Witajcie odświeżę trochę temat mianowicie kupiłem madzie tydzień temu i podczas jazdy do domu tempomat działał działał i przestał.... Tzn zapala się kontrolka Cruse Main jednak jak próbuje ustawić SET nic się nie zapala. Zrobiłem test wg instrukcji i wszystkie kody wymiguje jak trzeba. Gdzie szukać przyczyny może jakiś kabelek sam nie wiem.
Acha jeszcze jedno po punkcie 2 błyska kod 35.
Co może być zepsute czujnik przy pedale sprzęgła?? Sprawdziłem rozebrałem przeczyściłem styki ma ktoś może dostęp do schematu elektrycznego tempomatu gdzie to mogę znaleźć??
Problem z tempomatem, Mazda 626GF 2.0l benzyna
no jakieś plus minus 3km/h. chodzi mi właśnie o te różnice w pochyleniu terenu. na prostej jest ok. poruszałem się na przykład oplem omegą z tempomatem to tam nawet nie drgnie wskazówka pod górę czy z górki a tu wystarczy delikatne pochylenie i widać to po wskazówce. w oplu jest całkowicie elektroniczny na silniczku krokowym a tutaj chyba podciśnieniowy i może stąd te różnice.
Wie ktoś co może być nie tak, gdy tempomat wymiguje wszystkie kody (był problem z czujnikiem sprzęgła, ale to dlatego że nie był naciśnięty przez pedał – przekręciłem trochę do góry i problem zniknął), jednakże sam w sobie nie działa? Zaświeci się żółta kontrolka, jednakże zielona już cokolwiek bym nie robił w trakcie jazdy się nie załączy...
- Od: 2 paź 2016, 12:01
- Auto: Mazda 626 2.0 1998r