Witam serdecznie,
Mam taki problem: Gdy jadę na zimnym silniku auto strasznie muli. Jak zwiększam powoli obroty na drugim biegu to powyżej ~3,5tys obr auto dostaje kopa i jedzie ok, poźniej 3 bieg muli i znowu bujam do 3,5tys obr i idzie do przodu.. Auto wtedy zaczyna dobrze jechac lecz nie zawsze.. Auto nagrzane jedzie w miare ok.. lecz też nie ma reguły... Jak dobrze chodzi to po jakimś czasie znowu zaczyna mulić – nawet na ciepłym silniku. Błędu nie ma żadnego... Proszę o jakąś pomoc...
Auto Mazda 3 1.6 Benzyna.
Wymieniłem Świece. Więcej na darmo nie chciałbym wymieniac i szukac po omacku.
Brak mocy do 3,5tys obr
Strona 1 z 1
no niestety nie. Bo autem jeżdze prawie dwa lata i od wrzesnia zaczął zamulać co zauwazyła nawet moja narzeczona...
- Od: 29 maja 2014, 10:35
- Auto: 3 BK 2006 1.6 Benzyna
co do mulenia auta po diagnostyce komp pomogła wymiana przepływomierza. Ale zostało jeszcze brak mocy do 3,5tys obr na zimnym silniku 
- Od: 29 maja 2014, 10:35
- Auto: 3 BK 2006 1.6 Benzyna
też tak myślałem przez 4 lata, obecnie mam Mazdę 7my rok, w 4tym roku wymieniłem silnik i przestałem tak myśleć że do 3.5tys zamula, wcale tak nie jest, zmienna faza działa, idzie jak burza od początku do końca. Jak zamula do 3.5tys to może by tak luz zaworowy sprawdzić? W końcu w Z6 hydraulika to mit
- Od: 16 lis 2009, 12:42
- Auto: Mazda3 BK1.6 TS2 '04, Z6/Y6, 237tkm
Strona 1 z 1