KMBak napisał(a):Żadne zaśmiecanie.
Ok. Nie ma problemu.
KMBak napisał(a):Ocenianie auta jako "niepraktycznego" w tym ujęciu jest trochę krzywdzące
Nie zgadzam się. Taka jest moja ocena. Mam 323f BJ od 8 lat z LPG i dla mnie jest to auto bardziej praktyczne od obecnej M3 BL. W związku z niedopasowaniem do moich potrzeb nadal podtrzymuję auto jako niepraktyczne zgodnie z wymaganiami, które posiadam.
Tematu rdzy nie poruszam i nie wchodzę głębiej w specyfikacje bo pierwsze kryterium dla mnie nie zostało spełnione. Jest to tak czy owak ocena krzywdząca czy nie ale to ocena. Jak komuś to nie przeszkadza to nie będzie się przejmował małym zbiornikiem LPG skoro zamierza jeździć tylko po mieście itp...
Jednocześnie dla kogoś podstawowym kryterium może być np. trzeszczący fotel kierowcy. Skoro ktoś pisze opinię, że fotel kierowcy trzeszczy to to też będzie opinia krzywdząca? Jest to opinia i jest jaka jest.
KMBak napisał(a): Praca też może być przyjemna.
Potwierdzam, nie wnikam, wierz mi doceniam

KMBak napisał(a):Ale, że jest niepraktyczne, bo nie ma wnęki na pełny zapas i w związku nie wejdzie tam duży zbiornik gazu to już słabo.
Tak słabo z tym rocznikiem Mazd3. Ciekawe jak mają najnowsze 3? Ale tam z kolei prawie wszystkie benzyny z DISI zostaje tylko 2.5?(nie wiem)
Nie zgadzam się i ponownie podtrzymuję zdanie. Planując zmianę mojej poczciwej BJ'ki na pierwszy ogień poszła właśnie BL. I jak widać mam argumenty ku temu żeby oceniać ją jako auto dla mnie niepraktyczne zgodnie z moimi kryteriami wyboru. Pomimo, że nie potrzebuję dużego samochodu i gabarytowo M3 z bagażnikiem dachowym na dłuższe rodzinne wypady by mnie zadowoliła (2 dzieci już bez wózków

– czas na rowerki

) to w związku z powyższymi rozwiązaniami producenta oceniam ją jako niepraktyczną i zdanie podtrzymuję. Jakby mnie było stać na benzynę bez LPG to..... tematu by nie było.
Rozważałem również Hondę Civic VIII lub IX ale tam jest podobna sytuacja.... nie ma pełnego zapasu ale np. w Oplu Astrze H jest pełne koło i nie powiem, że się nie zastanawiałem... Myślałem o Toyotach, hybrydach (bez LPG oczywiście) ale na taki krok nie jestem jeszcze gotowy tym bardziej, że jeśli już takie autko (hybrydę) jeśli miałbym kupować to tylko nowe....
Pozostaje M6 GH starsza rocznikowo o 2 lata od M3 BL (w moim zakresie cenowym) i w mojej ocenie 6 GH jest autem bardzo praktycznym – rozumiem, że to jest "mocne".