Uszkodzony silnik
Strona 1 z 1
Witam serdecznie. Przeszukiwałem forum przez wiele godzin ale nie znalazłem odpowiedzi. Mianowicie mechanik poinformował mnie, że mam skrzywiony wał i przez to namawia mnie do wymiany silnika lub po prostu sprzedaży auta z uszkodzonym silnikiem. Po lekturze forum zauważyłem, że nie wszyscy się poddają i wymieniają silniki. Jak to do końca jest z tym szlifowaniem wału i/lub generalnym remontem. Z tego co wiem to cała reszta silnika jest okej poza 2 wtryskami które powinny być zregenerowane. Jeśli też ktoś poleci sprawdzonego mechanika z Wrocka lub okolic to też będę wdzięczny. Pozdrawiam
- Od: 12 gru 2015, 21:19
- Auto: Mazda 6 2004 2.0 diesel 136 km
Netycbo napisał(a):Mianowicie mechanik poinformował mnie, że mam skrzywiony wał i przez to namawia mnie do wymiany silnika
Może mechanik jest zainteresowany zakupem?
Wały korbowe prostuje się nawet już w procesie produkcji.
Na jakiej podstawie mechanik stwierdził, że jest krzywy?
Co ma szlif do skrzywienia???
Prostowanie widać od 7min 30sekundy
Co ma szlif do skrzywienia???
właśnie między innymi tego próbuję się dowiedzieć.
Bo jak na laika przystało nie chce mi się wierzyć, że skoro jedna część jest zepsuta (a można łatwo ją kupic) to należy wymienić cały silnik. Czy to kwestia kosztów czy niechcenia się?
właśnie między innymi tego próbuję się dowiedzieć.
Bo jak na laika przystało nie chce mi się wierzyć, że skoro jedna część jest zepsuta (a można łatwo ją kupic) to należy wymienić cały silnik. Czy to kwestia kosztów czy niechcenia się?
- Od: 12 gru 2015, 21:19
- Auto: Mazda 6 2004 2.0 diesel 136 km
Strona 1 z 1