Zablokowany zamek bagażnika
Strona 1 z 1
Witam,
Nie moge dostac sie do bagaznika- zatrzasnal sie, wyglada jakby sie linka zerwala. Kluczykiem sie nie da, od srodka siedzen nie zloze bo chyba sa skladane wewnatrz bagaznika.
Co zrobic? Zna ktos jakis punk w Warszawie gdzie moga mi to naprawic?
Dzieki.
Temat poprawiony / Myjk
Nie moge dostac sie do bagaznika- zatrzasnal sie, wyglada jakby sie linka zerwala. Kluczykiem sie nie da, od srodka siedzen nie zloze bo chyba sa skladane wewnatrz bagaznika.
Co zrobic? Zna ktos jakis punk w Warszawie gdzie moga mi to naprawic?
Dzieki.
Temat poprawiony / Myjk
- Od: 19 paź 2008, 11:14
Mam kombi, ale przypuszczam że w sedanie jest tak samo.
Siedzenia składasz poprzez wciśnięcie przycisku w miejscu gdzie wychodzi pas z oparcia. Potem na klapie od wewnętrznej strony na środku jest taka okrągła plastikowa zatyczka. Ściągasz ją, i tam jest "dzyndzel", który odblokuje ci zamek w klapie.
Siedzenia składasz poprzez wciśnięcie przycisku w miejscu gdzie wychodzi pas z oparcia. Potem na klapie od wewnętrznej strony na środku jest taka okrągła plastikowa zatyczka. Ściągasz ją, i tam jest "dzyndzel", który odblokuje ci zamek w klapie.
OK mam pytanie w sprawie zamku bagaznika , wczoraj nie moglem otworzyc bagaznika , wiec otworzylem go od srodka przez ta mala klapke, potem juz bylo ok , ale gdy przy zamknietym samochodzie probowalem otworzyc bagaznik to znowu sie zablokowalo , czy tak ma byc czy tylko moja ma taka przypadlosc.
- Od: 29 sty 2010, 00:57
- Auto: Mazda 6 2.0 Benzyna 2003r
Miałem to samo, klamka bagażnika połączona jest u góry z takim cięgłem, prętem idącym do rygla u dołu klapy bagażnika. Te połączenie jest na klej utwardzony lub coś w tym rodzaju, u mnie po prostu wyskoczyło z plastikowej obejmy przy tym połączeniu. Trzeba dostać sie do bagażnika, wyjąć plastikową zaślepkę i wąskimi obcęgami otworzyć rygiel bagażnika do boku. Potem z otwartym już bagażnikiem zdjąć pokrywę klapy ,pokombinować jak to połączyć ze sobą. Ja użyłem patentu z bolcem z jednej strony oczko z gwintem 10 nakręconym na cięgno a z drugiej przymocowalem na opaske zaciskową, działa już 2 lata! Koszt 1 Zł.
- Od: 10 lut 2010, 03:42
- Auto: Mazda 6 1.8 TS 2003 hatch
Dzieki za odpowiedz ale u mnie jest dobrze do momentu kiedy chcesz otworzyc klape przy zamknietym samochodzie i wtedy sie blokuje i trzeba wchodzic od srodka.
- Od: 29 sty 2010, 00:57
- Auto: Mazda 6 2.0 Benzyna 2003r
kolego jak juz dostaniesz sie do klapy bagaznika to wykrec silownik centralnego zamka i przynies do domu do cieplego zeby jakas woda/lód wyparowal. u mie tez kilka razy musialem przez ta klapke otwierac klape bo silownik centralnega zamka przymarz i nie otwieral sie/nie pracowal a jak go osuszylem to zaczal chodzic i od 2miesiecy jest ok nawet w te najwieksze mrozy a bylo -28stopni
Witam.
Mam identyczny problem, z tą różnicą, że otwierać klapę bagażnika mogę tylko za pomocą klamki(rocznik 2005). Centralny zamek działa prawidłowo (słychać, a nawet widać przez "oczko"), ale klapa ani drgnie,
nawet gdy próbowałem przekręcić dźwigienkę(przy okazji połamałem zabierak od centralnego).
Czy pasuje do mojej Madzi (sedan) zamek z kombi? oraz :
Jak można otworzyć taki zamek nie niszcząc plastikowej osłony wewnątrz bagażnika?
Mam identyczny problem, z tą różnicą, że otwierać klapę bagażnika mogę tylko za pomocą klamki(rocznik 2005). Centralny zamek działa prawidłowo (słychać, a nawet widać przez "oczko"), ale klapa ani drgnie,
nawet gdy próbowałem przekręcić dźwigienkę(przy okazji połamałem zabierak od centralnego).
Czy pasuje do mojej Madzi (sedan) zamek z kombi? oraz :
Jak można otworzyć taki zamek nie niszcząc plastikowej osłony wewnątrz bagażnika?
- Od: 23 cze 2014, 22:11
- Auto: Mazda 6
2.0 TD
2005
Czy ktoś wie jak dostać się do bagażnika przez fotele, kiedy ich składanie znajduje się TYLKO i wyłącznie od strony bagażnika? Mowa oczywiście o sedanie, który nie ma otwierania bagażnika z wnętrza/pilota, a zamek się zablokował 

Witam. PILNA SPRAWA. Zablokowała mi się klapa bagażnika. Słychać pracę centralnego zamka ale klapa jest zamknięta i nie da się jej w żaden sposób otworzyć (pilot, kluczyk). Do bagażnika się nie mogę dostać od strony foteli bo cięgna do odblokowywania są w bagażniku. Ludzie błagam pomóżcie
! W środku mam ryby na święta które kupiłem 20 minut wcześniej 

- Od: 25 wrz 2013, 00:11
- Auto: Mazda 6 GG Sedan
1,8 120KM
2004
Nie wiem czy próbowałeś, ale spróbuj zamknąć auto pilotem poruszać klamką od bagażnika, zamknąć i otworzyć. Często w moim liftbacku zacina się bagażnik i właśnie muszę tak go otwierać.
Yo, mr. White!
- Od: 8 kwi 2012, 13:05
- Auto: M6 GG LF-DE '06
Sprawa już wyjaśniona. Zapiekła się sama klamka (nie odbiła do pozycji wyjściowej). Wystarczyło ją rozruszać i przesmarować cały mechanizm od środka. Działa jak nówka
Pozdrawiam 
- Od: 25 wrz 2013, 00:11
- Auto: Mazda 6 GG Sedan
1,8 120KM
2004
Strona 1 z 1