Zwracam się pierwszy raz do forumowiczów Mazdy z prośbą o pomoc
Niestety nadszedł moment, kiedy muszę zakupić samochód z racji powiększającej się rodziny.
Przerobiłam wszelkie marki od A – Z, włącznie z radami taty – nie kupuje się Fiatów, Fordów i Francuzów. O wymarzoną Hondę bardzo ciężko, a że zależy mi na czasie padło na Mazdę 6. Odpowiada mi wizualnie, wielkościowo i cenowo.
Jestem z Poznania i mam na oku kilka modeli, zwracam się do Was z prośbą o opinię samochodów z linków lub pomoc bezpośrednią w kupnie konkretnego modelu, może znacie mechanika lub fanatyka Mazdy z mojego rejonu, który mogłby pojechać ze mną do komisu i sprawdzić samochód od stóp do głów (oczywiście odpłatnie) ?
Dzisiaj byłam w komisie, jednak model który mnie interesował jak się okazało sie ma książki serwisowej (podejrzewam, że większośc takich ksiązek dla samochodów w komisach i tak pochodzi z allegro, więc nie przeraziło mnie to zbytnio) posiada nr VIN, jednak co mi z tego numeru, jeśli naprawy u Pana Mietka w garażu nie są w to wpisywane. Auta nie udało się odpalić, bo akumulator był padnięty. Szkoda mi trochę, bo samochód wyglądał dosć dobrze, jak na mój kobiecy gust.
Mowa o tym modelu:

będę wdzięczna za każdą sugestie, opinię i radę,
pozdrawiam,
Aga !