy temperaturze +3st z trudem ale odpalil, wnioskuje ze mialem rozladowany zbytnio akumulator, gdyz malo jezdze a podczas jazdy mialem wlaczone wszystkie systemy oswietlenie, klime, ogrzewanie foteli na full dla kierowcy i pasazera, ogrzewanie tylnej szyby. Moja zona obecie jezdzi z dzieckiem do przedszkola a to niedaleko, a korzystala z tych wszystkich udogodnien na full , stad akumulator dostawal w kosc na mrozie. Obecnie odpala na mrozie bez problemow.
hjalti