jackkpl napisał(a):A co do opon, to nie wiem jak wy jezdzicie. Ja po okolo 150km oesowych zgubilem moze 1mm z opon Pilot Sport Cup 2 na tylnej osi w RX8. Treadwear maja 180, gdzie normalna opona ma 300.
Jacus. tor poznan jest mega przyczepny. nie ma porownania do inncyh obiektow w Polsce.
no i mowilem o cywilnych oponach nie semi. wiadomo ze semi mniej sie zuzywaja na torze mimo bardziej miekkiej mieszanki bo tak nie pracuja i nie maja tylu naciec.cyt 1 :
Z tego co po ludziach patrzyłem to średnio połowe bieżnika zjechali, słabo się starali
cy2.
Ja byłem na moich letnich oponach (na których z resztą przyjechałem na tor i wróciłem do domu) Toyo Proxes T1 Sport, tych samych na których jeździłem w zeszłym roku na Rakietowej na zlocie MS. Jakoś strasznie nie zeszły, bieżnik starł się może o połowę, a jeszcze sporo zostało. Nie wiem jak klocki hamulcowe, ale je sprawdzę za dzień-dwa. Oleju dość sporo mi ubyło, tak samo jak z resztą paliwa, bo rano przed samym torem tankowałem pod korek, a na ostatniej naszej jeździe zjechałem 2 okrążenia przed końcem i rezerwa mi się zaświeciła.
Ogólnie zużycie czegokolwiek można mierzyć bardziej pod kątem tego, jak kto jeździł po torze, a ja jeździłem raczej średnio i też średnio się wszystko zużyło
http://www.rxklub.pl/rxforum/viewtopic. ... 4ddbd83eff