Obrotomierz nie chce działać
Strona 1 z 1
witam , jestem posiadaczem mazdy 323f silnik 1.5 88km , 1997 rocznik , mój problem zaczął się gdy podczas jazdy nagle padł prędkościomierz, obrotomierz i wskazówka od poziomu paliwa oraz zapaliła się kontrolka rezerwy , stanąłem na poboczu i zgasiłem silnik po czym odpaliłem i nie pomogło , po przejechaniu 10 km wszystko wróciło do normy z wyjątkiem obrotomierza ,który do tej pory nie chce działać , dodam ,że jak padło wszystko zacząłem uderzać w licznik i naprawiło się ale obrotomierz nadal nie działał , kostki sprawdzone żadna się nie odczepiła , ma ktoś pomysł co mogło się stać ?
- Od: 28 lip 2015, 14:43
- Auto: mazda 323F 97r 1.5 16v 88km
Kup nowy licznik najlepiej.
Trzeba by było go wyjac i sprawdzic czy nie ma zimnych lutów, czy jakis kabelek nie odpadł... czy sa napiecia na cewkach od wzkaźników...
Ok sprawdzę jutro 
- Od: 28 lip 2015, 14:43
- Auto: mazda 323F 97r 1.5 16v 88km
Panowie mam taki problem że podczas podłączania podświetlenia kierownicy w 323f ba polif kf coś przypadkiem zwarłem i licznik i prędkościomierz przestały działać, na szybkości zakupiłem licznik od 1.5 i wszystko działa ,tylko że obroty się nie zgadzają, jak ją zakręcę do odcinki to wskazówka od obrotomierza przekręca się właściwie do okoła? Czy to oznacza że muszę mieć licznik od V6? I czy może ktoś miał już kiedyś taki problem?

Strona 1 z 1