Słabo działający nawiew.
1, 2
dokładnie...proszę nie robić OT.. skoro kolega napisał, że filtr ma nowy, to należy chyba szukać przyczyny w innym kierunku (przynajmniej w tym konkretnym przypadku) 

Moim zdaniem, jeśli jest klimatronik, należy sprawdzić serwonapędy klap kierujących powietrze. Tak jak sugerował Michu_M6.
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, Wyświetlaczy m6, Toyota Avensis
Naprawa ZMIENIAREK (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9 i inne
Wyjścia RCA do zewnętrznego wzmacniacza. Płyta startowa do nawigacji GH
kontakt 503304123
http://www.mazdaspeed.pl/forum/search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&keywords=podz*+airbob*
Sprzedam oryginalny moduł zmieniarki na 6CD do mazdy 3 i 6, montaż
Żarówki podświetlenia klimatronika
kontakt 503304123
Naprawa ZMIENIAREK (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9 i inne
Wyjścia RCA do zewnętrznego wzmacniacza. Płyta startowa do nawigacji GH
kontakt 503304123
http://www.mazdaspeed.pl/forum/search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&keywords=podz*+airbob*
Sprzedam oryginalny moduł zmieniarki na 6CD do mazdy 3 i 6, montaż
Żarówki podświetlenia klimatronika
kontakt 503304123
Nie znam dokładnie możliwości Forscana ale w innej popularnej marce, mając kabel i komputer, jest możliwość zrobienia auto kalibracji klimatronika. Sczytuje on wtedy od nowa położenia krańcowe klap, lub można zrobić powrót do ustawień fabrycznych. Jest to częsta przyczyna niedomagań klimatronika w tamtych autach
Przy czym oczywiście komputer nie wykazuje błędów, po prostu bazuje na złych parametrach i działa mniej efektywnie...
Ale to już musi się ktoś wypowiedzieć kto jest bardziej ogarnięty w Forscanie.
Przyda się też opinia kogoś kto wybebeszał wnętrze auta – może pamięta jakie jest dojście do serwomotorów... Może da się je wyjąć bez demontażu całej deski i sprawdzić ich działanie. Może jakieś cięgno, łączące serwomotor z klapą nawiewu, spadło lub pękło i nie domyka klap....
To tylko moje sugestie po doświadczeniach z innym autem – w Maździe tego nie robiłem.
Ale to już musi się ktoś wypowiedzieć kto jest bardziej ogarnięty w Forscanie.
Przyda się też opinia kogoś kto wybebeszał wnętrze auta – może pamięta jakie jest dojście do serwomotorów... Może da się je wyjąć bez demontażu całej deski i sprawdzić ich działanie. Może jakieś cięgno, łączące serwomotor z klapą nawiewu, spadło lub pękło i nie domyka klap....
To tylko moje sugestie po doświadczeniach z innym autem – w Maździe tego nie robiłem.
- Od: 5 mar 2014, 20:17
- Auto: Mazda 6 GY, LF, 2007
Michu_M6 napisał(a):Tak z ciekawości... PawelSWD czy udało się zlokalizować przyczynę problemów?
Przyznam szczerze, że trochę to "olałem", ale w marcu jestem ugadany ze znajomym mechanikiem i będziemy szukali problemu.
Na pewno się podzielę
- Od: 27 kwi 2015, 20:19
- Auto: Mazda 6 I, Kombi, 2004 r., 1,8 Benzyna+LPG
1, 2